Dagboka tirsdag 20. mars 2007

Vi er helt i sjokk over de nye deltagerne i Americas Top Model. For noen sklier. Du ser kanskje ikke overgangen, men dette er innsalget til tirsdagens Dagbok. Der vi snakker om maktspill, kommunikasjon, utlendinger, talenter, perversitet og alle kick-offers mor. Der er vel der modellen kommer inn…. Drillo fortsetter i Vålerenga Temmelig lakoniske kommentar … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 20. mars 2007»

Vi er helt i sjokk over de nye deltagerne i Americas Top Model. For noen sklier. Du ser kanskje ikke overgangen, men dette er innsalget til tirsdagens Dagbok. Der vi snakker om maktspill, kommunikasjon, utlendinger, talenter, perversitet og alle kick-offers mor. Der er vel der modellen kommer inn….

Drillo fortsetter i Vålerenga
Temmelig lakoniske kommentar fra Egil på de offisielle sidene til klubben:
– Det kom overraskende på meg at disse to jobbene ikke kunne utføres parallelt. Når de ikke kunne det var valget enkelt, sier Egil Roger.

På VG Nett sier han noe mer. At han vet at han juridisk sett ikke har gjort noe galt. Og kunne trukket Vålerenga for retten og vunnet dersom de hadde prøvd å si han opp. I avisen VG sier bettingselskapet Drillo skulle ha jobbet for at de ser på dette som rent maktspill, og at de ikke ville ødelegge for Drillo, dermed fikk han lov til å slippe jobben for dem.

Klubben da? På spørsmål fra VG om hvorvidt Norsk Tipping har presset Vålerenga i saken sier Aalbu, (ikke Breen) det sånn: ”Ikke presset, men Norsk Tipping er en stor bidragsyter til norsk fotball, og de har påpekt at kontrakten til Drillo er svært uheldig.”

Neivel, da er man ikke presset?

Vi legger med interesse merke til at det er Aalbu som kommenterer saken igjen, ikke Breen. Utenom det syns vi dette fortoner seg som en noget spesiell sak, som Willoch ville ha sagt det. (!) Fra et isolert perspektiv ønsker vi jo Drillos kompetanse i Vålerenga, og vi er glad han vil og kan fortsette. Vi har ikke noen spesielt dyptgripende sympati for noen bettingselskaper. Og vi skal stikke fingern i jorda og se at Norsk Tipping har gjort enormt mye godt for norsk fotball. Selv om man også kan si at det er interessant at Norge er et av de få landene i verden der staten faktisk pusher gambling på folk.

Uansett: det virker veldig rart dersom arbeidslivets spilleregler settes til side når det passer en, og det virker rart om Vålerenga lar seg diktere av sponsorer og indirekte bidragsytere. Det smaker litt surt av dette, men vi håper nå de fleste vi bryr oss om er fornøyde, dvs Drillo og Vålerenga.

Flytting av LSK-kampen
Klubben melder følgende vesentlige info:
– Torsdagens treningskamp mot Lillestrøm er flyttet fra Tjølling til Lillestrøm Stadion kunstgress ved Skedsmohallen på grunn av baneforholdene på Tjøllingbanen. Kampen spilles som planlagt kl. 13.00.

Lyn og LSK med færrest lokale
Fotballforskningsinstitusjonen Møreforsk samt Høgskolen i Molde kommer med enda mer interessante fakta, slik de gjerne gjør. Denne gangen gjennom Aftenposten der de forteller at Lyn og LSK er de to eneste eliteserieklubbene som har brukt flere utenlandske enn lokale spillere ifjor.

– Dette bekrefter at talentproduksjonen ikke foregår i Oslo-regionen. Lillestrøm har for eksempel nesten ikke hatt spillere fra Romerike, sier professor Hallgeir Gammelsæter ved Høgskolen i Molde til avisen.

Vi må først komme med noen korreksjoner. Romerike er ikke i Oslo-regionen. Dernest: det er en klubb i Oslo-regionen som har hatt en del resultater med talentproduksjon i de siste årene. Gjett hvilken.

Når det er sagt humrer vi godt av både bøfler og vestkantsvin i denne saken.

Det handler ikke om etikken i dette, eller at man skal være så sinnsykt hellig på det fordi man er så flink med å fremskaffe egne spillere fremfor å stappe utlendinger eller kjøpe andres talenter til stallen. Som fotballsupportere bør vi etterstrebe en viss konsekvens i det vi ønsker, nettopp fordi vi kritiserer media og andre for å være ukonsekvente og populistiske, fordi:

Hvis et Vålerenga med 60% utlendinger blødde for drakta og vant medaljer hadde jeg vært like glad for det. Jeg vil se folk som bryr seg om klubben og som presterer, uansett hvem det er eller hvor de er fra. Hvem de er blir ikke det vesentlige, selv om ”egne” folk er en fin liten bonus til sportslige resultater.

Grunnen til at jeg humrer er fordi det er en juridisk og økonomisk fremtid i dette. UEFA strammer til reglene om hvor mange ”egne” spillere man skal ha i stallen. De klubbene som ikke når de målene vil få pes. Dessuten handler det om penger, en lønnspiral og muligheten til å skape inntekter både gjennom salg av gode spillere og gjennom pr-effekten av å se Vålerengas egne talenter slå gjennom på mange plan.

Jeg humrer videre, fordi Vålerenga ligger veldig mye bedre an til denne fremtiden enn Lyn og LSK.

Kick-off på TV
Nei, ikke en fotball-kamp, men markedsmaskinens gudstjeneste idag. VIF-TV sender hele saken live. Du kan se ting og tang på catwalken, samt ”debatten”. Og så kan du i ditt stille sinn be om at vi kan spille fotball også.

Perversitet
Jeg tok meg en joggetur i går, noe som ikke har skjedd mye gjennom de siste 36 årene. På øret hadde jeg VPN Podcast sin gjennomgang av Fredrikstad. Det kjentes litt perverst ut, men ganske deilig. Det er lissom stor kontrast mellom jogging og de gutta på øret. Men en veldig fin sending lager de da. Du kan gjøre det samme i dag med podcasten om Lyn. Linket nederst.

Vålerenga i dag
Hockeygutta kan sikre finaleplass borte mot Sparta kl.1900 ikveld.

Og fotballens kick-off på Månefisken kl.1800

Legg igjen en kommentar