Dagboka onsdag 21. mars 2007

Mila og Vålerenga i trøbbel. Vålerenga på landsen, Vålerenga i nye klær og Vålerenga på jakt etter stadion. Også Vålerenga i finalen da. Dagboka er klar. Sebastian Mila og Vålerenga i trøbbel? Vel, skal vi tro VG og den polske klubben Groclin er ikke alt helt i orden med Sebastian Milas utleieavtale til Vålerenga (Fra … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 21. mars 2007»

Mila og Vålerenga i trøbbel. Vålerenga på landsen, Vålerenga i nye klær og Vålerenga på jakt etter stadion. Også Vålerenga i finalen da. Dagboka er klar.

Sebastian Mila og Vålerenga i trøbbel?
Vel, skal vi tro VG og den polske klubben Groclin er ikke alt helt i orden med Sebastian Milas utleieavtale til Vålerenga (Fra Austria Wien).
Groclin hevder nemlig at spilleren har gyldig kontrakt med dem, hvilket da vel betyr at Austria Wien ikke kunne leie ut Mila til Vålerenga sånn uten videre. Og da kan vi være en spiller short 19 dager før seriestart.

Men både Milas agent Karadas, (Jack, ikke Azar) og vår sportsdirektør sier enkelt fortalt at alt er i orden. Aalbu ”håper og tror” Mila er Austrias eiendom, mens Karadas viser til en avtale mellom Groclin og Austria Wien som ble godkjent av det østerriske forbundet i 2004. Det skulle være nok, mener Karadas.

Mens Groclin gjennom sin sportsordfører(!) Kopa sier at agenter vet ikke alt, og at de norske agentene trolig er feilinformert. Groclin ønsker ikke være slemme med verken Vålerenga eller Mila, men de er beredt til å kjøre saken ”hele veien til FIFA”.

I utgangspunktet skal vi blåøyde og naive stole på at klubben og agentene ikke har kåla dette til, i hvert fall ikke med tanke på hva Myhre sa om Milas venstrebein på kick-offen i går. Men verken Karadas eller Aalbus uttalelser senker skuldra mine helt ennå. Nå pågår sikkert temmelig intens brevveksling og mobiltelefoni mellom forbundene i Norge, Polen og Østerrike, for ikke å snakke om mellom ordførere, direktører og agenter.

Og vi kan bare vente på utfallet.

Landslagsgutta
Foran Bosnia-kampen venter alle på hvem som skal spille (av Vålerengas spillere). Blir det offensivt blir det Grindheim fremfor Hæstad på banen, sier Hareide til NRK. Og så kan man lure på om Daniel kan komme på spissplassen, mens det allerede spekuleres i at Storbæk tar backplassen fremfor LSKs Rambekk.

Kick-off er kicka off
Kult, hipt og vellykka. På de offisielle sidene kan du se spillerne og hvorvidt de er komfortable med å være modeller. Ikke uventet er ung-gutta tydelig mer fornøyd med situasjonen enn de litt mer voksne i troppen.

Når det gjelder kolleksjonen ser den jo streit og fin ut, spesielt liker jeg 1913-delen av serien, men vi håper jo å se litt mer gammeldagse supporterklær også.
Siden vi er gammeldagse, selvfølgelig. Det blir lissom mye klubbklær fremfor supporterklær, tenker vi. Hvilket sikkert er helt på tvers av det som kommer til å bli salgstallene. Klærne kommer nok til å selge som hakka møkk. Årets drakt, både borte og hjemme ser ikke så ulik ut fra i fjor. Og den er jo vakker.

Sammenligner du vår drakt med f.eks RBKs eller suppeposen fra vest er den faktisk helt rå. Mer om kickoffet og video derfra kan du sjekke på klubbens sider.

Stadion
Direktør Pål Breen nevnte på kickoffen at man jobbet med stadion, avventet avklaringer fra politikerne, som visstnok er relativt samstemte (amen), og at stadion burde være på rundt 20 000 med sjanse til litt utvidelse. Hvilket er unektelig klokt med tanke på den tross alt for svake etterspørselen etter billetter på den bula vi nå leier for dyre dommer. Heller fullt med 20000 på flere kamper enn 25000 på en kamp. Jeg vil se kamp om billettene også, jeg.

I år skal klubben gå for et snitt på 16000 på stadion, og da med flere familier på tribunen. Da vil man nok være fryktelig avhengig av de sportslige resultatene for å få de som ikke er mest glødende opptatt til å komme på en stadion som de vet ikke blir utsolgt. Og la oss håpe dette ikke betyr at klubben glemmer de som uansett kommer, men som ikke er verken sponsorfor eller de rikeste.

VPN har forøvrig mast på de partiene som ikke har svart på våre spørsmål om stadionsaken, du kan jo gjette hvem de er.

Vålerenga i finalen
Vålerenga slo Sparta i går og dermed er vi i finalen (mot Storhamar igjen).
Litt ondsinnet glade er vi for dette, spesielt med tanke på hvordan Spartas trener Sjur Robert Nilsen har agert i semiene. Først med klaging om at dommer Johnsen ikke er fair og ikke burde få dømme kampene. Dernest presterte han i går å få kampen stoppet for å sjekke buen på Kenneth Larsens kølle(blad). Da den var etter reglene mente Nilsen at Kenneth rakk bytte kølle…

Det er fortjent at Sparta fikk bank og det er helt på sin plass at Shampo for en sjelden gangs skyld rakna i VG over usportsligheten til noen. I dette tilfellet Sparta og Nilsen. Nå gjenstår det bare å vinne den bøtta. Første kamp er borte på Hamar lørdag.

Vålerenga i dag
Ta deg en tur i Sjappa, før du tar en tur på sportsquizen på Bohemen

Legg igjen en kommentar