Dagboka mandag 29. januar 2007

I gang igjen. Spillerene har vært på jobb i snart 3 uker nå, og på lørdag fikk 1100 av oss se resultatene av arbeidet: Sandefjord ble effektivt valset ned av «nye» Vålerenga. Greit nok at det er tidlig i sesongen, men uansett er det deilig å se et lag tilsynelatende på riktig spor. 4-2 Årets … Fortsett å lese «Dagboka mandag 29. januar 2007»

I gang igjen. Spillerene har vært på jobb i snart 3 uker nå, og på lørdag fikk 1100 av oss se resultatene av arbeidet: Sandefjord ble effektivt valset ned av «nye» Vålerenga. Greit nok at det er tidlig i sesongen, men uansett er det deilig å se et lag tilsynelatende på riktig spor.

4-2

Årets første treningskamp er alltid spennende å få med seg; har det skjedd noe nytt og skjellsettende siden sesongavslutningen, eller er alt ved det gamle. Nå er fotballpausen på langt nær den samme som i gode gamle dager, fotballspillere synes knapt å ha lengre ferie enn oss vanlig dødelige, men tross det møtte hele 1100 opp for å se hva Petter Myhre og co har gjort med laget som avsluttet 2006 med bravur.

Ungt, spillende og selvtillitt i bøtter og spann kan vel være en slags oppsummering. Vålerenga stilte med et gjenkjennbart lag som allikvel var preget av fornyelse i alle lagdeler. Storbæk, Jepsen og Muri javel, men der har vi sannelig Arnar Førsund også. Trodde aldri han ville få sjansen i Vålerenga og han greier seg bra. På midtbanen er det Mohammed Fellah som representerer ungdommen, også han spiller som om han knapt har gjort annet. Og på topp finner vi Glenn Roberts og evigunge Rune Lange. Vålerenga var kreativ på midtbanen, brukte kantene bra – og spilte seg fram til gode sjanser med jevne mellomrom, noe 3-0 til pause bærer vitne om.

– Men unggutta er avhengig av å ha etablerte spillere rundt seg for å være gode. Når vi har tunge perioder, kan vi ikke forvente at 17-, 18- og 19- åringer bærer lasset. Da trenger de eldre folk som setter standard på trening og ellers i hverdagen, sier Petter Myhre i søndagens Aftenposten.

Om det skal kritisereres så burde det nevnes at det var langt jevnere i starten, før kampen fikk satt seg i og med Vålerengas straffe (en riktig avgjørelse, selv om det var alt annet enn fra en scoringsposisjon Rune Lange ble dyttet fra). Sandefjord kom på en del farlige kontringer og vi kan takke en god Øyvind Bolthof og udyktighet fra Sandfjordspissene for at det ikke ble 0-1 i åpningsminuttene. Men så snart Vålerenga satt 1-0 var det ikke tvil lenger.

For egen del nøt vi synet av Morten Berre og Christian Grindheim i storslag, Rune Lange i slag, og et virkelig flott mål av Glenn Roberts etter en noe nølende start på kampen.

Det blir morsomt å se hva dette laget får til mot Lyn, ikke minst med tanke på at flere sentrale spillere ble hvilt mot Sandefjord. Men Petter Myhre varsler at han vil ha mer av det gode.

– Vi ønsker å ha dobbel dekning på alle plassene. Pr. i dag har vi tre kantspillere i Morten Berre, Freddy dos Santos og Alexander Mathisen, så en venstrekant med godt venstrebein er interessant, sier han og fortsetter, fortsatt i Aftenposten, om den sentrale midtbanen – Der har vi bare Thomas Holm og Christian Grindheim som etablerte tippeligaspillere, pluss Steinar Strømnes(19) og Mohammed Fellah (17).

Nyansettelser

Med såpass mye ungt på laget kan det lønne seg å ha noen som kan holde de håpefulle i ørene. Vålerenga har planlegger å ansette en lærer

– Vår primærsatsing er på unge spillere. Derfor vil vi ansette en lærer, for å sørge for at de ikke glemmer skolen. Dette er meget viktig, sier VIF-trener Petter Myhre, til NTB/Hegnar Online.

– Jeg er opptatt av verdiskapning, noe som er viktig om Vålerenga skal være blant de beste lagene i Norge de neste 10-20 årene, sier Myhre til VG.

I tillegg skal klubben få på plass en egen talentspeider, skriver NTB/Hegnar online.

Vålerenga i dag

Det er mandag og tid for å slikke sårene etter helgen.

Legg igjen en kommentar