Gabardinmannen går svanger

Damer klager ofte over at menn ikke skjønner dem når de er gravide, der de slenger rundt i ni måneder uten å gjøre annet enn å vente, legge på seg og syte. Vel damer, menn har det mye verre og mye oftere enn dere. Mens dere kanskje trøkker ut en unge eller to i løpet … Fortsett å lese «Gabardinmannen går svanger»

Damer klager ofte over at menn ikke skjønner dem når de er gravide, der de slenger rundt i ni måneder uten å gjøre annet enn å vente, legge på seg og syte. Vel damer, menn har det mye verre og mye oftere enn dere. Mens dere kanskje trøkker ut en unge eller to i løpet av livet, må vi menn lide og vente oss igjennom et halvår hvert eneste år. Jeg snakker naturligvis om den tomme og pinefulle tiden fra serien avsluttes og frem til den starter opp igjen. Måned på måned uten spillerbørser og tabeller, uten medaljekamp og nedrykksdrama, et tomt liv som bare handler om å vente på D-dagen. Så damer slutt og syt over småtteriet deres, støtt heller opp om deres hardt prøvede menn i denne vanskelige tiden. Jo, da vi har fått Royal league, det er greit nok det, men Royal league er som et alkoholfritt vorspiel. Ikke trekker det mye folk og ikke er det spesielt moro for de få som kommer.

For å slå i hjel litt av ventetiden har jeg sett litt på hva som venter oss i 2006:

Jøss er em her igjen a`?

Jeg snakker naturligvis om de sossete femigutta fra Bærum. Gutta som har tatt flere stavtak enn Odvar Brå, men ikke veit hva langrenn er. Mens en Muhammed karikatur eller to kan få hele Vestbredden til å koke, skulle det ikke mer enn en Vålengakneip til for å skape revolt i Bærum. Drømmeren Ingebritt S. Jensen lovde å hente tre etablerte stjerner til Bærumsbygda, og endte opp med en spiss fra Follo. I år så kommer dem derfor med et bra førstedivisjonslag, men å være et bra førstedivisjonslag holder ikke, alt annet enn direkte nedrykk vil sjokkere mer enn en Lada på Snarøen. Lukk øynene. Tenk lokalderby. Tenk Lyn-Stabæk. Tenk Bastion mot Berget det blaa. Kjenner du at du slapper av, kjenner du at du må sove?

Ny gutt i klassen

Sandefjord er oppe i Tippeligaen og det mest nærliggende spørsmålet er: Hvorfor i alle dager?
En klubb som kjøper en gammal slovakisk spiss, usett fra fotballstormakten Costa Rica fordi han så god og sympatisk ut på video. Han så riktignok ung ut på videoen også, det eneste pussige var at videoen var i svart hvitt. Er det mulig? Nei, det er ikke det! Sandefjord blir tidenes første lag som kommer til å være skyldig poeng selv på spillerbørsen.

Lyn

Når du møter et par på Karl Johan hvor begge er skikkelig stygge og feite så tenker du, stakkar, et forhold hvor limet i forholdet er mangel på et reelt alternativ. Slik er det med Lyn og Bastionen også, hadde en av dem hatt draget på noe mer attraktivt ville de skilt lag. Det kommer aldri til å skje, mangel på drag er verdens beste lim. Morgan har vært ute med Brynestads penger og leid en reserve far et engelsk bunnlag for over kr. 40.000,- i uka, i tilegg har dem kjøpt vrakgods fra Bergen, Smart Morgan, Smart Club faktisk.
Lyn er stolte over en eneste ting her i verden og det er at ”vi ikke har slått dem siden langt tilbake i forrige århundre”, vel bønder dere har vunnet noen slag vi har vunnet krigen. Seriemester 2005, ringer det en klokke?

