Kjetil Rekdals tall som trener i Tippeligaen

VPN har tatt en titt på tallene. Nærmere bestemt Rekdals resultatstatistikk som hovedtrener for Vålerenga i Tippeligaen. Og hva kan man si? Finn ut selv her: Statistikk er den ytterste løgn. Fordi det kan nesten alltid brukes som du selv ønsker, som deler av en argumentasjon. Slik overskriften viser. Dersom kun seier er godt nok … Fortsett å lese «Kjetil Rekdals tall som trener i Tippeligaen»

VPN har tatt en titt på tallene. Nærmere bestemt Rekdals resultatstatistikk som hovedtrener for Vålerenga i Tippeligaen. Og hva kan man si? Finn ut selv her:

Statistikk er den ytterste løgn. Fordi det kan nesten alltid brukes som du selv ønsker, som deler av en argumentasjon. Slik overskriften viser. Dersom kun seier er godt nok kan man si at kun 37% vunnet ikke er bra nok. På den annen side kan man hevde at 28% tap er anstendig. VPNs statistiske avdeling har ikke sjekket for hva andre trenere i Tippeligaen oppnår, dermed har vi ikke sammenligningsgrunnlag. (Kanskje noen der ute har?) Men vi har tatt en titt på tallene. Og du som leser kan selv, avhengig av om du er pessimist, realist eller optimist, velge hvordan du vil tolke tallene. Selv om konklusjonen før de siste 9 kampene er klar.

Her er noen poenger til Rekdals statistikk som hovedtrener for Vålerenga i Tippeligaen:

– Vi har fortsatt ikke en sesong hvor vi vinner flere kamper enn vi ikke vinner.

– Bare en gang har vi tapt flere kamper enn vi har vunnet, og da endte vi på kvalikk.

– I år har vi også tapt flere enn vi har vunnet.

– Vi har flere tap etter 17 serierunder i år enn vi hadde i hele 2004- og 2005-sesongen.

– Vålerenga spiller stadig færre uavgjorte og i år har vi færre enn noensinne.

– 4 tap til og det er Rekdals verste sesong i Tippeligaen.

– Med full uttelling i minst 8 av de siste kampene har Vålerenga sjansen til tidenes TL-sesong ennå. Målt i antall seire, altså. At vi klarer å slå LSK på Åråsen tror vel ikke de mest optimistiske av oss, men det er den kampen vi har i margin. Men teori er jo vanskelig å omsette i praksis, det sier jo Rekdal selv når han sier at spillerne ikke gjør som han sier…

Seriekamper År Vunnet Uavgjort Tapt Sum
(første div) 2001 19 8 3 30
2002 7 12 7 26
2003 6 10 10 26
2004 13 9 4 26
2005 13 7 6 26
Etter VIF-SKB 2006 6 4 7 17
Sum ALT 64 50 37 151
Sum TL 45 42 34 121
%Sum 37,2 34,7 28,1 100

Ser vi framover videre har vi igjen 5 hjemmekamper, hvilket hjelper mye. Bortsett fra om vi spiller som mot Fredrikstad lørdag. Borte har vi stort sett lag som ikke akkurat er de verste å møte (på papiret): Viking, Molde og Sandefjord. Hjemme har vi også såkalt overkommelig motstand: Fredrikstad(!), Start (som ikke har tapt på sju kamper…), ustabile HamKam, Stabæk (med Tippeligaens toppscorere) og Tromsø (som har igjen funnet nytt håp med Steinar Nilsen).

Men uansett om du er pessimist, realist eller uhelbredelig optimist er summa summarum det samme:
Med ni kamper igjen er det tvingende nødvendig at Vålerenga vinner langt flere kamper. Laget burde være gode nok til å vinne flere av de kommende, dersom man lykkes med taktikk og ikke minst gir alt for klubben. Alt!

Det er ingen grunn til å gi seg ennå, for fortsatt er det mye man oppnå. For å si det sånn: nå har vi ikke råd til flere prestasjoner som den mot Fredrikstad lørdag.

Skjønner dere, kjære ledere, trenere og spillere i Vålerenga?

Legg igjen en kommentar