Vålerenga – Rosenborg 0-0

Tippeligaen 3. runde – Ullevaal Stadion 23.04.2006 – 20.073 tilskuere Poendeling til tross. Kampen var både god og spennende. Haugevis med sjanser, bla. en i tverrliggeren og en i stanga for Enga. Matchvinner-redning fra Arason og masse folk. Her er referatet. 1. Omgang: Det var knyttet store forventninger til denne kampen. Kunne RBK valse over … Fortsett å lese «Vålerenga – Rosenborg 0-0»

Tippeligaen 3. runde – Ullevaal Stadion 23.04.2006 – 20.073 tilskuere

Poendeling til tross. Kampen var både god og spennende. Haugevis med sjanser, bla. en i tverrliggeren og en i stanga for Enga. Matchvinner-redning fra Arason og masse folk. Her er referatet.

1. Omgang:
Det var knyttet store forventninger til denne kampen. Kunne RBK valse over oss, etter at vi har hatt en noe svak start? Eller var vi såpass godt rustet med et fulltallig mannskap?
Det viste seg at vi fikk svar på tiltale de 3 første minuttene. Vålerenga hadde tre mer eller mindre sjanser på kun 3 minutter. Og dette lovet utrolig bra.

Det tok imidlertid bare seks minutter før den virkelig store sjansen dukket opp. Jebsen legger ballen inn til Freddy som står på 16 meter’n til RBK, og Freddy får ballen inn til Berre, som står på krittmerket. Morten fomler noe med avslutningen, og ballen havner like utenfor. Hvilken sjanse.

Så våkner RBK, og det neste kvarteret, er det stort sett RBK som har ballen, og skaper sjanser. Jebsen har en heading like over i det 13. minuttet, og Daniel en like etter. Og med det, så jevner spillet seg ut igjen.
RBK faller litt på plass igjen etter å ha presset en periode, og Enga stabiliserer seg igjen. Det blir litt stillingskrig etter at begge lag har fått blåst litt i hornene.

RBKs Essediri snapper ballen fra Ronny i farlig posisjon, og knaller til. Men Arni har full kontroll. Farlig sjanse, og litt svakt av Ronny.

Rett før pause, så er Daniel frempå, sammen med Gashi skaper han en relativt tøff sjanse sånn på slutten. Men det blir med det.

Staberg blåser for pause, og nervene er i helspenn hos de drøyt 20.000 fremmøtte.

2. Omgang:
Starter ennå bedre enn 1. omgang. Gashi smeller ballen i tverrliggeren etter bare 1 minutt. Nydelig innlegg fra Daniel. Minuttet etter er det Grindheims tur. Han smeller et frispark direkte i stanga, så den dirrer i flere minutter. Og det går kanskje 30 sekunder til når Berre dundrer til på hel volley, som dessverre går langt utenfor, men sjansen var der.

Og som ikke det var nok, så var Freddy frempå minuttet etter dette, og med litt dårlig tid (han hadde 2 RBK spillere inni shortsen), så avslutter han rett på RBK keeper’n med et noe slapt skudd.

RBK slår litt tilbake med en stor sjanse i det 51. minuttet Var vel Steffen som avslutter. Arason varter opp med en matchvinner redning.

52 minutter er spilt da Berre blir slengt rett i bakken (tror det var Dorsin), og det er SOLEKLAR straffe. Men dommer Staberg er ikke i nærheten av å blåse, til tross for at han står neste oppå begge spillerne. Helt utrolig. Og jeg må si at Staberg hadde frem til dette, dømt veldig bra (til tross for at han fikk rødt kort av en RBK spiller.. hehe).

RBK fortsetter å prøve seg, og får til et og annet, mye pga fomling av Vålerenga. Men de får ikke noe ut av dette. Nærmest kommer Helstad med en heading like over, som Arni har full kontroll på.

Vi gjør noen bytter, og Gashi, Daniel og Freddy går ut etter å ha gjort en god innsats. Hoset, Glenn Roberts og Derek kommer inn uten at det skaffer oss mål. Men Glenn var farlig frempå ved et par anledninger. Og det skal vel sies at han muligens burde løftet blikket og passet ballen til medspillere som stod bedre plassert.
Men han skal ha for engasjement, og når sant skal sies, så hadde nok jeg gjort mye av det samme som han. Man blir lettere frustrert, når man har sett på en times fotball med masse sjanser, og ingen har klart å sette den kula inn. So I dont blame him..

Kampen avsluttes med en sjanse til hvert av lagene. Roberts for Vålerenga og Helstad for RBK.

Kort oppsummert fra referenten, så var kampen god. Den lover godt foran det vanskelige bortemøtet mot Brann. Og jeg regner med at det blir tre poeng der borte. Og avslutningsvis, vil jeg bare si at FRODE JOHNSEN, hvis du kommer til oss, så skal du få spille midtspiss hele tiden.