Dagboka tirsdag 30. januar 2007

Midt i januar med mange blå, skulle ikke tro det var mye som skjedde på den norske fotballfronten. Og et er det heller ikke, men vinterdvalen begynner så smått å lette. Vinteroppkjøring Første treningskamp gikk av stabelen sist lørdag, men de fleste blant oss er vel fortsatt i vinter-dvalen. Det gjelder nok også laget selv … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30. januar 2007»

Midt i januar med mange blå, skulle ikke tro det var mye som skjedde på den norske fotballfronten. Og et er det heller ikke, men vinterdvalen begynner så smått å lette.

Vinteroppkjøring

Første treningskamp gikk av stabelen sist lørdag, men de fleste blant oss er vel fortsatt i vinter-dvalen. Det gjelder nok også laget selv om Petter Myhre og co gjør det han kan for å klargjøre troppen. Haakon Schwabe sier følgende i vif.no

– Vi må ta individuelle hensyn i en slik periode vi er inne i nå. Vi ønsker å bli mer og mer individ-orienterte i forhold til treningsopplegget, i forhold til form, spillerposisjon, alder og hva som trengs for å være best mulig rustet. Vi må kunne ta ut folk om det er noe på gang, slik at vi ikke tar sjanser i forhold til eventuelle skader.

Bak det hele ligger nok fjorårets katastrofale sesongoppkjøring og lurer. Skader på nøkkelspillere da er garantert en av de viktigste grunnene til at Vålerenga kom såpass skjeivt ut før sommeren. Opplegget er Lyn på lørdag, deretter er La Manga like om hjørnet. Det oppholdet kommer til å spise mye innsats i Februar med fire kamper på to uker.

Og før en vet ord av det så står det Mars i kalenderen, med Royal League og diverse andre ting. Hemmeligheten må være å holde laget samlet og med fokus mot seriestart. Så vidt vi skjønner av dagens radiosport er det derfor en viss irritasjon fra tippeligaens trenere med Åge Hareides opplegg: Landsalget krever at hele 16 dager i mars av de uttatte. Petter Myhre var nevnt spesielt blant dem som var misfornøyd med dette. Og det kan vi jo skjønne – Christian Grindheim får ikke akkurat en mindre viktig rolle på midtbanen i årets utgave av Vålerenga – det kunne kanskje være greit å få ham samkjørt med resten av gutta uten alt for mye landslagsfjas.

Vålerenga i dag

Det var dessvere alt vi kunne tilby denne tirsdagmorgen, men det er hockey i morgen på Jordal kl 18.30 mot Stjernen

Legg igjen en kommentar