– Jeg håper på bred støtte til laget nå

Petter Myhre er Vålerengas hovedtrener nå. VPN har tatt en prat med mannen som skal lede Vålerenga gjennom høsten. Vi tar litt om Petter Myhre først: Han er 34 år og har to barn. Han har spilt for Strømmen, Ullern og Skjetten samt trent sistnevnte en sesong. Han spilte som sentral midtbane og spiss i … Fortsett å lese «– Jeg håper på bred støtte til laget nå»

Petter Myhre er Vålerengas hovedtrener nå. VPN har tatt en prat med mannen som skal lede Vålerenga gjennom høsten.

Vi tar litt om Petter Myhre først:
Han er 34 år og har to barn. Han har spilt for Strømmen, Ullern og Skjetten samt trent sistnevnte en sesong. Han spilte som sentral midtbane og spiss i sine yngre dager. På sitt beste nettet han ni mål en sesong i 1. divisjon. Han har vært i Vålerenga i fem sesonger nå, og han har vært heltidsansatt i fotballen de siste fire år.

Hvordan føler du deg sånn etter din ”første” dag på jobben?
– Dagen har gått greit. Det var litt vel hektisk, men det var jeg forberedt på. Jeg ønska å vente til i dag før jeg uttalte noe som helst. I dag aner jeg ikke hvor mange medier jeg snakket med, for å si det sånn.

Du snakket om glød og gnist i et annet intervju?
– Ja. Det er kort tid til neste kamp og det som er enklest å gjøre noe med er nettopp glød, innsats og aggressivitet. Uten det får vi trøbbel uansett.

Noen deler av spillet spesielt som må forbedres?
– Vi har jobba med det offensive, og med å videreutvikle det. Det kan høres rart ut, men vi har en aggressiv spillestil. Den er vanskelig å gjenskape i 26 serieomganger. Dermed må vi også bli bedre på et bredere spekter av måter å spille på. Vi må kunne slappe av med ballen også. Men i år er det først og fremst det defensive som har svikta og vi har sluppet inn for mange mål. Det er tross alt lettere å stenge døra og ikke slippe inn tre fremfor å score fire. Vi må ha bedre defensiv struktur for å hindre mål imot som fort preger matchene. Vi må være lurere.

Det er kanskje ikke helt aktuelt ennå, men er det noen typer spillere du mener vi trenger?
– Per nå er jeg fornøyd med spillerstallen. Utfordringen fremover er at det er mange som er ute etter sesongen. Demed er stallen er tynnere enn tidligere i år. Vi må finne en balanse på hvor mye unggutter og garva tippeligaspillere som er i troppen. Vi er som sagt gode nok nå, men her forsvinner det spillere til høsten. Og vi er alltid på utkikk etter spillere. Vi må kartlegge, følge med, og unngå bomkjøp.

Med din bakgrunn som trener for rekruttene før: hva er synet på flere unge på banen? Slipper de lettere til med deg?
– Nei. Harald og jeg tar ut de elve som har størst sjanse til å vinne kampen. Uansett alder. Det er treningen og de tekniske tingene avgjør valgene. Og balansen. Vi kan nok ikke ha fire 17-åringer på banen samtidig, for eksempel.

Hvordan deles oppgavene mellom deg, Drillo, Aabrekk og Bohinen? Hvem er din ”assistenttrener”
– Aabrekk har spillerutviklingsdelen, men er samtidig min assistent. Bohinen er sportslig direktør, men kan og være en sparringspartner for oss, selv om det er vi som bestemmer laguttak og strategi. Det er alltid lurt å høre på andres meninger, selv om man bestemmer selv. Drillo har fortsatt ansvar for analyse som før.

Ryktene om «byløver» har vært tiltagende. Og nå gjør media sak på det. Hva er din holdning generelt sett til fest og alkohol i løpet av sesongen?
– Alt til sin tid, syns jeg. For meg personlig er det f.eks uaktuelt etter prestasjoner som vi hadde mot FFK. Når vi spiller tre kamper i uka er det en selvfølge at man ikke drikker. Men det er perioder hvor vi har ferie eller spillefri der folk kan ha godt av å koble av. Man trenger ikke gå på fylla for det. Går det dårlig med laget legger man hue på blokka dersom man er ute i de sene nattetimer. Jeg håper vi har en spillergruppe som er sitt ansvar bevisst, særlig i den perioden vi er inne i nå. Man kan ha et samhold utenfor fotballen, og det trenger ikke være alkohol i bildet. Om det skulle være så trenger det ikke være seks øl eller mer, for å si det sånn. Resten av sesongen vil det overraske og skuffe meg dersom spillere flyr rundt nattestid i Oslo og nyter alkohol. Det ligger standardbestemmelser i kontraktene vedrørende alkoholbruk, men vi trenere har ikke mer makt enn det. Men vi kan sette dem ut av laget. Spillerne må være bevisst dette ansvaret sjøl. Å fly rundt og fortelle folk det er unødvendig.

Noe mer du vil tillegge?
– Jeg håper på bred støtte til laget nå. I sånne tider som dette trenger vi supportere og folk som bryr seg om Vålerenga. Jeg kan love at vi skal gjøre det som er i vår makt for å gjøre ting bedre fremover. Og jeg tror vi kan holde huet kaldt, få en fin høst og juble sammen over gode resultater til slutt, sier en sympatisk og åpenhjertig hovedtrener i Vålerenga til VPN.

Legg igjen en kommentar