Ukens historiske: Skal det være litt saft?

Nytt av året på VPN er at vår venn Jarle Teigøy gir oss noen tilbakeblikk på hva som har skjedd i Vålerengas historie. Denne uken forteller vi hva som skjer når Vålerenga-spillerne drikker for mye saft i pausen. I protokollene fra de første årene dukker det opp ett og annet som er erketypisk Vålerenga. Som … Fortsett å lese «Ukens historiske: Skal det være litt saft?»

Nytt av året på VPN er at vår venn Jarle Teigøy gir oss noen tilbakeblikk på hva som har skjedd i Vålerengas historie. Denne uken forteller vi hva som skjer når Vålerenga-spillerne drikker for mye saft i pausen.

I protokollene fra de første årene dukker det opp ett og annet som er erketypisk Vålerenga. Som dette referatet fra første kretskamp klubben hadde på Bislett 30. mai 1915 mot ”Boldklubben 1914”:

”I første omgang spildte guttene som nogen helter og de sikret sig et forsprang med 2 maal mot 0. I pausen mellem første og anden omgang var spillerne saa uforsiktige at sætte i sig 2 á 3 seidler med saft og vand. Og resultatet blev at de orket ikke og spilde som de skulde i anden omgang, for Boldklubben smurte ind 9 goaler mot vore 0 i denne omgang. Vi tapte overlegent 9-2!”

I denne spalten har Jarle Teigøy bearbeidet småhistorier/stoff som er fra medlemsbladet Vålerenggutten i perioden 1922-1990, gamle styreprotokoller eller fra VIF-boka «Fra Sotahjørnet til bohemen».

Legg igjen en kommentar