Ukens historiske: Det blir to kroner, takk!

Vålerenga opplever mye når de spiller cupkamper mot lag man aldri før har hørt om. Men det som skjedde i forbindelse med cupkampen mot Vardal i 1948 er unikt. Vålerenga hadde, som alltid, problemer i cupen og ble som regel slått ut i andre eller tredje runde. I 1948 skulle VIF til Vardal i første … Fortsett å lese «Ukens historiske: Det blir to kroner, takk!»

Vålerenga opplever mye når de spiller cupkamper mot lag man aldri før har hørt om. Men det som skjedde i forbindelse med cupkampen mot Vardal i 1948 er unikt.

Vålerenga hadde, som alltid, problemer i cupen og ble som regel slått ut i andre eller tredje runde. I 1948 skulle VIF til Vardal i første runde. Keeper Arild Andresen forteller fra kampen:

Banen lå inni skauen ved Gjøvik, skikkelig på bondelandet. Under kampen spente en av Vardal-spellera ballen over gjerdet. På den tida hadde man bare en reserveball, men den fikk man ikke bruke, før det hadde gått ei viss tid. Det blei til at jeg måtte komme over på andre sia for å hente ballen. Det var et høl i gjerdet med teltduk, men det var ordna til sånn at man ikke kunne gå samme vei tilbake.

Jeg kasta over ballen og måtte løpe rundt. Men da jeg skulle inn fikk jeg beskjed om å betale to kroner. Det hjalp ikke å fortelle bonden at jeg var keeper´n til Vål´enga. Jeg hadde jo ikke penger på meg, så dem måtte løpe rundt med ropert på banen for å få tak i oppmann Steffens.

Så kom han da og betalte to kroner og så kom jeg inn og kampen kunne begynne igjen. Etter dette hadde jeg alltid penger på meg i drakta når jeg spilte på bondelandet. For jeg tok jo ikke sjansen på dette igjen.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar