Kjetil Rekdal før RBK: Det viktigste er at Vålerenga stabiliserer seg i toppen

Det blåser som vanlig rundt Vålerenga. Til søndagen møter vi storfavoritten RBK. VPN tok noen ord med Kjetil Rekdal. Hvordan ser han på situasjonen nå? Hva syns du om reaksjonene på Vålerengas prestasjoner etter to serierunder? – Kravene er nesten urealitisk høye. Det virker som mange har glemt hva vi kommer fra. Vi var ingenting … Fortsett å lese «Kjetil Rekdal før RBK: Det viktigste er at Vålerenga stabiliserer seg i toppen»

Det blåser som vanlig rundt Vålerenga. Til søndagen møter vi storfavoritten RBK. VPN tok noen ord med Kjetil Rekdal. Hvordan ser han på situasjonen nå?

Hva syns du om reaksjonene på Vålerengas prestasjoner etter to serierunder?

– Kravene er nesten urealitisk høye. Det virker som mange har glemt hva vi kommer fra. Vi var ingenting i norske målestokk, nå er vi i toppen. Vi kan ikke spasere inn i CL, siden vi fortsatt har en del områder må jobbes med. Det viktigste er at Vålerenga stabiliserer seg i toppen. Det hjelper ikke vinne ett gull hvis vi er i sumpa neste år, det holder ikke. Vi må sørge for at alle deler av klubben er stort og stabilt nok til å være en toppklubb i en årrekke. Vi har hatt mye skader i vinter som har gjort at vi har slitt voldsomt. Og det var en tøff innspurt høsten 2005 vi var gjennom. Akkurat nå er det fortsatt et stykke til at vi er en toppkandidat. Om det skulle bli tredjeplass er det ikke en katastrofe. Men det viktigste er at klubben ikke skal ha noen annen ambisjon enn å kjempe om medaljer hvert eneste år, sier en tydelig engasjert Kjetil Rekdal.

Syns du kritikken er berettiget?

– Det er mange av de såkalte ekspertene som uttaler seg som har mislykkes sjøl. Folk glemmer at vi over ett år ikke tapte vi en eneste kamp. Belastningen på spillerne ble enorm til slutt. Men den erfaringen gjorde at vi tilnærmet oss det nivået vi skal til og vi er bedre rustet nå. Når det er sagt er vi misfornøyde sjøl. Vi setter jo krav til oss selv også, uten at vi legger lista så høyt at vi taper. Vi har motbevist utallige ganger at vi ikke spiller defensivt. Mot Odd var vi rett og slett elendige, siden vi fikk det til. Mot RBK i fjor og Newcastle kjørte vi med mann og mus framover og lykkes. Men i Brugge ble vi rundspilt etter alle kunstens regler, selv om vi faktisk prøvde å spille offensivt. Det er mange lag i Tippeligaen som legger seg bakpå og satser på kontringer. Vi derimot går i strupen på alle lag. Vi vil opp og frem.

Noe å si før kampen mot RBK søndag?

– For spillerne på banen er det ekstremt viktig at Klanen står fram og løfter oss, spesielt etter en sånn trang sesongstart. Vi skal huske at vi opplevde en sensasjonell bedring i våre prestasjoner fra Odd–kampen til byderbyet. Nå er dessuten hele stallen er klar og vi har hatt 10 gode dager på treningsfeltet samlet. Vi har hatt betydelig nivåheving og vi gleder oss veldig til kampen. RBK spiller god, offensiv fotball og vi regner med en kamp som blir moro å se på. Jeg mener allikevel ikke at vi kan unnskylde oss med at motstanderen i andre kamper legger seg bakpå – vi må se på egne prestasjoner. Og husk: Vi vant masse før de siste kampene høsten 2005. Vi må slite for å henge med akkurat nå, men greier vi det blir det en morsom høst. Med erfaringen fra i fjor og med stigende form nå kommer vi ikke på å gå på en smell. Og da blir høsten i 2006 bare gøy, tror jeg.Legg igjen en kommentar