Våre motstandere i Royal League – IF Elfsborg

Vi har vunnet medaljer, igjen. Vi går løs på en vinter spekket med kamper i Royal League, igjen. Vil vi gå videre, igjen? Her er litt om det første hinderet, IF Elfsborg, regjerende svenske mestere. Vålerenga første motstander i Royal League er Elfsborg, svenske seriemestere i 2006. De kommer fra Borås i Västra Götalands län, … Fortsett å lese «Våre motstandere i Royal League – IF Elfsborg»

Vi har vunnet medaljer, igjen. Vi går løs på en vinter spekket med kamper i Royal League, igjen. Vil vi gå videre, igjen? Her er litt om det første hinderet, IF Elfsborg, regjerende svenske mestere.

Vålerenga første motstander i Royal League er Elfsborg, svenske seriemestere i 2006. De kommer fra Borås i Västra Götalands län, en ”by” med ca 60.000 innbyggere. Borås er geografisk plassert ikke langt fra Göteborg. Klubben ble stiftet i 1904 og tok med årets seriemesterskap sitt femte SM-gull (2006, 1961, 1940, 1939 og 1936). De har også vunnet den svenske cupen ved to anledninger (2001 og 2003). Klubben har siden 1997 vært fast inventar i Allsvenskan, etter tidligere å ha hatt lange perioder i divisjonen under.

Elfsborg spiller i gule drakter, med sort shorts og gule sokker. De sponses av ingen ringere enn selveste Ellos.

Spillere
Elfsborg er klubben til Stefan Ishizaki, den sympatiske svensken som tok seriegull med Vålerenga i 2005 og kom til Elfsborg før denne sesongen. Vålerengaerfaring har også Andreas Augustsson, som fikk fire kamper for Vålerenga i sesongene 2000-2002.
Hjemmesiden til Elfsborg er elfsborg.se og de opplyser følgende spillerstall:

Keepere: Johan Wiland, Abbas Hassan og Nicholas Sharro

Forsvarsspillere: Johan Sjöberg, Johan Karlsson, Martin Andersson, Jon Jönsson, Jesper Arvidsson, Marcus Falk-Olander og Andreas Augustsson

Midtbanespillere: Jari Ilola, Anders Svensson, Samuel Holmén, Magnus Samuelsson, Emir Bajrami, Stefan Ishizaki og Daniel Eres

Angrepsspillere: Daniel Alexandersson, Mathias Svensson, Daniel Mobaeck, Joakim Sjöhage, Denni Avdic og Leandre Griffit

Trener: Magnus Haglund

Av disse spillerne er det vel først og fremst Anders Svensson, med fartstid i Southampton, og Mathias Svensson som har erfaring fra Portsmouth, Charlton og Preston som er kjent utenfor kretsen av spesielt interesserte.

Form
Elfsborg har ikke akkurat spilt festfotball i det siste. I de siste seks serierundene i Allsvenskan ble det tre seire, to uavgjorte og to tap med den massive målforskjellen 4-2… Etter målfesten mot Helsingborg (1-1) i den nest siste serierunden, kunne AIK stikke av med seriegullet. Men Elfsborg fikk hjelp fra nabo GAIS som spilte 0-0 mot stockholmslaget. AIK fikk ikke hjelp fra sin rival Djurgården som tapte 1-0 mot Elfsborg i den siste kampen. En svak serieavslutning, ble kronet med seriegull, litt slik som oss i 2005.

Stadion
Elfsborg fikk ny stadion med kunstgress i 2005, Borås Arena, en bane som ligger i Knalleland… eies 100 % av klubben, og tar 16 894 tilskuere.

Supportere
Supporterne til Elfsborg kaller seg Guliganerna Borås, med hjemmesiden guliganerna.se. De hadde i 2005 kun 650 medlemmer og er ikke blant de største og beste klackene i nabolandet. Ut fra forumet deres, ser det ut som de bruker tromme, som tydeligvis er et instrument med lange tradisjoner i Sverige, da det ikke er mulig å samle mer en to stykker til sang før en eller annen kommer trekkende med trommesettet sitt. Stampuben til supporterne heter for øvrig passende nok Harrys.

Stedet
Borås kommune er ellers mest kjent for selskaper som fyller opp postkassa di med søppel. Jeg tenker på Ellos, Josefssons og Rowells som de mest kjente av postordreselskapene som frister med alskens juggel til lave priser. Bortsett fra dette er det ikke mye å snakke om i Borås og jeg vil tro de som velger å overnatte i Sverige gjør dette i Göteborg. Du kommer deg greit til Borås med både bil og tog.

Legg igjen en kommentar