Dagboka onsdag 7. mars 2007

Dagboka er litt sen, men det er ikke så rart. Det er litt å nevne. Først og fremst er det kanskje litt utvikling i stadionsaken, dernest går vi på vannvogna. Så er det masse litt, enten det er om ungdomssatsing, Freddy på Lydverket eller PR-kåthet. Dagboka er klar: Kan vi få et hjem? Vel, så … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 7. mars 2007»

Dagboka er litt sen, men det er ikke så rart. Det er litt å nevne. Først og fremst er det kanskje litt utvikling i stadionsaken, dernest går vi på vannvogna. Så er det masse litt, enten det er om ungdomssatsing, Freddy på Lydverket eller PR-kåthet. Dagboka er klar:

Kan vi få et hjem?
Vel, så kom det en temmelig interessant mail fra klubbens SMS i morges:

– Går det etter planen, bør den nye storstua på Valle stå klar i 2010 eller 2011, sier VIF-direktør Breen. Saken er nå til høring hos politikerne.

VPN skal selvfølgelig høre med klubben om hva dette betyr, rent utenom at alt nytt i denne saken er godt nytt, stille som det har vært lenge. Som dere har sett har VPN fått svar/valgflesk fra både Oslo SP og AP. Venstre har vedtak om ny stadion på Valle i sitt program for Oslo, kanskje kommer det svar på våre spørsmål derfra og. Og dessuten har SV lovet svar. Da venter vi spent på hva de resterende partiene, deriblant de som sitter med makta nå vil si om saken. Og vi skal nok få svar, selv om de er lovlig treige ennå…

Denne saken er for viktig til at noen kan få hvile eller slippe unna.

Sånn apropos den lange jakten
7.oktober 1996 ble det avholdt et informasjonsmøte om Vålerengas fremtid. Gud/Satan forby at det fornærmer noen å tenke på det, men det ble arrangert i Vålerenga kjerke. Mer viktig, slik refererer VPN fra det møtet:

«Man har også vært på befaring på Jordal med tanke på å bygge nytt stadion. Dette er noe som ligger langt frem i tid, man er avhengig av å få leid ut osv. En stadion med tilskuerkapasitet på 15-16000 vil koste fra 150 til 200 millioner kroner.»

…»langt fram i tid» – no shit.

Vålerenga-vann med etandes flaske
Vi har brød, (nei – det er ikke loff), og vi hadde øl (som strengt tatt var en fiasko). Nå kommer Vålerenga-vannet. Det er da Utla Kjeldevatn i Årdal som skal levere vannet gjennom et eget selskap som skal samarbeide med Vålerenga, melder Sogn Avis. Vannet skal bli tilgjengelig i løpet av 2007. Og skal vi tro Sogn Avis videre går det an å spise flaska, den er nemlig laga av korn(!). Men den skal visstnok ikke smake spesielt godt. Du kan banne på at noen og enhver klansmann kommer til å prøve. Og vi lurer på om man kanskje kunne lage en ølflaske med kebabsmak?

Hva som er den økonomiske oppsiden av dette for Vålerenga er ukjent, men det skal vel VPN få sjekka. Noe er det vel, slik som den krona som går fra Vålerenga-brødet til klubben. Dersom det er det blir det alltids lettere å svelge, (kremt). Det har jo vært noen forsøk på å bruke Vålerengas navn på ikke helt vellykkede måter. Mens for eksempel Vålerenga-brødet er en av de mer vellykkede. Det er iallefall mye lettere for en fotballkonservativ jævel som meg å akseptere sånne kommersialiseringstiltak som dette når det faktisk gavner klubben økonomisk.

Uansett. Vi har satt vår egen smakstester på saken, dvs vår lokalavdeling i Øvre Årdal. Vår mann bor da omtrent midt i kilden og skal fikse tidsmessig korrekte smaksprøver. Han ble heltids øldrikker etter at han prøvde myrvannet da det ble lansert for fire-fem år siden. Som han sier, (og om vannet er godt, vil vi tro): ”Om det er mange på vannvogna i klanen, kan jeg ta med noen dunker når jeg går på bussen til Bergen i april.”

VPN kommer tilbake med smakstesten så snart vi kan.

Ellers tror vi dette vannet kan ha store velgjørende effekter. Dette fant vi på gamle Norway Cup-sider:

Vannet er brukt med stort hell i fotballsammenheng tidligere. Norway Cup 2004. Guttelaget til Årdalstangen IL gjorde det stort i 64-delsfinalen mot Asker. 2-2 ved ordinær tid. Så heiv spellerne innpå Utla kjeldevann, og vant etter ekstraomganger.

Noe å tenke på, det – bedre enn nandrolon?

Freddy på Lydverket
Som den hipsteren Freddy er stiller han på NRK1s musikkprogram Lydverket ikveld kl.2315. Skal vi tro forhåndsomtale på de offisielle sidene og fra NRK får vi blant annet vite hvilket band han faket skade for å få se live og musikken gutta krangler om i garderoben før kamp.

Umm…faka skade? Dette blir interessant, la oss ikke håpe det var noe viktig, Fred. Som Ventspils eller noe sånt..

Mer ungdomsskryt
De offisielle sidene har enda en artikkel om suksessen med talentsatsing i Vålerenga. En fin sak, som du kan lese der selv, eller hva.

Pr-kåt nok til å hjelpe klubben?
12. april gir Vålerenga Fotball ut et bilag til Aftenposten som skal distribueres til ca. 150 000 abonnenter. I den forbindelse ønsker klubb/avis å snakke med en supporter fra hver bydel i Oslo, for å vise at Vålerenga er Oslo’s Stolthet. Man har allerede mange inne, men mangler folk fra Alna, Bjerke, Stovner, Gamle Oslo, Sagene og Nordstrand.
Interessert? Send en mail til vif@vif.no som du merker med «Hele Oslo».

Sjappa melder fortsatt
Lørdag 14. april kl 1500 er siste mulighet for kjøp av sesongkort til sesongen 2007. Salget av enkeltbilletter starter mandag 2. april kl 10.00.

Utdeling av sesongkort starter mandag 26. mars kl 10.00.(dette gjelder alle som har kjøpt sesongkortet sitt innen lørdag 17. mars).

Fremvisning av årets kolleksjon skjer tirsdag 20 mars (informasjon om arrangementet kommer litt senere).

Vålerenga i dag
Lydverket kl2315 i dag

Legg igjen en kommentar