Molde og Odd

Disse klubbene står på tabellen fra i fjor og er på terminlista for i år, det er vel kort oppsummert det med interessante og imponerende med disse laga.
Rosenborg

Allerede før Roar Strand og Ørjan Berg har blitt langtidsskadd igjen, har det tidligere topplaget feilet på årets første målsetting. Det bar rett ut av Uefa-cupen. Lago og Eguren, har allerede gjort at Norsk språkråd har måtte gjøre om på gamle ordtak. ”Det er bedre med en katt i sekken, enn to i brakka”. Disse søramerikanske strandløvene som ble presentert som sambagaver til norsk fotball ble lagt ut på januarsalg, de ble lagt ut på mammutsalg, ingen har latt seg friste. Kjernen har vel aldri vært kjent for stor stemning, men trønderne har i vinter bevist at de kan både pipe og bue, om de ikke får det til på tribunen så tar de det igjen i godt monn på årsmøtene i klubben. På samme måte som bergenserne pleier å gjøre, retta de mishagsytringene mot sine egne, mot Nils Arne Eggen. Det kosta dem klubbens ”grunnlegger”, er det rart resten av Norge godter seg over hva som har skjedd med det som tidligere var sett på som selve mønsterbruket i norsk fotball.
Hånlatter, ”Rosenborg er rævva” og ”Aldri mer Europa” er blant slagerne Trondheims avdankede tippeligalag vil bli møtt med på landets baner.

HamKam

HamKam er en klubb jeg unner alt vont. Jeg hater dem ikke, forakt er mer treffende. Vel mine bønner, eller bønder om du vil, er hørt. Frode Grodås trenerdebuterer med Kamma. Mannen som fikk Mikko Kaven til å se ut som en bauta i feltarbeidet har fått jobben med å fjerne HamKam fra de godes selskap. Han er etter min mening høyst kapabel til å klare den oppgaven. Velkommen til bunnstriden bønder, dere skal få sloss om nedrykket med Sandefjord og Stabæk.

Viking

Viking er alltid med i toppen, uten å gjøre så mye mer enn bare å være med. Floppen Ødegård på topp sammen med Kovac`s, Ungarns kanskje mest pigmentskadde spiller, det oser ikke finspill. Det oser kontringer og langpasninger, jeg trodde det var vi som hadde Drillo. Ellers er det bare å forberede seg på en ny sesong med syting fra vest. De blir så lei seg og synes det er urettferdig at det skrives så lite om dem og så mye om Vålerenga, vel sånn er det å være mediemagnet og seriemester.

Brann

Det er vår og skarrepakket var optimister igjen. Så solgte Brann Soma. Tidligere hadde de solgt Scharner mens Trond F. Ludvigsen fortsatt er skadd. Alle veit at Martin Andresen snart er skadd igjen også. Dermed gikk rullegardinen ned i Bergen, nå tror hele fiskebygda at alt går til helvete igjen. For alt er nemlig enten helt rævva eller helt fantastisk for byen som har gitt mindreverdighetskomplekser et ansikt. Du så det sist under Melodi Grand Prix, mens resten av landet stemte relativt likt på de forskjellige artistene, stemte vestlandet nærmest samlet på ”sin” artist. ”Vi er så små å ynkelige at vi må rotte oss sammen for å oppnå noe som helst” later til å være bergensernes lite urbane motto. Vel, la bikkjene pule, det er ikke våre bikkjer. Brann vinner ikke noe i år heller. Mitt tips er at Mjelde må på a-etat før vi skriver 1. august. Jeg tipper videre at han fortsatt er på a-etat 1. august 2007 og 2008 og..

Start

Start er Musa som brølte. Start planla i fjor høst Champions League og hvordan man skulle få mest mulig ut av seriegullet 2005. Vel de slapp begge de problemene og det er det nærmeste de noen gang vil komme. Tom Nordlie kommer til å trøstespise utover sommeren, mens poengene uteblir tømmes kjøleskapet. Vi ser frem til å høre sippinga di, feiten. Vi ser frem til å høre grininga di, feiten. Man må ikke være noen stormester i sjakk for å tippe at du får sparken i Start også, det er bare spørsmål om når. Vålerenga vant seriegullet 2005. Start tapte seriegullet 2005, hvor vondt det må ha gjort. Herlig.

Tromsø

Nord-Norge er med i eliteserien i år også. Nicken ville i de hine hårde dager holde de nordnorske fylker utenfor det gode selskap. Ære være han for det. Men Nord-Norge er med i tippeligaen i 2005, uansett hva Nicken og vi andre måtte ønske. Ikke det at jeg ikke vil ha med nordlendinger, det er bare det at jeg ikke helt ser poenget med å ha dem med. For meg er nordlendinger litt som en bolle med gullfisk, helt greie å se på, de gjør ingen ting nyttig, de tjener ingen funksjon og det er vi som må fore dem.

