Skviset ut? -Nei. Semb nå? -Nei

Ganske så ør morgenen etter Rekdals avgang. Hva i all verden har skjedd der oppe på Valle? Dette kom da lovlig brått på. Er Rekdal skviset ut av styret? Var den slette innsatsen fra spillerene på lørdag en demonstrasjon? Foregår det en blodig maktkamp bak kulissene mellom ASA, klubb, trenere og spillere? Nattens paranoide drømmer … Fortsett å lese «Skviset ut? -Nei. Semb nå? -Nei»

Ganske så ør morgenen etter Rekdals avgang. Hva i all verden har skjedd der oppe på Valle? Dette kom da lovlig brått på. Er Rekdal skviset ut av styret? Var den slette innsatsen fra spillerene på lørdag en demonstrasjon? Foregår det en blodig maktkamp bak kulissene mellom ASA, klubb, trenere og spillere? Nattens paranoide drømmer slipper langsomt taket mens vi roer oss gjennom avisene.

Rekdals forklaringer om hvorfor han går av klinger sant. Men hva skal man gjøre på Valle nå? Vil laget overhodet henge sammen uten I som sjef? Hva kan vi forvente oss av samspill og innsats fra våre kjære byløver, aldrende stjerner og unge framadstormende? Har Petter Myhre og Harald Aabrekk pondus til å bære laget fram til serieslutt? Og hva er dette vi leser om at Nils Johan Semb nærmest er klar? Så mange spørmål, kanskje vi kan få et par svar?

Er det slik at styret har visst om Rekdals avgang en god stund nå?

– Det er helt feil. Vi i styret var like overrasket som alle andre. I ettertid kan man av og til se ting i et klarere lys: Kjetil Rekdal hadde ymtet frampå om at «dette var for dårlig» etter hjemmekampen mot Mlada, det kan jeg kanskje tolke som et varsel om det som skulle komme, sier Odd Skarheim til VPN.

Han forsetter med å fortelle at det mellom styret og Kjetil Rekdal har foregått en dialog – for eksempel rundt spørsmålet om mangel eller ikke av et «offensivt spillemønster», men Skarheim understreker at dette var en del av den naturlige dialogen mellom et styre som gjør jobben sin og en trener som gjør sin. «Og om det er noen som tåler sånt , så er det Rekdal». Han avviser fullstendig at styret har truet Kjetil Rekdal med oppsigelse. Avgangen er Rekdals valg helt og holdent.

Så Nils Johan Semb har ikke sittet og ventet spent på stillingsannonsen i flere måneder nå?

– Nei, nei, nei! Styrets plan er nå å sette seg ned å sette opp en profil på ny trener – det er en prosess som vil ta tid, i mellomtiden tar Myhre og Aabrekk over. Denne framgangsmåten er støttet av sportslig ansvarlige Bohinen, sportslig ansvarlig i styret Espen Musæus og av spillerrepresentantene. Å kjøpe første og beste trener nå er det INGEN av de involverte som er interessert i, sier Skarheim mens han sukker oppgitt over visse journalister som synes å ha lite annet fore enn å fremheve seg selv som «in the know, lenge før noen andre».

Hva blir Bohinens rolle i dette?

– Lars Bohinen er øverste sportslig ansvarlig i klubben og rapporterer direkte til styret. Han har fått atskillig mer etter at Solstad gikk fra direktørjobben og er nå eneansvarlig for de sportslige resultatene. Dette er forsåvidt en ny organisajonsmodell i klubben, en modell som vil måtte vurderes etter noen måneder, men vi har tro på det er riktig vei å gå.

Vi avslutter samtalen med å dele håp om at vi kan få spredt litt gode vibrasjoner rundt klubben i tiden som kommer. Det kan være alfa og omega når det gjelder resultatene nå i høst.

Kanskje på tide å ta seg en tur på treningsfeltet på Valle for å vise spillerene at vi står bak dem i tykt og tynt?

Legg igjen en kommentar