Dagboka tirsdag 6. februar 2007

Velkommen til Vålerengas dukketeater. I hovedrollene: Martin Andresen og Daniel Braathen. Birolle: Tom Henning Hovi og Roger Solheim. Scene: puben under tribunen i Vallhall. Regi: Jan Erik Aalbu. Kort og konsis forestilling – kom og nyt. Vålerenga følger med 1 Martin Andresen har ikke satt penn til papir for å forlenge kontrakten i Bergen. Brann … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 6. februar 2007»

Velkommen til Vålerengas dukketeater. I hovedrollene: Martin Andresen og Daniel Braathen. Birolle: Tom Henning Hovi og Roger Solheim. Scene: puben under tribunen i Vallhall. Regi: Jan Erik Aalbu. Kort og konsis forestilling – kom og nyt.

Vålerenga følger med 1
Martin Andresen har ikke satt penn til papir for å forlenge kontrakten i Bergen. Brann vil ha forlengning, Andresen vurderer å gå ut kontraktstida nå bare. Da begynner nerva å stramme seg hos skarrepakket, og det blir nok ikke bedre når VG bruker anledningen til å fortelle at ”VIF følger med”. Ikke noe konkret som klubben har gjort, sies det. Og ikke noe man gjør noe med før Andresen eventuelt signaliserer at han ønsker å dra fra Bergen, forteller avisen. Aalbu har hivd ut et lite åte her, virker det som – uten at han siteres. Så får vi se hva Andresen gjør.

For mitt vedkommende er den sportslige siden av denne litt distanserte tanken temmelig klar: Andresen er god, og det hadde ikke gjort noe om han spilte for Vålerenga. Samtidig er det andre ting som gjelder her og. Jeg må jo lure litt på hvordan og om Vålerenga har råd til å lønne og kjøpe han – skulle det blitt aktuelt. Vil det i såfall gå utover andre investeringer i spillere?
Og selv om jeg har ekstremt lite til overs for skarrepakket må allikevel si at jeg på generell basis ikke har særlig sans for det når spillere ikke viser klar og tydelig lojalitet for sin klubb. Da mener jeg i alle fall enten eller, ikke sånn Iversensk drøying og kloring for beste mulige betingelser. Kall meg gjerne gammeldags, men det driter jeg i.

Vålerenga følger med 2
Så er det også slik at Daniel Braathen i RBK heller ikke er så keen på å være lenger i Trondheim ifølge VG. Ingen er interessert, sier Bratseth, men han virker bare lunkent interessert i å beholde Braathen sånn som han snakker. Artig nok er Aalbu ute med slapt fiskesnøre her og: ”Vi har registrert at Daniel ikke vil skrive ny kontrakt med Rosenborg og vi vil følge saken svært nøye”, sier han til avisen. Mens Bratseth sier at Braathen trives i bartebyen og at det kun er sportslige grunner til at krølltoppen er keen på å reise – fortrinnsvis utenlands.

Aalbu ser ut til å by seg fram til potensielle, uten å legge så mye i det. Også i dette tilfellet. Om ikke annet bidrar han til at både RBK og Brann kanskje må anstrenge seg mer for å beholde spillerne, kanskje endog det blir dyrere for dem. Det liker vi. Braathen er som Andresen en god spiller, og per def skjønner man jo godt om man skulle ønske han til Vålerenga. Men igjen finnes det andre sider av saken: dersom Braathen vil utenlands, er han så keen på Vålerenga og Oslo? Hvis han skulle være aktuell – hva er den økonomiske siden av det? Og har vi ikke 4 bra spisser nå? Burde vi heller ha noe annet enn en spiss?

Vi er i alle fall bedre til å stille spørsmål enn å vite sannheten.

Vålerenga følger ikke med
Kong Henning har vært aktuell for jobben som talentspeider, men det ser ikke ut til å bli noe av det. ”Det blir nok ikke opprettet en stilling med det første, her er det økonomien som avgjør. Dette er en stilling vi kommer til å prioritere, men foreløpig må vi vente”, sier oraklet i Delfi – Jan Erik Aalbu til iOslo.no.
Og da sier Hovi at han nok ikke har tid til å vente på det.

Vålerenga øller med
iOslo.no skriver også om ølservering i Vallhall, på puben under tribunen, for eksempel på kampen mot Lyn. Da infominister i NFF, Roger Solheim får høre om dette blir han overrasket (jøss!), men etter å ha sjenket – unnskyld, sjekket saken er saken allikevel grei: ”Vålerenga driver en pub i tilknytning til tribunen. Så lenge de følger reglene og oppfyller NFFs kriterier er det uproblematisk for oss.”

iOslo.no kan i farta fortelle oss at de kriteriene er:
– Ikke servering på tribunen
– Ikke mulighet for å ta med seg alkohol til tribunen
– Overstadig berusede personer skal vises bort fra stadion

Vålerenga serverer under tribunen, men man får ikke ta med seg pilsen ovenpå. Og det siste kriteriet er vel greit det og, all den tid det er en sovende paragraf som ikke etterfølges på en fotballstadion i Norge noe sted.

Da er vi i den magiske situasjonen at NFF, Vålerenga og VPN er alle enige. Og at denne saken ikke er noe å lage mer fuzz om, ok? Kan vi få kulturministerposten nå?

Magasinet intervjuer Glenn Roberts
Jepp, de gjør det. Og du kan stille spørsmålene. Sjekke Magasinets debattsider på forumet for mer

Legg igjen en kommentar