Venstre svarer om stadion

I serien der vi spør politikerne om et stadion for Vålerenga har vi kommet til Venstre. Det er Ola Elvestuen, gruppeleder for Venstre og 1. kandidat til bystyrevalget som svarer: Har dere noen klare holdninger til Vålerengas arbeid for å få en egen stadion? – Vålerenga er en viktig del av Oslos identitet og trenger … Fortsett å lese «Venstre svarer om stadion»

I serien der vi spør politikerne om et stadion for Vålerenga har vi kommet til Venstre. Det er Ola Elvestuen, gruppeleder for Venstre og 1. kandidat til bystyrevalget som svarer:

Har dere noen klare holdninger til Vålerengas arbeid for å få en egen stadion?

– Vålerenga er en viktig del av Oslos identitet og trenger helt klart et eget stadionanlegg. Venstre mener dessuten det er bra at det nå er Vålerenga som klubb som har tatt styringen med arbeidet, slik at det er klubben og ikke bare utenforstående investorer som skal få kontroll over det nye anlegget.

Hva kan du si om deres holdninger til en egen stadion for Vålerenga?

– Oslo Venstre har programfestet at vi vil ha på plass et nytt stadion på Valle i løpet av neste bystyreperiode. Et slikt stadion bør stå klart før nåværende kontraktsperiode på Ullevål stadion utløper. Om nødvendig mener Venstre at et nytt stadion bør finansieres som et spleiselag mellom Vålerenga og Oslo kommune.

Støttet dere verbalvedtaket?

– Ja, Venstre støttet verbalvedtaket. I tillegg fremmet vi et verbalforslag i forbindelse med Oslobudsjettet for 2007 som ble enstemmig vedtatt:

«Byrådet bes avklare de reguleringsmessige og finansieringsmessige mulighetene knyttet til planene om etablering av et nytt fotballstadion på Valle.»

– Vi mener det er nødvendig med en slik avklaring for å komme videre med planarbeidet, og hvor mye økonomisk støtte det er nødvendig at Oslo kommune skal bidra med.

Noen meninger om beliggenhet av stadion? Vålerenga ser ut til å ønske seg til Valle, er det noe dere kan støtte? Andre steder?

– Jeg har tidligere foreslått at Ensjø burde utredes, men Valle er et godt alternativ. Det er hjemme det også.

Hva er deres holdninger til næringseiendom som en del av stadion?

– Det viktigste er at det bygges en stadion med god arkitektur, egenart og sjel. Næringsarealer kan innpasses, men må ikke gå på bekostning av kvalitetene ved prosjektet som en internasjonal fotballstadion.

Har dere noen som jobber dedikert med saken om ny stadion?

– Jeg gjør det som gruppeleder og leder av byutviklingskomiteen i bystyret; selvfølgelig også sammen med andre i Oslo Venstre.

Kan dere forklare fra deres ståsted hvorfor denne saken tar såpass lang tid?

– Det har tatt alt for lang tid å avklare at Valle er den eneste aktuelle plasseringen av et nytt stadion. Noen av de utredningene som har blitt gjort har etter vår mening vært helt unødvendige. Nå er lokaliseringen avklart, og både Vålerenga og bystyret kan arbeide mye mer målrettet og konkret med hvordan et stadion skal etableres.

Har du noe forhold til fotball, og i så fall hvilken klubb?

– For meg som mange andre er fotball en selvfølgelig del av livet. Jeg er medlem av Vålerenga og Klanen, og er så heldig at jeg var på cupfinalen i 1980. Siden 1994 har jeg stort sett vært på alle hjemmekampene og en god del bortekamper hvert år. Jeg synger så godt jeg kan.

Legg igjen en kommentar