Rekdal: – Jeg drar med et bankende VIF-hjerte

Underveis i kampen mot Fredrikstad bestemte Kjetil Rekdal seg for at nok fikk være nok. Han underrettet styret mandag formiddag om sin avgjørelse. Bekreftelsen på at han trakk seg som hovedtrener kom på en pressekonferanse mandag kveld. Kjetil Rekdal var trener i 216 obligatoriske kamper, han fikk med seg et seriegull, et cupgull, et seriesølv … Fortsett å lese «Rekdal: – Jeg drar med et bankende VIF-hjerte»

Underveis i kampen mot Fredrikstad bestemte Kjetil Rekdal seg for at nok fikk være nok. Han underrettet styret mandag formiddag om sin avgjørelse. Bekreftelsen på at han trakk seg som hovedtrener kom på en pressekonferanse mandag kveld. Kjetil Rekdal var trener i 216 obligatoriske kamper, han fikk med seg et seriegull, et cupgull, et seriesølv og et opprykk fra 1. divisjon.

– For å gjøre det ganske klart; jeg har gitt beskjed til styret at jeg fratrer som hovedtrener. Grunnen er manglende resultater i år. Noe jeg tar på meg ansvaret for.

Slik startet Kjetil Rekdal pressekonferansen i Vallhall, og med det var også en epoke over i Vålerenga. Ingen annen trener har vært trener i like lang tid sammenhengende som Kjetil Rekdal.

– Jeg har vært her i seks år og har hatt det fantastisk fint. Jeg er veldig takknemmelig for at Vålerenga ga meg sjansen som hovedtrener i klubben. Jeg drar herfra med et bankende hjerte for Vålerenga.

Bildet vi aldri glemmer…

FFK-fiasko årsak
Det var cupkampen mot Fredrikstad som var den siste dråpen for Rekdal.
– Jeg har vært innom tanken om å gi meg før, men jeg bestemte meg endelig etter kampen mot Fredrikstad. Det var en prestasjon som en ansvarlig ikke kan leve med. Det var det definitive nådestøtet for min del. Tanken har streifet meg før, men den absolutte tanken kom underveis i Fredrikstad-kampen.

En hyllest til en legende

Nå er det ferie som venter Rekdal – med mindre Barcelona ringer.
– Jeg har hatt 150 prosent tillit fra alle i styre og stell. Dette er bare min egen beslutning. Jeg tar ansvaret for å frigjøre andre krefter, slik at man får en positiv avslutning på sesongen. Nå skal jeg ha ferie. Jeg har nesten ikke hatt en fridag på seks år og det blir godt å ta en pause. Jeg kommer nok til å ta en trenerjobb en gang i fremtida, men det blir en rolig periode nå. Med mindre Barcelona ringer…

Gledelig nok la han til; – Jeg har ikke lyst å komme med et norsk lag og slå Vålerenga. Det vil stikke i hjertet mitt.

Vålerengas nye trenerteam med hovedtrener Petter Myhre til venstre og spillerutvikler Harald Aabrekk til høyre (arkivfoto).

Myhre tar over
Styreleder Odd Skarheim var trist, men samtidig en glad mann.
– Dette er en trist dag for Vålerenga, men samtidig er det en bra dag. For vi skilles som venner. Rekdal går inn som en av de aller største i Vålerengas historie. Resultatene hans taler for seg selv. Vi planlegger en stor markering for Rekdal i forbindelse med seriekampen mot Fredrikstad 10. september.

Vålerengas nye hovedtrener heter Petter Myhre, bekreftet sportslig leder Lars Bohinen.

– Petter Myhre går inn som ny hovedtrener og Harald Aabrekk fortsetter i sin stilling. Petter og Harald har ikke vært involvert i noe av denne prosessen, de har fått vite dette etter at Kjetil bestemte seg.

Legg igjen en kommentar