VPNs 10-årsfest. Hvorfor, hvor og hva skjer?

1. april skal VPN ha 10-årsfest på John Dee. Og du kan være med! Detaljer om festen og hva som skjer finner du her: VPNs 10-årsfest 16. april fant man denne signeringen i gjesteboka til VPN, (husker dere gjestebøkene? Lenge før debattforumene…mimre mimre): ”Bra sider!! Flott å få info og oppdateringer på nettet. Dette er … Fortsett å lese «VPNs 10-årsfest. Hvorfor, hvor og hva skjer?»

1. april skal VPN ha 10-årsfest på John Dee. Og du kan være med! Detaljer om festen og hva som skjer finner du her:

VPNs 10-årsfest
16. april fant man denne signeringen i gjesteboka til VPN, (husker dere gjestebøkene? Lenge før debattforumene…mimre mimre):

”Bra sider!!
Flott å få info og oppdateringer på nettet. Dette er garantert min nye startside lykke til videre”

3 dager senere brakte VPN skaderapport før kampen mot og Håvard Lundes dikt om Vålerenga og Klanen ble publisert:

”Eg hugsa det jysla godt
som om da va’ i går.
For da e’ jo’kkje kvar ein dag
at da e’ bergensera ein slår
Den fysste slo eg me’ høyro
den e’kje go’ men da holdt
den andre suste inn me’ venstro
e’ da rart eg va’ meir enn stolt

Mine fysste mål for Enga
eg dedikera dei te’ Klanen
dei gjev meg styrke, dei gjev meg mot
eg gjer dei alt på banen.”

Samme år prøvde VPN å få Vålerenga til å ta en brasilianer med navnet Dunga på prøvespill. Nei, det var ikke DEN Dungaen….

Med omtrent sånne ting var lista lagt. VPN var godt i gang, som en av de aller første uoffisielle nettstedene for en fotballklubb i Norge.

10 år senere er vi fortsatt her gitt. Og det sjokkerer også oss. Men selv med 2 nedrykk, 2 opprykk, 2 cupgull, en hysterisk skummel kvalikkamp, ett seriesølv og utrolig nok; ett seriemesterskap, har det vært moro. Utrolig moro. Så moro at vi skal nok klare å fortsette en stund til. Men ikke før vi har feiret det som har vært så langt.

Derfor skal vi rett og slett ha en heidundrandes fest på John Dee 1. april 2006.
Og forhåpentligvis vil noen av våre lesere feire sammen med oss som har bidratt til VPN gjennom disse årene. Billettene selges i Sjappa for 150 spenn pluss billettavgift. Og dette er det som vil skje på kvelden:

VPN vil legge årene bak som legitimering og kåre noen som vi mener har fortjent det. Lokalet vil være utsmykket med noen av VPNs beste artikler. Ølet vil smake godt. Også blir det en legendarisk musikkmeny:

Trond Ingebrigtsen: Mannen som skrev Vaterlands bru, Fra Store Stå på Bislett og ikke minst: Vålerenga Kjerke kommer og synger disse klassikerne for oss. Det er rett og slett ikke utenkelig at du vil se mange voksne menn med en blank en i øyekroken.

Nordre Sving: Vi lar teksten på www.tylden.no snakke for oss:
”Noe særlig mer vaskeekte Osloartister enn Nordre Sving skal man lete lenge etter. Med sine røtter solid plantet på Kampen og Vålerenga, har de musisert i en mannsalder og prediket sitt budskap om Bislett, om Enga, om Akerselva og alt som faget tilhører.”

Vi i VPN husker spesielt godt hvordan ”Shangri-La Vålerenga” med teksten ”Å jeg lengter hjem til Vålerenga” klang godt i ørene våre i 1997 da bussen VPN for første og siste gang leide til seg selv hadde dødd hen i Larvik på vei til cupmatch i Stavanger mot Viking. En match 1.divisjonslaget Vålerenga overraskende nok vant ettertrykkelig. Uten at de fleste av oss var der…
Nordre Sving svinger. Og du kan altså høres dette bidraget til Vålerengas røtter på VPNs 10årsfest. Du kommer til å smile.

Tilslutt skal vi få en dose solid norsk rock. Et band for deg som liker rock ala Raga, Dum Dum og Seigmen. Målet er å sette deg i den rette stemningen for å drikke mer øl med oss. Bandet er ikke Vålerengarelatert med annet enn navnet: Absinth.
Den grønne fare som nære venner av drikken kaller det. Vi har hatt gleden av å høre plata og er gledelig overrasket over hvor bra rock det fortsatt finnes i Norge. I en tid der det jaggu er mye drit som har platekontrakter. Du finner mer om dem, samt noen lyttesnutter på www.absinth.no. PS! Det blir absinth tilgjengelig i baren også. Selvfølgelig, det er jo en del av kulturen vår.

Noen for ”ordens skyld” ord til slutt. Målet med festen er å feire vårt samvær med dere gjennom 10 år. Vi har ikke hevet en krone i lønn gjennom disse årene og alle disse bokstavene, men nettopp den gleden vi føler over at så mange liker å bruke VPN har gjort det verdt det. Festen har et budsjett, men vi sikter ikke mot gevinst. Vi håper at vi søndag morgen våkner opp til en haug med gode minner, et gigantisk kuppelhue og et budsjett i null.

Vil du være med å bidra til de minnene?
Stikk innom Sjappa og kjøp billett snarest da. Vi har plass til rundt 350. Men vi legger bare ut 250 billetter til salg.

Legg igjen en kommentar