Dagboka tirsdag 20. februar 2007

Dagboka for tirsdagen er klar. Jalland og potensielle bautaer. Klubbhelt Freddy Dos Santos. Litt om Royal League. Også er den tredje podcasten klar den, endelig. Jalland nesten tilbake ”Vålerenga er enige med både Rubin Kazan og Jørgen Jalland om en overgang”, sier Aalbu til Tips. Så langt er det kommet at Jalland er i La … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 20. februar 2007»

Dagboka for tirsdagen er klar. Jalland og potensielle bautaer. Klubbhelt Freddy Dos Santos. Litt om Royal League. Også er den tredje podcasten klar den, endelig.


Jalland nesten tilbake
”Vålerenga er enige med både Rubin Kazan og Jørgen Jalland om en overgang”, sier Aalbu til Tips. Så langt er det kommet at Jalland er i La Manga og på trening med Vålerenga. Det siste som mangler er at Jalland blir enig med Rubin om en sluttpakke. Lurer litt på hva slags posisjon man forhandler fra da, når man allerede har ”dratt”. Men, men.
Uansett er dette godt å høre, vi håper det ikke blir noe kødd med noe nå. Med Mila kan vi ha fått noe spennende, med Jalland burde vi være sikre på at vi har fått den bautaen vi ville ha. Og da er det bare en bauta igjen?

Den siste i kikkerten
Aalbu forteller Tips at de ser etter flere. Om det betyr at flere er kandidater til å bli den ene, eller om flere kan bety mer enn en spiller til klarer jeg ikke lese mellom de linjene. Han vil ikke si noen konkrete navn.

Tips, som har vært temmelig godt informert så langt, slenger allikevel ut følgende: ”Slovakiske Peter Hlinka fra Rapid Wien er blant navnene som er nevnt.” Det kan synes som om Vålerenga har folk som jobber i nettopp Østerrike der Mila kom fra, siden Hlinka da i dag er Rapid Wien. Han er midtbanespiller – defensiv, tror vi. På den slovakiske landsen ofte (27 kamper pr sept 06…), og født i 1978. Han har spilt for Sturm Graz og Bregenz også, (sistnevnte klubb der den legendariske Thomas Berntsen var). Han er glad i sjakk, skal vi tro UEFA sine sider. Vi får se…

Oh Freddy boy, the pipes are calling
På NRK sporten fikk jeg i dag høre om Freddys kontraktsforhandlinger med Vålerenga. Freddy skiller seg fra de fleste med at han stiller til forhandlinger med Aalbu uten noen agenter eller advokater. Det sier han selv han er for gammel for. Han orker ikke vente på en agent som ringer tre dager senere osv, om jeg forsto krølltoppen rett.

Dette sier mye om Freddy. Det sier at han vil være i Vålerenga, at han ikke vil tyne klubben, og at han ikke forhandler fra en sterk posisjon. For meg betyr de to første tingene såpass mye at jeg håper klubben ikke vil tyne han. Freddy kan brukes ennå, og er det en ting Vålerenga ikke har vondt av så er det folk som vil være her, så lenge de kan levere noe.

Freddy Dos Santos: bra mann.

Kvartfinaler i Royal League
Husker du den ligaen? Vi har ikke glemt den vi heller. Royalleague.com melder at de offentliggjør mandag 26. feb kl1415 hvem som skal møtes i kvartfinalene. De skal spilles 1. mars, samt 3. og 4. mars.

VPNs analyseteam tok saken: hvem kan vi møte?

– Brann og Helsingborg ønsker begge å spille borte grunnet baneforholdene. Alle nasjoner skal ha minst en kvartfinale: Elfsborg skal med andre ord ha hjemmekamp. Vålerenga, Lillestrøm, OB og Brøndby skal egentlig ha hjemmekamp ut fra poengsummer/målforskjell (for at alle land skal få en hjemmekamp må OB sin hjemmekamp ofres (eneste måte å få kabalen til å gå opp uten at to lag fra samme land / gruppe møtes).

Dette gir følgende kvartfinaler med hjemmelaget først:

Vålerenga – FCK
LSK – Helsingborg
Elfsborg – OB
Brøndby – Brann

Vi må ta forbehold om at Royal League da må bryte regelen om at laget med høyest poengsum fra innledende skal ha hjemmekamp (gjelder kampen Elfsborg – OB), men tipper de synes det er viktigere enn at lag fra samme land/gruppe må møtes. Om vi er hjemme blir det vel Bislett, siden Ullevaal ikke kan brukes..?

Du vet hvor du leste det først.

Vålerenga i dag (i går)
VPNs podcast nr 3 er klar, forhåpentligvis siste gang den er sen

Legg igjen en kommentar