Lillestrøm

”Se på oss, Vål`enga” fra en oppstemt bøffel på NRK i timene før fjorårets herlige cupfinale har allerede rukket å bli en klassiker. Vi så på dere Lsk, men vi hørte dere pokker ikke.

Bøffla har de siste åra brukt trommer for å få det til å høre ut som de er mange. Forklaringa på trommene er vel mest det at det er vanskelig med rop og sanger til spillere som ikke forstår et ord norsk. ”Tam Tam Tam” er likt på alle språk. Lillestrøm tror dem er seriemestere allerede etter at de har slått det ene laget etter den andre i ”vintertrimmen”, den nedlegningstruede Royal league. Vel sikkert stort for dere det, alvoret begynner 9. april, det er først da vi får se hvem som er regjerende seriemester og hvem som er mus.
Har du forresten lagt merke til hvor ofte Fjørtoft og tyskeren bruker Vålerenga for å komme i media. Det må være ille for trommespillerne der oppe å se hvor små de gjør seg for en spaltemillimeter. ”Store, sterke, rike, slemme kjøpelaget Vålerenga.” Mens selv så er de ”ynkelige, lille, fattige, småklubben, Lillestrøm”. Jeg trodde Sogndal lå lenger fra Oslo.

Det er hatet mot Vålerenga og kun Vålerenga som er selve beviset for Lillestrøms eksistens. Det må være bittert at vi knapt enser dere. Spill lokaloppgjøra deres mot HamKam. Vi er Vålerenga, seriemesteren, hvem faen er dere?

Fredrikstad

Fredrikstad har gått i samme fella som løssalgspressen og TV2 gjorde med landslaget. Det er først når du tror at Drillo er problemet, at problemene dine begynner. På samme måte som Drillo holdt Norge oppe i det internasjonale selskap, har Drillo vært Fredrikstads kunstige åndedrett i tippeligaen. Nå er Drillo hos oss, og det er klart for astma, kols og bronkitt i Østfold.

NFF

Også i år vil NFF være en av våre og fotballens største fiender og by på en rekke overraskelser. I juni overrasker Karen Espelund med å stå frem som kvinne. Dette blir bare toppet av Ramn Omdal som endelig tilstår at buskaset over øynene ikke er øyebryn men to barter helt ute av kontroll. Ett av de områdene det knytter seg størst spenning til før seriestart er hva slags jævelskap de klarer å finne på for å forsure livet for Vålerenga, det er vel det eneste området de folka der aldri svikter på.

Farvel Aalesund og BodøGlimt

Aalesund var ett lag det var lett å like. En by som engasjerte seg i hele fjor og som allerede har solgt ut sesongkorta for i år, er lette å like. Til alle dere sunnmøringer: Dere er velkommen tilbake i Tippeligaen når det måtte være. Til alle dere nordlendinger: Farvel.

Klansskallene, sprøytenarkisene, trygdemisbrukerne, apene

Ja, det er oss. Det er det tampa rundt i landet kaller oss når de skal være skikkelig gærne. Alle synger oss ut, og alle er Norges beste supportere. Det underlige er at alle fortsatt bruker oss som målestokk for å hevde at dem er best. Selvsagt kan vi også bli bedre, selvsagt kan vi bli flere mer samstemte, synge oftere og høyere, men selvsagt kan vi ikke måles mot noe, eller noen her hjemme. Vi er en del av sjela til klubben vår, dem er rølp som tar en tur med fotballklubben dem heier på.

Vålerenga

Seriemester 2005. Oslos stolthet. Norges fotballfremtid. Norges håp i Champions league. Kjært barn har mange navn, vi kler dem alle. Avisene har ikke trua på oss i år, dem tok feil i fjor også. Skal vi etablere oss som Norges virkelige herskere må vi til gruppespillet i Champions league. Belønninga for suksess vil være en sjekk ala Fredriksen. Smell de 70-100 milliona på toppen av det økonomiske fundamentet vi allerede har, så ser du og forhåpentligvis investorer også, at en investering i to tre klassespillere i neste overgangsvindu er den beste investeringa du kan gjøre i norsk fotball i år.

Uansett pokker hva som skjer så sees vi på Bohemen og Ullevaal. Jeg gleder meg! Ha en god sesong og lang sesong både i Norge og Europa!

Legg igjen en kommentar