Dagboka torsdag 11. januar 2007

Dagboka her! Vi fortsetter å legge kabal. Vi åpner nye kort og der dukker det opp noen kjente fjes. Kall dem jokere om du vil. Jørgen og Johan – hadde ikke det vært fint? Jokere I 2003 leide vi Jalland fra Sandefjord. Året etter var han fast på laget. Så tok han en «Hagen» og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. januar 2007»

Dagboka her! Vi fortsetter å legge kabal. Vi åpner nye kort og der dukker det opp noen kjente fjes. Kall dem jokere om du vil. Jørgen og Johan – hadde ikke det vært fint?

Jokere
I 2003 leide vi Jalland fra Sandefjord. Året etter var han fast på laget. Så tok han en «Hagen» og reiste til Russland. Ikke bare til Russland, men så langt ut i GOKK som det nesten går an å komme. (Russland er forøvrig digert. Landet dekker intet mindre enn 10 tidssoner. Det er mye skog i Russland. Granskog som strekker seg som et grønt skjerf rundt moder jord.) Rubin Kazan vil i alle fall kvitte seg med Jalland. ANB-NTB melder følgende:

– De prøver å selge ham, sier agent Lars Petter Fossdahl.
– Jørgen Jalland er et navn som er blitt diskutert. Vi har ham på listen, sier VIFs sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

På listen? Hallo. Send et redningshelikopter med en gang. Få Jalland tilbake til Vålerenga er vårt krav. VPN følger saken videre. Her bringer vi alle fall et lite minne fra Jallands glansdager.

Tippeligaen 2004, 4. runde. Jørgen Jalland er noen millimetere fra å score på Fredrikstads Steinar Sørlie. Hva med å prøve igjen Jørgen? Foto: KURT PEDERSEN Digitalsport

Et annet navn som dukker opp i denne sammenhengen er Johan Arneng. Han kom fra Raufoss en gang på begynnelsen av 2000-tallet (Sykt at man kan skrive det. Vi er snart ferdige med det første tiåret av det nye tusenåret.) VPN likte Johan den gangen, og vi syns det var synd at han dro. Han hadde noe som han andre svensken på laget ikke hadde. Sjarm. Arneng har to år igjen av kontrakten med Djurgården.

VPN syns det hadde vært fint med Jalland og Arneng. To spillere med teknikk, overblikk samt gode defensive og offensive egenskaper. (Hey, nå høres vi ut som Drillo her.)

Lektor Rønsen
Vi legger til at Dagsavisen (jepp den uten kjendisbilag) har en finfin sak om Vålerengas utenomsportslige opplegg på Gran Canaria. Vi sakser fritt og vilt:

«…ettersom Mohammed Fellah, Jalal El-Gharbi, Glenn Roberts og Jørgen Horn alle nå er tatt opp i A-stallen, må de også følges opp pedagogisk. Gutta går i 2. og 3. klasse på videregående skole. […] I går ble alle satt til å lese «Beatles» av Lars Saabye Christensen for å diskutere boka etterpå. Som motvekt måtte spillerne i går også lese hovedlederne i Dagbladet og VG for deretter å diskutere innholdet.»

– …vi har funnet ut at det er greit å ha noe mer enn folkeskolen når man en gang avslutter fotballkarrieren, sier Rønsen.

VPN legger til at det kan være greit å få med seg litt mer enn lettleste bøker som omtaler Rønsens oppvekst i Oslo og ledere i Dagbladet og VG. (Ok, boka handler om vestkantgutter, men Rønsen har jo sterke preferanser i forhold til musikken i boka.)

Vi anbefaler gutta følgende:

1: Adam Smith, An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations. Utgangspunktet for alle som vil lære noe om markedet der kapitalismen råder. (Fotball)
2: Karl Marx, Das Kapital. Utgangspunktet for den som syns at markedsøkonomi er dritt. (Cuba, slik de vil at det skal være)
3: John Maynard Keynes, The General Theory of Employment, Interest, and Money. Boka for ekte planøkonomer. Norge under Arbeiderpartiet. (Sverige)

Ess i ermet
Vi er ikke sikre på om det er sagt før, men de som hadde ess i ermet i det Ville Vesten ble som regel skutt eller hengt. VPN vil ha alle korta på bordet nå.

La oss legge kabalen sammen for svarte!

Spurvehullet…
Vi beklager eventuelle sterke metaforer i gårsdagens dagbok. Selv satt jeg her og rødmet litt av Ragdes poetiske linjer. Som en motvekt kan vi avsløre at VPN har en en kompis som har ei venninne som omtaler det nevnte spurvehullet på en noe mer burlesk måte. Vi har hørt mye, men skrævsylte tar rett og slett kaka.

Vålerenga i dag
Foreslå bøker og litteratur for Lektor Rønsen. Klikk deg inn på Vålerenga inside og bidra til at guttas allmenutdannelse.

Legg igjen en kommentar