Takk for alt, Per

En legende i Vålerenga gikk bort tirsdag ettermiddag. Per Knudsen er den spilleren med flest obligatoriske toppseriekamper for Vålerenga gjennom tidende. Per «PK» Knudsen spilte 14 sesonger i Vålerenga og ga seg først som 37-åring. Da klubben vant seriemesterskapet i 1965 var han kanskje den lykkeligste av VIF-gutta. Han hadde også denne sesongen vært like … Fortsett å lese «Takk for alt, Per»

En legende i Vålerenga gikk bort tirsdag ettermiddag. Per Knudsen er den spilleren med flest obligatoriske toppseriekamper for Vålerenga gjennom tidende.

Per «PK» Knudsen spilte 14 sesonger i Vålerenga og ga seg først som 37-åring. Da klubben vant seriemesterskapet i 1965 var han kanskje den lykkeligste av VIF-gutta. Han hadde også denne sesongen vært like kjapp i beina som alltid.

Han debuterte i 1948 for Sandaker, og meldte overgang til VIF høsten 1952. En eneste gang etter 1954 ble han satt ut av laget. Han var fast bestemt på at 1966 skulle bli hans siste år, men fortsatte også i 1967 og satte dermed rekord i Vålerenga med 175 toppseriekamper. Han topper også lista over flest toppseriemål (58) sammen med Leif Eriksen. Totalt har han 89 mål for VIF i obligatoriske kamper.

PK debuterte for Norge i 1955 og fikk 4 A- og 5 B-landskamper. Det må også nevnes at han ble divisjonsmester i ishockey for Vålerenga i 1955.

Også på andre plan har Per gjort seg gjeldende: Han skaffet seg full trenerkompetanse og hadde treneroppdrag blant annet i Strømsgodset, Skiold og Drafn. I 10 år var han medlem av instruksjonskomiteen i Fotballforbundet. Etter noen års anonym klubbtilværelse ble han ”headhuntet” til vervet som Oldermann i Vålerengens Aldermannsliga i 1999. Her var han en aktiv formann frem til han gikk av i 2005.

Per falt om mens han så på treningen til A-laget på Valle tirsdag. Han hadde tidligere på dagen selv spilt fotball på Vallefeltet, og Vålerenga-legenden hadde på seg Vålerengas drakt da hjertet slutta å slå.

Per Knudsen ble 75 år.

Hvil i fred.

Legg igjen en kommentar