PåskeDagboka mandag 2. april 2007

Målløst i Stockholm, og det kan vi takke Arni for. Litt usikkerhet før sesongstart. Kred til klubben for å kødde med folk. Litt alvor allikevel, og litt skryt av hockey og Ropet. Dagboka mandag. Hammarby – Vålerenga 0-0 Det endte målløst i Stockholm. Så vidt vi skjønner på rapportene både på klubbens sider og i … Fortsett å lese «PåskeDagboka mandag 2. april 2007»

Målløst i Stockholm, og det kan vi takke Arni for. Litt usikkerhet før sesongstart. Kred til klubben for å kødde med folk. Litt alvor allikevel, og litt skryt av hockey og Ropet. Dagboka mandag.

Hammarby – Vålerenga 0-0
Det endte målløst i Stockholm. Så vidt vi skjønner på rapportene både på klubbens sider og i media ellers var Vålerenga temmelig svake offensivt på Søderstadion, og det tok lang tid før man truet Bajen sin keeper. Og i dag snakker Petter Myhre i Dagsavisen om at man ikke helt er i rute. Litt som i fjor på denne tiden er man litt på etterskudd. Og vi husker hva Rekdal sa før sesongen startet da – og hvordan det gikk.

Fra en bortimot frydefull forsesong kjennes det nå ut som det er litt trøbbel i tårnet, rusk i forgassern eller brusk i bringen. Jeg vet lissom ikke hvor mye av det som er reell bekymring, og hvor mye det er at Myhre og co vil dempe forventningene. Og i såfall, hvorvidt det er lurt psykologisk sett å fortelle laget at man ikke er fullt så vass som man kanskje følte. Sånt noe kan vurderes på mange måter. Vi er en anelse mer utrygge på sesongstarten nå, men det er kanskje sunt? Et sikkert usikkerhetstegn er at mange medier tipper Vålerenga i toppstriden. Sist nå ved Tips som mener vi tar bronsen, (Dagsavisen har oss på fjerde). Normalt sett for en med 90-tallet i ryggen er sånt skremmende utrygt. Men på den annen side har klubben tatt medalje tre år på rad så…

Der vi i alle fall burde føle oss trygge er på Vålerengas bakerste mann. Arni hadde en spanjoldødur, (og nei: det heter ikke spanier, men spanjol) av en match i landskampen mot gutta fra solens land. Og mot Hammarby var visstnok Vålerenga-keeperen i det steinharde hjørnet. Debatt om hvem som spiller mot Tromsø er vel overflødig da.

Vålerenga – på vei til Oppegård
Selvfølgelig kjørte vi en liten aprilsspøk i går. Vålerenga er ikke i samtaler med Oppegård kommune om flytting til Mastemyr, en sak som klubben ble med på og dro helt ut på sine sider. VPN må bare skryte litt av direktør Pål Breen og klubben samt Klanen ved Gjermund som er med på saken. Vi er imponert særlig av at klubben og Breen er såpass sporty. Ikke mye selvhøytidelighet å spore der i gården, nei. Aprilsspøken er linket nederst, om du ikke fikk den med deg, heldiggris.

Men fra spøk til alvor
En sånn spøk blir jo nettopp så vellykket fordi det eksisterer reell og stor frustrasjon over stadionsaken hos så mange av de som elsker Vålerenga. Det er faktisk ikke helt feil når Breen på klubbens sider snakket om at det ville være på grensen til tjenesteforsømmelse dersom han ikke hadde snakket med Oppegård.
Skulle noen tilby klubben noen muligheter i virkelighetens verden ville det være helt klart at man måtte ha lyttet, selv om det som var tilbudt virket helt fjernt. Akkurat det sier mye.

Sånn sett hadde aprilsspøken vår en veldig alvorlig undertone. Vi er veldig lei av at mangelen på fremdrift i denne saken. Og politikerne i Oslo skal vokte seg vel for ikke å ta den misnøyen på alvor, spesielt ikke i et valgår.

Klansropet
En skikkelig blekke med mye lesestoff for påsken. VPN gratulerer med et av de mest lesverdige Ropene siden det het Apestreken.

Grattis, Vålerenga
Og kanskje mest av alt: Grattis, Øystein Olsen. Vålerenga hockey vant på lørdag igjen bøtta i ishockey. Og mannen som spilte hockey for Vålerenga i 1995 da jeg tusla inn på Jordal en av de første gangene var mannen som banka inn 4-2 målet lørdag – symbolsk nok. Vakkert.

Vålerenga i dag
Bypåskepils og Klansropet. Eller du kan lese gjennom valgflesket fra politikerne om stadion.

Legg igjen en kommentar