VPN presenterer den nye Sjappesjefen

Du har sett henne smilende bak disken på Sjappa, og du har sett navnet svare på mer eller mindre seriøse henvendelser på Sjappeforumet. Nå tar hun over som ny Sjappesjef. Møt Merete Prestkvern. Det er fem og et halvt år siden Merete leste Klansropet i pausen på lagerjobben hun kjedet seg gjennom, og en annonse … Fortsett å lese «VPN presenterer den nye Sjappesjefen»

Du har sett henne smilende bak disken på Sjappa, og du har sett navnet svare på mer eller mindre seriøse henvendelser på Sjappeforumet. Nå tar hun over som ny Sjappesjef. Møt Merete Prestkvern.

Det er fem og et halvt år siden Merete leste Klansropet i pausen på lagerjobben hun kjedet seg gjennom, og en annonse for Sjappa vekket interesse.
– De søkte etter deltidsansatte for «plakatskriving og annet forefallende arbeid». Jeg ble så fascinert over den jobbannonsen at jeg tok kontakt med Frode Veie og endte til slutt på jobbintervju. Det er det lengste og mest omfattende intervjuet jeg noen gang har vært med på, men jeg fikk til slutt jobben. Og det selv om jeg ikke var spesielt flink til å skrive plakater, sier Merete Prestkvern til Vålerenga På Nett uten å klare å holde latteren unna.
Det var høsten 2000.

Inn i Frodes hode
Sakte men sikkert fikk hun mer og mer ansvar, og da den avtroppende sjappesjefen fikk et tilbud om å starte en Easy 24-butikk på Ensjø, var det Merete han ønsket som sin arvtager.
– Jeg brukte ikke akkurat lang tid på å si at jeg var interessert i å ta over. Når man først får en slik mulighet kan man ikke takke nei, forteller hun.
Men noen fast kontrakt har det ikke blitt riktig ennå.
– Jeg er ansatt «inntil videre», og det er ikke satt et tidsperspektiv. Det vil ta litt tid å sette meg inn i alle avtaler som er gjort, og jeg må få tilgang til Frodes hode ettersom han ikke er noen tilhenger av å skrive ned ting. Alt som kommer av nye varer utover i sesongen er allerede bestilt, så denne sesongen er på mange måter planlagt allerede, sier hun og avslører noe av det vi kan få se i Sjappa i tiden fremover:
– Det kommer blant annet mye dameklær, blant annet hettegensere i damemodell. Vi merker at flere og flere av kundene våre er kvinner, og det kan vi ikke ignorere.

Ungpike fra Hadeland
Når man er ei jente på 25 år fra Gran på Hadeland, vekker man oppmerksomhet i et veldig mannsdominert miljø. Men akkurat det tror ikke hun blir et problem i sin nye jobb.
– Jeg har holdt med Vålerenga siden jeg var 15 år, og det var ikke så mange jenter i Klanen da jeg meldte meg inn for ti år siden. Man lærer å hanskes med alle mulige typer, og man lærer å ikke bry seg om alt som blir sagt om en. Men nesten alle jeg møter har jeg utelukkende positive erfaringer med. Det blir nok en omstillingsfase for de som er vant til å møte Frode nå skal forholde seg til ei ungpike på 25 år, men jeg tror ikke det blir noe problem. Jeg skal bevise at jeg er rett person for denne jobben, sier Merete bestemt.
– Jeg har hatt ansvaret for den daglige butikkdriften lenge allerede, og har hatt personalansvar det siste halvannet året, så dette skal nok gå veldig bra, sier hun.

Bred støtte
Tilbakemeldingen hun har fått fra de øvrige ansatte har vært utelukkende positiv.
– Jeg tror det er betryggende for dem fordi de vet hvem jeg er og vet hva de får. Den samme tilbakemeldingen har jeg fått fra leverandørene fordi de vet hvordan jeg jobber og jeg vet hvordan de jobber, sier hun og legger ikke skjul på at hun gleder seg veldig til oppgavene som venter:
– Det er en veldig morsom bedrift å jobbe i, og kundene er svært hyggelige. De er veldig flinke til å komme med tilbakemeldinger, både negativt og positivt, og det hjelper oss mye. Jeg gleder meg veldig mye. Det blir mye jobb, men mye moro, avslutter hun.

Legg igjen en kommentar