Krever TONO-penger fra Klanen

APRILSNARR 2006: TONO er lei av at norske fotballsupportere synger kjente melodier uten å betale for seg. Nå krever de penger av Klanen og andre supporterklubber. – Det er vel ingen sensasjonell nyhet at de som bruker musikk offentlig må betale for seg, sier markedssjef Odd Gustu i TONO til VPN. Klanen har i årevis … Fortsett å lese «Krever TONO-penger fra Klanen»

APRILSNARR 2006: TONO er lei av at norske fotballsupportere synger kjente melodier uten å betale for seg. Nå krever de penger av Klanen og andre supporterklubber.

– Det er vel ingen sensasjonell nyhet at de som bruker musikk offentlig må betale for seg, sier markedssjef Odd Gustu i TONO til VPN.

Klanen har i årevis sunget sine egne tekster til kjente melodier. Alle har tatt det som en selvfølge at det er lov. Nå ønsker imidlertid TONO å statuere et eksempel:

– Vi kommer til å være til stede på seriepremieren på Ullevaal stadion mot Odd 9. april. Målet er å få alle, også supporterklubber, til å betale for seg. Vi starter med Klanen fordi de er størst, sier Gustu.

TONO forvalter komponisters, tekstforfatteres og musikkforleggeres rettigheter i musikkverk. Deres nettsider er klinkende klare:

«TONO gir således den nødvendige tillatelse til anvendelse av musikkverk utenfor det private område; det vil blant annet si ved fremføring i restaurant, kafé, hotell, butikk, radio og TV, på konserter, skip, idrettsstevner, fester, dans, show, revyer, gudstjenester osv.

For tillatelsen må det betales et vederlag, som er fastsatt i forskjellige tariffer og avtaler innenfor de enkelte fremføringsområder».

TONO har for noen måneder siden fått kraftig kritikk for at de har krevd penger av små og store bedrifter for såkalt vente-musikk på telefonen. Gustu sier han venter å få kritikk på grunn av dette utspillet også.

Etter hva VPN forstår blir det billigere for supporterklubbene dersom det synges færre forskjellige sanger. Det betyr at det vil lønne seg å gjøre som Kanarifansen på Ullevaal i fjor: Å synge en melodi om og om igjen. Dermed må Klanen nå avgjøre om de skal synge færre sanger under kampene eller rett og slett lage sine egne melodier og droppe de gode, gamle sangene sine.

Legg igjen en kommentar