Ukens historiske: Da «Bonden» fikk teipa hjertet

Keeper Helge «Bonden» Sørlie var kjent for å være en stor hypokonder. Ukens historiske forteller om da han fikk teipa hjertet før siste seriekamp i 1960. Før siste seriekamp i 1960 mot bånnlaget Start i Kristiansand, fikk Bonden et av sine mange anfall. Alle visste at han var en stor hypokonder, og det som plaga … Fortsett å lese «Ukens historiske: Da «Bonden» fikk teipa hjertet»

Keeper Helge «Bonden» Sørlie var kjent for å være en stor hypokonder. Ukens historiske forteller om da han fikk teipa hjertet før siste seriekamp i 1960.

Før siste seriekamp i 1960 mot bånnlaget Start i Kristiansand, fikk Bonden et av sine mange anfall. Alle visste at han var en stor hypokonder, og det som plaga han denne gangen, var hjertet, som slo uregelmessig. På veien fra flyplassen og inn til byen fikk Bonden noe han sjøl karakteriserte som et hjerteattakk.

Massøren, Baker’n, fikk lagt Bonden på massasjebenken. Baker’n masserte hjertet til Bonden i ti minutter, og erklærte høyt og tydelig at det skvalpa noe fryktelig og ikke var som det skulle. Men han visste råd. Baker’n teipa inn hjertet, og Bonden ble sendt inn på banen med bandasje rundt hele overkroppen. Knepet funka, Bonden spilte en praktkamp og redda Vålerenga fra nederlag. Bruno sto for kampens eneste mål, og dermed var VIF klar for kamp om bronsen.

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

En kommentar til «Ukens historiske: Da «Bonden» fikk teipa hjertet»

Legg igjen en kommentar