Påskedagboka onsdag 4. april 2007

Bolten er sinna, Myhre er forsiktig, troppen er skadefri, Jalland har ambisjoner og Dagsavisen er geme. Dagboka på påskeferiestartsdagen er klar: En misfornøyd Bolthof Arason er valgt til seriestart, og da er Bolthof litt sinna: “Personlig mener jeg at jeg var best nå, men Arni sto bra mot Spania.” Bolten er forståelig deppa, uten at … Fortsett å lese «Påskedagboka onsdag 4. april 2007»

Bolten er sinna, Myhre er forsiktig, troppen er skadefri, Jalland har ambisjoner og Dagsavisen er geme. Dagboka på påskeferiestartsdagen er klar:

En misfornøyd Bolthof
Arason er valgt til seriestart, og da er Bolthof litt sinna: “Personlig mener jeg at jeg var best nå, men Arni sto bra mot Spania.” Bolten er forståelig deppa, uten at han rakker ned på Arni for det. Og på litt ledende spørsmål prøver VG å gi oss inntrykk av at Bolthof ikke avviser andre klubber. Selv om jeg ikke selv syns jeg helt leser det i klartekst i dette der VG spør om han er kontaktet av andre klubber:

– Det vil jeg heller ikke kommentere. Men jeg synes jeg har vært i strålende form siden i fjor sommer. Jeg blir 30 år nå snart, og føler meg mer enn god nok for eliteserien.

Keeper-trener Østbye håper det hele ordner seg:
– Øyvind er naturligvis skuffet. Men jeg lar ham få et par dager, så skal vi sette oss ned å ta en prat. Da skal han få en detaljert begrunnelse.

Det er ethvert fotball-lags hodepine dette, dersom man har to keepere som kan brukes. Det er jo bare en som kan stå om gangen, og normen er at man spiller med den som er i form inntil han svikter eller skades. Få klubber sjanser f.eks på å bruke de i annenhver kamp. Vi håper Bolthof fortsetter med sin fantastiske tålmodighet, vi. For det er ikke såååå rart at man velger Arni nå.

En kamp om forventninger
Det er mye Vålerenga i VG og sånn nå. De melder at Vålerenga har gjort det best på den mindre viktige førsesong-tabellen. Men Petter Myhre prøver å dempe forventningene. I VG er han ikke avvisende til suksess, men peker på forskjellige faktorer som han mener skiller oss litt fra andre toppkandidater: “Men der hvor de har etablerte spillere å sette inn ved skade eller karantene, har vi lovende unggutter. De vil svinge mye mer i prestasjonene enn de etablerte.”

Sant nok, men vi tror på dere, vi. Vi har sagt det før: tro kan flytte fjell.

Skadefritt
Klubben ved Schwabe på nettsidene og SMS (et sant multimediatalent) melder at troppen er skadefri foran kampen mot Tromsø. Det er helt enkelt godt nytt.

Jalland (og Førsund)
Det er alltid litt fascinerende hvordan mindre steder i landet skriver om ”sine” spillere i andre klubber. Mens vi i hovedstaden gir som regel litt mer faen i om en spiller fra byen spiller for eksempel i RBK, eller mindre klubber. Uansett, det gir alltids oss litt mer info om våre spillere, ”våre” som de i Vålerenga. Gjengangeren skriver da om Jalland og Førsund, dvs de har bare fått tal i Jalland. Vi ser alt han har sagt og velger kun å sitere følgende: ”Jeg skal ikke påstå noe annet enn at jeg veldig gjerne skulle hatt et norsk seriegull.” Han kommer med noen forbehold også, men vi vil bare høre om ambisjoner vi.

Økonomisk dopet fotball
Reidar Sollie i Dagsavisen skriver en kommentar om at norsk fotball er økonomisk dopet med toppscorere kjøpt utenlandsfra. Tom i Rosenborg. Unntaket er Vålerenga. Vi siterer hele dette småraffe avsnittet:

”Det er ett betydelig unntak: Vålerenga. Laget har minst import, mest talentutvikling og leser man seg gjennom klubbenes angrepsrekker for å finne framtidige landslagsspillere med norsk pass, finner vi de mest spennenede i VIF. Daniel Fredheim Holm og Glenn Roberts er to av fotball-Norges største spisstalenter. Bak dem er Vålerengas internasjonale mangfold basert på innvandrerkulturene i Oslo. Det skal de være stolte av. Og vi kan glede oss til mange flere talenter derfra. Det beste for norsk fotball ville vært om Vålerenga fikk suksess med denne modellen. ”

Vi takker. Forøvrig har Sollie svart på endel spørsmål fra VPN, på ganske frisk måte. Du får lese det intervjuet etter påske.

Spa for gutta
Urk, vi som en gang i tiden tynte Lyn for SPA-opphold. Nå har Vålerenga gjort avtale med ”spa-kongene” Estatia Resort Hotels, melder klubbens sider. Dvs spillerne har gode muligheter til å dolle seg på spa. Snakk om å la VPN skyte seg sjøl i foten. Vel, vi får være konsekvente:
For en gjeng med doriser dere er!

Vålerenga i dag
Hør vår seriespesialpodcast om Godset. Se under

Legg igjen en kommentar