Dagboka tirsdag 27. mars 2007

Det er landslagsuke og følgelig ganske så stille på Vålerengafronten. Men ikke helt, laget i våre hjerter har opp til flere nå- og forhen-værende spillere i troppen må vite. Landslagsuke Landslaget har dratt til Tyskland for å spille borte mot Tyrkia og fotballpressen følger etter. Dermed har vi reportasje opp og reportasje ned om utsiktene … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 27. mars 2007»

Det er landslagsuke og følgelig ganske så stille på Vålerengafronten. Men ikke helt, laget i våre hjerter har opp til flere nå- og forhen-værende spillere i troppen må vite.

Landslagsuke

Landslaget har dratt til Tyskland for å spille borte mot Tyrkia og fotballpressen følger etter. Dermed har vi reportasje opp og reportasje ned om utsiktene til onsdagens kamp samt sjansene for EM-spill. Det er fælt å si det, vi er ikke storoptimister her i denne delen av VPN-redaksjonen, men la deg ikke deprimere av det, vi er utrolig dårlig til å tippe. Derimot gleder vi oss over å se opptil flere av gutta i blått med i landslagets røde drakt.

Blant annet Panzer Hagen som i gårsdagens TV2 sporten åpnet døren på vidt gap for eventuell retur til Vålerenga, spesielt dersom han ikke fikk spilletid i Zenith. Ikke vet vi hvor ærlig han mente det han sa – vi hørte jo rykter alt lenge før jul om at han «helt sikkert» ville være tilbake i Vålerenga i år – men helt OK å høre ham si at «Vålerenga er klubben i mitt hjerte».

Daniel Fredheim Holm er også i skuddet og Åge Hareide er visst nok fristet av tanken på å bruke ham fra start på onsdag.

– […] Han er en utrolig internasjonal spiller, og en annerledes type, sier Hareide til Dagbladet.no.

Daniel tar den på strak arm.

– Jeg blir ikke skremt. Det er bare moro å spille kamper som betyr noe. Jeg føler at jeg har noe å bidra med. Jeg har aldri hatt problemet med at jeg er nervøs når jeg spiller fotball. Det var frustrerende å se kampen mot Bosnia, det kriblet i beina. Men noen ganger vil bare ikke ballen inn, sier Fredheim Holm til Dagbladet.no.

Kjeltringer

Sondre «små bengallys nå til dags» Kåfjord likte ikke den bosniske demonstrasjonen mot eget forbund på Ullevaal lørdag.

– Jeg synes det er for galt at en liten gruppe kjeltringer, jeg velger å kalle dem det, skal greie å ødelegge en fotballkamp for publikum. Nitti prosent av de bosniske tilskuerne fikk også kampen ødelagt, sier han til VG Nett.

Heldigvis er ikke hans syn helt enerådende – i Aftenposten i dag leser vi at professor Svein Mønnesland har forsåelse for frustrasjonen fra de Bosniske supporterene.

– Mønstret vi kjenner derfra, er at alt er korrupt. Hvis det er riktig at dette var en protest mot angivelig korrupsjon, så må man ønske det velkommen, sier han til Aftenposten.

Og der er VPN og Mønnesland enige. Har Kåfjord virkelig ingen ting i mot å jobbe sammen med korrupte kjeltringer? Eller lagde de Bosniske tilskuerne alt bråket bare for moros skyld?

Høyre svarer

VPN fikk forøvrig enedlig svar fra Høyre i anledning stadionsaken. Les egen sak lenket under.

Legg igjen en kommentar