Dagboka onsdag 28. mars 2007

Være eller ikke være for landslaget med intet mindre enn tre mulige Vålerengaspillere fra start mot Tyrkia i Frankfurt. Liitt om hat og sånt. Litt om kapteinsaken. Og så har vi har med en liten ekstrasnutt om Freddy dos Santos. Landslaget – Jeg driter i landslaget, sa min bror her om dagen. Det er vel … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. mars 2007»

Være eller ikke være for landslaget med intet mindre enn tre mulige Vålerengaspillere fra start mot Tyrkia i Frankfurt. Liitt om hat og sånt. Litt om kapteinsaken. Og så har vi har med en liten ekstrasnutt om Freddy dos Santos.

Landslaget
– Jeg driter i landslaget, sa min bror her om dagen.
Det er vel ikke så mange som deler hans synspunkt tatt i betraktning at det står om Norges ære – olé – olé – olé…

Vi skal spille mot Tyrkia i Tyskland. Tyrkerne gikk totalt amok mot Sveits og må spille kamp i det landet der det bor flest tyrkere utenfor Tyrkia. Ironisk nok for tomme tribuner.

Storbæk, Grindheim og Fredheim Holm er mulige spillere som aksler landslagstrøya – og det fra start. Hareide var fornøyd med Storbæk og Grindheim etter Bosniakampen, selv om det ble tap. Hareide mener at Daniel har kvaliteter som kan komme godt med i denne «To-be-or-not-be» kampen.

Vi setter oss på plass i sofaen, jekker en pils og drar vikinghjelmen godt over øra, for vi gjør alt alt for Norge, ofrer alt om vi må, vi er røde-hvite-blå, hele kampen ut skal vi stå på, for Norge, vårt fedreland. Stor poesi. Signert Ivar Dyrhaug.

Er det ikke deilig…
…å ha noen å hate. FXT som er en del av NFF/TV2/NA24/NettavisenTelenorkartellet har spurt talsmenn fra alle supportergruppene om hvilke spillere de hater mest.

Dette er en sak som tydeligvis går på rundgang mellom de ulike redaksjonene. I fjor var det vel Aftenposten som hadde denne hete saken. Tidligere år har både VG og Dagbladet laget en sak om hvilke spillere som er de minst populære blant motstandernes tilhengere. De samme spillerne går jo igjen hos stort sett alle.

Morten Berre er den eneste som nevnes med navn av våre spillere. Vi kan ikke annet enn å spørre hvorfor. Er det noe med Morten Berre som gjør han til et yndet hatobjket? Er det noe med spillestilen hans? Er det håret? Sier han masse kjipe ting til andre spillere? Klyper han dem i brystvortene? Vi syns Morten er en knakandes fin fyr, og vi håper at han bare blir mer tent av å være motstandersupporternes hatobjekt i år også….

Talsmann i Klanen, Gjermund Nordtug (nei, det er ikke han med skia) sier det slik:

– Vi har ingen enkeltspillere vi misliker noe ekstra. Alle som ikke bærer Vålerenga-drakt får som hatten passer og vel så det.

Og vi nynner litt på denne: «Vi hater alle, alle hater oss. Na-na-na-nana.»

Ay-ay Kæpt’n
Dersom kongen abidserer er det kronprinsen som tar styringa. Kong Henning Hovi har trukket seg tilbake til landlige omgivelser oppe på Hadeland. Men hvem er kronprinsen i Vålerenga? Petter Myhre har disse navna på blokka: Freddy, Ronny og Christian.

VPNs Podcastkarer tok opp temaet for noen uker siden. Deres konklusjon var uten tvil Christian Grindheim. Ikke fordi Ronny eller Freddy ikke er egna karer – langt i fra. Men Ronny er jo en gammel mann, og han har slitt med skader før, og vi vet ikke hvor lenge han kommer til å bli i klubben. Freddy spiller vel strengt tatt for få kamper og er ikke fast på noen plasser. For det er jo liksom greit at kapteinen er ett sted på banen.

Grindheim er ung og sulten. Han er tøff i trynet, og har den selvsikkerheten man kan forvente av en spiller av hans kaliber. Og så spiller han på midtbanen.

Dagboka er enig med Podcastgutta. (Så får det være en ren tilfeldighet at dagens dagbokist er rimelig inhabil i denne saken.)

Noe mer?
Skarheim og Breen møtte Klanen på Bohemen. De som var der fikk info om stadionsaken og litt til. De som ikke var der gikk ikke glipp av så mye i følge våre kilder. (Mye er jo ganske hemmelig når det gjelder Klanen.)

Stadionsaken var en av de tingene man snakket om. Les forøvrig hva Kristelig Folkeparti svarer i VPNs føljetong: «Her kan du servere valgflesk om du vil», fra linken nedenfor.

I følge iOslo er Vålerenga og Freddy snart enige om en avtale. Fint det. Til 2009. To år. Da rekker Freddy å bli ferdig med Mastergraden på Blindern samtidig som han er med på sikre to seriegull til Enga.

Så kan han ta en Doktorgrad. Bli Professor og bli kåret til Norges kjekkeste akademiker i bladet «Forskeren». Så kan han gifte seg med en hovedfagstudinne, flytte til Tåsen, få unger og bli med i foreldregruppa til Lyn sammen med Thomas Hylland Eriksen…

Er vi ferdige nå?

Nei, det er jo seriestart om 12 dager.

Legg igjen en kommentar