Mer trist enn overraskende

APRILSNARR 2006: Gjermund Nordtug i klanen sier at han er skuffet over at TONO er mer opptatt av å forholde seg til et rigid regelverk, enn over konsekvensene dette kan ha for tribunelivet i norsk fotball. Bakgrunnen for at han ikke er overrasket over avgiftsvedtaket er at man tidligere har hatt dialog med TONO i … Fortsett å lese «Mer trist enn overraskende»

APRILSNARR 2006: Gjermund Nordtug i klanen sier at han er skuffet over at TONO er mer opptatt av å forholde seg til et rigid regelverk, enn over konsekvensene dette kan ha for tribunelivet i norsk fotball.

Bakgrunnen for at han ikke er overrasket over avgiftsvedtaket er at man tidligere har hatt dialog med TONO i forbindelse med driften av KWR (Klanens Webradio), hvor man allerede betaler avgift på all musikk. Gjermund sier videre at prisen for at Klanen, og etter hvert også andre supporterklubber, er veldrevne økonomiske organisasjoner er at forskjellige aktører, både i privat og offentlig sektor, ser på supportermiljøene som en potensiell økonomisk melkeku.

Klanen har allerede hatt samtaler med TONO om dette nye vedtaket og opplyser at rene rop uten melodisk klang, som f. eks ”3 x Lynhat” og ”Kom igjen enga” faller utenfor musikkdefinisjonen til TONO og kan fremføres avgiftsfritt. Styret i Klanen vil nå sette ned et arbeidsutvalg som skal jobbe med å endre melodiene på eksisterende sanger slik at vi i fremtiden benytter egenkomponerte, ikke avgiftsbelagte melodier. Han regner med at avgiftsvedtaket vil bli en kostbar affære for Klanen så lenge de originale melodiene benyttes. Heldigvis har man litt penger å ta av gjennom det overskuddet som er skapt i driften av Sjappa og Bohemen, men dette er penger som skulle gått til å subsidiere turer for medlemmer, til støtte av yngres avdelinger og generell medlemsservice. Pengene vil nå gå til staten. Gjermund sier det føles bittert og regner med at folk vil reagere, ikke bare i Klanen men også i andre supportermiljøer.

Det er per i dag helt uaktuelt for Klanen å kjøre Lillestrømmodellen med bare en sang i løpet 90 minutter for å spare penger. Gjermund oppfordrer allikevel folk til å bruke hodet i seriestarten og starte flere rop mens man prøver å begrense bruken av avgiftsbelagte sanger. Styret i Klanen har ingen mulighet til fysisk å regulere dette og er derfor avhengig av at folk selv prøver å begrense seg.

I arbeidet med å lage nye og avgiftsfrie melodier trenger man støtte fra de av klanens medlemmer som mener de har musikkinteresse utover det vanlige. Føler du at du har noe musikalsk å bidra med ber vi om at du snarest mulig tar kontakt med Klanen. Dette kan du gjøre ved å sende mail til arbeidsutvalget@vpn.no, eller ved personlig fremmøte på første møte i arbeidsutvalget i sjappa i Akersgata i dag, kl. 13.00.

En kommentar til «Mer trist enn overraskende»

  1. Tilbaketråkk: Vålerenga På Nett

Legg igjen en kommentar