Dagboka tirsdag 9. januar 2007

Sesongen er i gang. Gutta er i Syden. VPN har sine argusøyne (Hvor kommer det ordet egentlig fra?) rettet mot media. Grunnen er åpenbar: Det er nå kabalen for 2007-sesongen skal legges. I dag serverer vi en herlig suppe kokt på nyheter, fakta og rykter. Om å legge kabal I går påstod vi at kabalen … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 9. januar 2007»

Sesongen er i gang. Gutta er i Syden. VPN har sine argusøyne (Hvor kommer det ordet egentlig fra?) rettet mot media. Grunnen er åpenbar: Det er nå kabalen for 2007-sesongen skal legges. I dag serverer vi en herlig suppe kokt på nyheter, fakta og rykter.

Om å legge kabal
I går påstod vi at kabalen har gått opp. I dag kan vi bekrefte at det var sant på én måte, men litt feil også. Kabalen som har med trenere, støtteapparat, administrasjon og sånne ting ser ut til å ha godt opp. Den enda viktigere kabalen som heter spillergruppa er langt fra å gå opp. Og som den observante VPN-leser som du er, så skjønner du at det er dette dagboka skal dreie seg om i dag.

Vi begynner med det viktigste: Ronny Johnsen.

Ronny var ikke med på flyet til Gran Canaria. Ronny har med andre ord ikke blitt enige med Vålerenga om ett år til.

– Det stresser meg ikke. Men i løpet av uken må vi få en avgjørelse på hva han gjør, sier Petter Myhre til Dagbladet. Han legger til at Vålerenga må få på plass en erstatter før sesongen dersom Ronny Johnsen ikke blir med videre.

Jan Erik Aalbu legger til i samme sak at det er «et par uoppklarte ting» i forhandlingene med Johnsen.

VPN regner med at all tid brukes på å oppklare disse tingene og at Ronny er hjemme med kone og unger denne uka, og at han setter seg på første fly sørover når den første delen av kabalen går opp.

Så tar vi det neste. Penger.

Med penger kan man kjøpe ting. Spillere f.eks. I dag meldes det at Vålerengas investorer er med på å stille sine midler til disposisjon for kjøp av nye spillere. Til Aftenposten sier Petter Myhre:

– Nå har vi fått med oss investorer og klubb i de tankebaner vi har. De ser at vi bør investere, og vi kommer til å investere. Men vi må også finne de rette typene som går inn og forsterker laget vårt. Vi har en bra stall nå, så det er uaktuelt for oss å fylle opp med folk som bare skal forsterke stallen.

VPN syns at dette er vakker musikk, men alt er jo relativt. Spillere er dyre greier. I Norge henger ikke prisene på greip. De fleste klubbene har ikke råd til å kjøpe dyre leiligheter fra spillerne for at de skal bli i klubben. Ei har de penger til å betale en enkelt spiller rundt to millioner i årslønn. De færreste har PR-kåte «investorer» med på laget – investorer som gir bort penger til «gründere» på TV i det ene øyeblikket – for så å styrke stallen med «toppspillere» for å sikre seriegullet for laget som ikke har vunnet serien på snart en mannsalder. Snåle greier dette gitt.

VPN vil ha edrulighet i klubben. Og når vi tenker etter så ser hverken Aalbu, Bohinen, Myhre eller Breen ut som om de lar seg forføre av en tølper som ønsker å kjøpe seg status blant tilhengerne av Oslos stolthet.

Så avslutter vi med det som ikke betyr så mye: De andre lagene

Sutrespiller Stian Ohr står fram og forteller at han måtte lyve om overgangen til Strømsgodset.

-Jeg var jo klar rundt 5. november, rett etter at Molde rykket ned. Men jeg kunne ikke si noe om det, og måtte lyve til mange, sier Stian Ohr i et intervju med Drammens Tidene.

I det samme intervjuet omtales Ohr som en «fotballnomade». Her vil VPN presisere at spillere som Ohr ikke har noe med nomader å gjøre i det hele tatt. Det er rett og slett en fornærmelse mot alle verdens nomader. Vi mener at det enste riktige ordet å bruke på Ohr er det man får hvis man stokker om på navnet hans og legger til bokstaven e og setter ordet klubb foran.

Vi noterer også at Mustapha Azhriti skal på prøvespill for Moss. Her vil han treffe en skokk med unggutter som dessverre har blitt veiet og funnet for lette til fortsatt spill i Vålerenga. Vår tidligere assistenttrener – Geir Bakke – holder fortsatt koken i Moss. Vi håper at Geir får det til og at Moss kan komme til oss slik at Vålerengas A-lag kan møte et lag som stort sett består av gamle rekruttspillere fra Vålerenga. Det er det som kalles en vinn-vinnsituasjon, er det ikke?

Argusøyne…

Argusøyne kommer fra gresk mytologi hvor Argus Panoptes (Argus den altseende) var et stort monster med hundre årvåkne øyne over hele kroppen. Uttrykket brukes bare i flertall.

Den som har «argusøyne» er i overført betydning svært vaktsom og årvåken. Å følge noe med «argusøyne» vil si å observere meget nøye og svært mistenksomt. Argusøynene er ofte kritiske.

Alt dette ifølge Wikipedia.

Vålerenga i dag
Meld deg på Skaperen med din forretningside – f.eks den som handler om å få fotballnorge ned på jorda – så skal du se at en eller annen nedsnødd investor biter på og du kan velte deg i luksus, boller, brus, sus, dus og sjokolademus…

Legg igjen en kommentar