Høyre-byråden svarer om stadionsaken – endelig

VPN har fått svar fra byråd for byutvikling Merete Agerbak Jensen (H). Om hva? Om stadionsaken selvsagt. Et relativt vesentlig intervju kan du lese her: Har dere noen klare holdninger til Vålerengas arbeid for å få en egen stadion? – Jeg er positiv til at kommunen skal tilrettelegge for nytt stadion for VIF, så lenge … Fortsett å lese «Høyre-byråden svarer om stadionsaken – endelig»

VPN har fått svar fra byråd for byutvikling Merete Agerbak Jensen (H). Om hva? Om stadionsaken selvsagt. Et relativt vesentlig intervju kan du lese her:

Har dere noen klare holdninger til Vålerengas arbeid for å få en egen stadion?

– Jeg er positiv til at kommunen skal tilrettelegge for nytt stadion for VIF, så lenge kommunen ikke skal bidra direkte med finansiering. I utgangspunktet mener jeg at det aller viktigste vi som kommune kan gjøre i forhold til idrett er å sikre barne- og ungdomsidretten, og at flest mulig i denne gruppen får mulighet til å delta i idrettsaktiviteter. Jeg synes det er riktig å ha en løpende diskusjon om hvor mange stadioner vi trenger som tilfredsstiller elitenivåstandard i Oslo, men når bystyret har vedtatt at vi skal hjelpe VIF med å etablere en ny stadion, forholder jeg meg selvfølgelig lojalt til det vedtaket og kommer aktivt til å følge det opp.

Er dere enige i verbalvedtaket?

– Verbalvedtaket ble vedtatt lenge før jeg begynte som byråd og er i og for seg litt utdatert. I budsjettet for inneværende år er det vedtatt et nytt verbalvedtak som i grove trekk sier at jeg skal utrede de økonomiske og reguleringsmessige konsekvensene av et nytt stadion på Valle. Dette arbeidet er jeg i gang med.

Noen meninger om beliggenheten?

– Det er mange utfordringer ved å bygge på Valle, både de økonomiske konsekvensene, adkomstmuligheter for publikum, hva som skal skje med skøytebanen og lokalklimatiske forhold bare for å nevne noen av alle de tingene som må utredes nærmere før jeg vil konkludere med hvor egnet tomten på Valle er for et stort stadionanlegg. Men alt tyder på at Valle nå er det mest aktuelle alternativet.

Hva er deres holdninger til næringseiendom som en del av stadion?

– Det er greit med næringseiendom som en del av stadion, men her er det mye komplisert regelverk. Inntekten fra næringsarealer må ikke bli for stor før kommunen må kreve markedsleie for eiendommen, så her gjelder det at vi finner frem til en løsning som begge parter kan leve med.

Hvem jobber med saken fra deres side?

– Både jeg og saksbehandlere både i avdelingen og i etatene våre jobber med denne saken. Vi har også hatt flere møter med initiativtakerne til den nye stadion.

Kan dere forklare fra deres ståsted hvorfor denne saken tar såpass lang tid?

– Det er mye som må tas hensyn til når det skal bygges en ny stadion, både økonomi, trafikk, idrettspolitikk og miljø, samtidig er det et komplisert regelverk som kommunen må følge i slike saker.

Har du noe forhold til fotball, og i såfall hvilken klubb?

– Jeg er sportsidiot, og høyest på listen står fotball! Det er ingen hemmelighet at jeg er Lyn-tilhenger, men det betyr ikke at jeg ikke unner Vålerenga en ny stadion. Jeg gleder meg til at Lyn eventuelt skal spille bortekamp mot dere på den nye stadion, en kamp som Lyn forøvrig kommer til å vinne.

Legg igjen en kommentar