Dagboka torsdag 8. mars 2007

På kvinnedagen er det ikke tilfeldig at vi snakker om Jarl Andre Storbæk, Pål Breen og Scooter. The painted cow er klar: Jarl Andre Storbæk – the joker Vi aner ikke åssen humor mannen har, men Dagsavisen lanserer i alle fall han som en mulig joker til EM-kvalikkampene mot Bosnia og Tyrkia. Da i kraft … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. mars 2007»

På kvinnedagen er det ikke tilfeldig at vi snakker om Jarl Andre Storbæk, Pål Breen og Scooter. The painted cow er klar:

Jarl Andre Storbæk – the joker
Vi aner ikke åssen humor mannen har, men Dagsavisen lanserer i alle fall han som en mulig joker til EM-kvalikkampene mot Bosnia og Tyrkia. Da i kraft av sine kvaliteter offensivt, primært innleggsfoten, som også Hareide skryter av. Men: ”Det er for tidlig å si noe om etter å ha sett ham på to treninger her i Manchester”, sier landslagstreneren.

Storbæk mener selv også at nettopp innleggene er greia hans. Mens assistent-trener By Rise er litt kjøligere i forhold til disse innleggene: ”For mye luft”.
En kommentar vi finner umiddelbar humor i, men det snakkes da ikke om tarmgass, men høyden og farta på disse innleggene.

Litt rart å si det, men vi kan faktisk være litt enig med assistent-trønderen. Men det betyr bare at Jarl Andre kommer til å gjøre dette enda bedre. Og at han da ligger godt an til en backplass når kampene kommer. Ikke sant?

Pål Breen tar manesjen?
Etter mye stillhet omkring ledelsen i Vålerenga (ikke den sportslige, men den administrative), samt stadionsaken begynner ting kanskje å røre på seg. I alle fall får man nå et lenger intervju med adm.dir Pål Breen på de offisielle sidene. Langsiktige mål, godt og åpent forhold til Klanen, viktig ungdomssatsing og fokus på stadionsaken blir alle nevnt av direktøren. Selvfølgelig. Mange ord, som ikke er uventede, og noen vil kanskje mene at de er litt kjedelige nettopp derfor.

På den annen side, og viktigere enn hva som står der: det er godt å se at noe blir sagt. At det virker som en sjef er på plass, og at det er en mann som vet at han er vesentlig for å drive ting videre. Så det er godt å høre fra deg, Pål – hilsen oss gretne gubber på balkongen.

Det mest konkrete og interessante er dog nettopp i den viktigste saken: Et hjem for Vålerenga. Breen forteller nemlig at dersom det skulle komme en tommel ned for Valle, (gud forby), så utreder også klubben andre muligheter.

I farta legger VPN til at vi venter svar fra SV, RV og Venstre i forhold til deres syn på stadion lagt til Valle. AP og SP (!) har jo svart, mens det er så langt dørgende stille fra FrP, Høyre og Krf på vår henvendelse.

VPN håper i alle fall vi alle kommer til å høre mye fra Breen i denne saken videre.

Temmelig triste nyheter
Fanzinekulturen har i mange år kjempet for sin eksistens. Fanzinene er en vesentlig del av fotballsupporterkulturen i seg selv. Og da er det veldig leit at en av tradisjonsbærerne på dette feltet, Stang Ut!!, gir opp. Vi overlater ordet til redaktør Mikkel K:

”Det er med trist budskap at det meldes om at Stang Ut!! har sovnet stille inn bare 9 år gammel. Det hele startet i 98 med ungt friskt blod, da var det også mange andre om beinet. Enkelte i redaxen har truet med å gi seg flere ganger. Men altså 9 år etter er det nok, de siste årene ganske ensomme også. Nå kan andre prøve seg eller kanskje fanziner i Vålerenga miljøet dør ut??!!. Takk til alle som har bidratt enten som skribent, Tøyen Trykk, De som har sponsa blekka, selger, kjøper eller groupies. Vi fikk noen som elsket blekka, men i konkurranser var vi ikke like sterke…I supportercupper er vi nok bedre på banketter enn å sparke ball. Når det gjelder kåringer så skjønner ikke vi bæret, i NSA sin Gullblekke har fikk vi evig toer stemplet. To andre, en tredje og ikke nominert (vi hadde levert). Men smaken er som baken dessverre delt. Når Stang Ut!! fikk 3.plass nå sist var det nok, særlig når Fulle Tribuner og Tomme Tribuner hadde fortjent bedre skjebne.

Vennligst ikke sendt noen blomster til pårørende, kjøp heller øl hvis du ser noen av gutta som har kjempet i alle disse årene.

Takk
Hilsen
Stang Ut!! Crewet v/Mikkel K

PS: Kommer det ny stadioen innen 2020 kan det hende vi gjør comeback…
PPS: Drit i alle skrivefeilene, er en grunn til at jeg har kun 9 årig fullført og har lagd fanziner for klubben i min hjerte”

Dagboka syns det er veldig leit at dette skjer, vi har hatt mange gode stunder på ramme med Stang Ut!! i våre rødsprengte hender. Og vi stiller oss også helt uforstående til at blekka aldri har vunnet Gullblekka til NSA. Med løftet om comeback ser vi forøvrig enda en grunn til at vi ønsker et eget stadion…

Freddy på Lydverket
Jeg glemte se det, jeg (i går sent kveld). Men det ligger på NRKs nettsider senere en gang. Får kikke da. Men så vidt vi skjønte var det en 2-lagskamp mot Rakkestad eller noe sånt som Fred ditcha for å se Oasis. Og det, kjære krølltopp – det kan jeg faktisk tilgi.

Hokki-gutta
De er i semien etter å ha kjørt Furuset i Bokløv-stil på 4 strake kamper. Og har allerede sagt at de velger å spille mot vinneren av Sparta og Frisk, når avgjørelsen faller der.
Forvent mer Bokløv.

Vålerenga i dag
Vi sier som den tyske hverdagsfilosofen Scooter i sangen ”Nessaja”:

3 AM!
The painted cow !
Hiaaaaa!!
You ain’t stoppin` us now !
Wonderful human beings
Yeah ! I am the Junglist souldier.

Come On! The rocket launcher stops ya.
It’s not a bird, it’s not a plane
It must be Dave who`s on the train
Wanna wanna get’cha, gonna gonna get’cha
Tell them that I told ya
YEAH!

”The painted cow”, faktisk. Dette er ord som ikke Einar Gelius kan matche

Legg igjen en kommentar