– Reguleringssaker av en slik størrelse bruker lang tid

Så har VPN fått svar fra KrF også, hvilket vel da runder opp vår innledende rundspørring blant partiene i Oslo. Politisk rådgiver Christoffer Sahl i KrFs bystyregruppe svarer for partiet: Hvordan ser KrF på verbalvedtakene i stadionsaken? – KrF har vært med på de verbalvedtak som til nå er vedtatt rundt etablering av ny stadion … Fortsett å lese «– Reguleringssaker av en slik størrelse bruker lang tid»

Så har VPN fått svar fra KrF også, hvilket vel da runder opp vår innledende rundspørring blant partiene i Oslo. Politisk rådgiver Christoffer Sahl i KrFs bystyregruppe svarer for partiet:

Hvordan ser KrF på verbalvedtakene i stadionsaken?

– KrF har vært med på de verbalvedtak som til nå er vedtatt rundt etablering av ny stadion for Vålerenga Fotball, og er enig i verbalvedtaket fra 2006. I det seneste budsjettforliket mellom byrådspartiene ( Høyre, Fremskrittspartiet) og KrF, Venstre, ble følgende verbalvedtak vedtatt:

«S6: Fotballstadion på Valle. Byrådet bes avklare de reguleringsmessige og finansieringsmessige mulighetene knyttet til planene om etablering av et nytt fotballstadion på Valle.»
– KrF er positive til at Vålerenga kan etablere egen stadion. Vi mener Vålerenga er svært viktig for Oslo, og setter stor pris på det arbeidet som gjøres i klubben både på toppnivå, og blant barn og unge.

Noen meninger om beliggenhet og bygging av næringseiendom i stadion?

– Når det gjelder lokalisering har vi ingen bestemte meninger om det. Hvis det viser seg at Valle er egnet, og at en lokalisering her lar seg gjøre finansielt og reguleringsmessig, er vi positive til lokalisering her.

Har dere noen som jobber dedikert med saken?

– KrF har ingen som jobber dedikert for noen enkeltsaker, heller ikke nytt stadion for Vålerenga. Vi forsøker å behandle alle saker like seriøst, og har en positiv grunnholdning til idrett.

Kan dere forklare fra deres ståsted hvorfor denne saken tar såpass lang tid?
– Det å lokalisere et stadionanlegg i en storby som Oslo er ingen enkel sak. Presset på arealene er stort, og fotavtrykket fra en stadion er enormt. Reguleringssaker av en slik størrelse bruker lang tid gjennom systemet. Dette er i korthet forklaringen på at denne saken tar tid.

Har du noe forhold til fotball selv, og i såfall hvilken klubb?
Jeg er svært opptatt av fotball. Jeg er som mange andre i denne byen innflytter, og har valgt å opprettholde mitt engasjement for Bodø Glimt. Per i dag er Glimt ingen trussel for Vålerenga, men når de rykker opp igjen ville jeg sette pris på reale oppgjør mot Vålerenga på klubbens nye arena.

Legg igjen en kommentar