Dagboka fredag 9. mars 2007

Det er ukas siste dag. Og Dagboka for fredag er klar. Litt landslagsdingser, litt om utvidelse av Tippeligaen. Og litt annet. Generelt sett er Dagboka idag litt…..vel, litt fredag. Landslagsgutta Vi har noen mann med landsen i England, og det er jo spennende hva de får til. I Dagsavisen sies det i alle fall at … Fortsett å lese «Dagboka fredag 9. mars 2007»

Det er ukas siste dag. Og Dagboka for fredag er klar. Litt landslagsdingser, litt om utvidelse av Tippeligaen. Og litt annet. Generelt sett er Dagboka idag litt…..vel, litt fredag.

Landslagsgutta
Vi har noen mann med landsen i England, og det er jo spennende hva de får til. I Dagsavisen sies det i alle fall at Daniel Fredheim Holm har fått vist seg fram, uten at man vet hva det betyr når ”resten” av landslaget skal taes med i kabalen.

Når vi snakker om landslagsfolk
Mulig vi glapp den, det er nemlig så ofte det skjer. Men nok en gang er også våre unge helter med på U21-landsen. Denne gangen Steinar Strømnes, Jørgen Horn og Alex Mathisen som skal være med og spille privatkamp mot Frankrike 27.mars – på bortebane i Tours.

Hva med 16 lag i Tippeligaen?
Etter det vi forstår som press fra NTF sier NFF at en komite (yippi) skal utrede muligheten for at man øker til 16 lag fra sesongen 2009. Det virker som om både NTF (surprise), Divisjonsforeningen 02 og forbundsstyret syns dette virker ålreit.

Vel, uten å ha tenkt gjennom det kommer vi på følgende mulige konsekvenser:
Flere kamper gir trangere terminliste, hvordan skal det tilpasses til Royal League, landslag og eventuelle kamper i Europa? Vil man måtte starte serien tidligere, og avslutte senere? Det blir kanskje mer inntekter brutto, men blir de kampene så attraktive at de bidrar til høyere snitt i publikum og penger, eller blir det et skritt i retning hockeytilstander – les: for mange lag og for mange kamper? De to nye lagene som kommer opp, blir de søppel, eller har de en sjanse? Osv osv. Dagboka har ikke noen klar holdning til dette, det eneste vi har er en ryggmargsrefleks som er skeptisk til å være grådig. Norsk fotball og Tippeligaen er i god vekst, kanskje er dette et tiltak som vil bidra til det. Eller kanskje ikke. Vi får se…

Stadion videre
Hvor er Høyre, FrP og KrF …kan det hende du lurer på, dersom du er litt over snittet interessert i stadionpolitikk. Ikke veit vi, de svarer ikke på VPNs spørsmål. Men vi skal spørre igjen, vi. Imens er vi iallefall lovet svar fra SV og Venstre, vi tenker vi kan fortelle hva de sier i neste uke.

Hokki-gutta i semiene
Møter Sparta i semiene. VPN håper så mange som mulig tropper opp til match.
Slik spilles de fire første kampene, slik vi leser på hockeysidene:

Semifinale 1: Søndag 11/3 klokken 19:00, Sparta – Vålerenga, Sparta Amfi
Semifinale 2: Tirsdag 13/3 klokken 19:00, Vålerenga – Sparta, Jordal Amfi
Semifinale 3: Torsdag 15/3 klokken 19:00, Sparta – Vålerenga, Sparta Amfi
Semifinale 4: Fredag 16/3 klokken 19:00, Vålerenga – Sparta, Jordal Amfi

Så får vi se om det blir flere enn det….best av sju kamper gjelder.

VPN i dag
– En vurdering av stallen anno 2007-03-09
– Test av Vålerenga-vannet
– VPNs Podcast nr 7

Alt linket opp nederst.

PS! Og vi tror det kommer en helgedagbok imorgen.

Vålerenga i dag
Treningskamp eller tre mot Lyn kl.1200 idag. Kan følges på klubbens SMS-tjeneste, sjekk de offisielle sidene.
Idag er det quiz på Bohemen. Og i morgen? Er du sultefora på fotball kan du se Vålerenga 2 – Lillestrøm 2 klokka 13:00. Vi vet ikke helt hvor, men vi tenker det er på Valle et sted….?

Legg igjen en kommentar