Royal League: suksess eller fiasko, Vidar Davidsen?

VPNs Royal League-runde har kommet til Vidar Davidsen. Tidligere spiller, trener og leder i Vålerenga, samt ekspertkommentator på TV. Og Vidar svarer utførlig: Er Royal League en suksess eller fiasko iår, og hvorfor? I år har turneringen falt mange hakk siden ifjor. Det som har gitt den største nedturen er utvilsomt den dårlige publikumsinteressen og … Fortsett å lese «Royal League: suksess eller fiasko, Vidar Davidsen?»

VPNs Royal League-runde har kommet til Vidar Davidsen. Tidligere spiller, trener og leder i Vålerenga, samt ekspertkommentator på TV. Og Vidar svarer utførlig:

Er Royal League en suksess eller fiasko iår, og hvorfor?
I år har turneringen falt mange hakk siden ifjor. Det som har gitt den største nedturen er utvilsomt den dårlige publikumsinteressen og rammen omkring kampene. Sportslig og økonomisk er det imidlertid ingen ting i veien med turneringen. Premiene er gode, og klubbene prioriterer kampene ganske høyt. Det er bra fordi det forlenger sesongen med viktige kamper.

Jeg tror likevel trenerne og spillerne vil bruke enda et par år til før de finner den rette treningsmesssige balansen ifht en forlenget kampsesong. Man kan ikke samtidig trene tøff ressurstrening under turneringsperioden og likevel si at man satser på kampene i Royal League. Det er viktig at sesongoppkjøringen blir kortere og mer lik den kontinentale oppkjøringen for at kvaliteten på kampene skal bli bedre.

I fjor hadde Vålerenga tydelige slitasjeproblemer på høsten ifht en lang sesong. Viktig at de tar med seg lærdom fra det inn i årets sesong. Intensitet styring blir et nøkkelord sammen med nok restitusjon i travle perioder. Mentalt sett tror jeg VIF bommet ifjor når de ble veldig opptatt av at programmet ble for tett og slitsomt. Man blir jo ofte det man tenker, og særlig når man snakker høyt om det for da får man en suggerende effekt ved at alle kjenner etter og føler..ja helt riktig: trøtthet. At Start var enda trøttere på høsten takker og bukker vi for.

Hva må gjøres for å forbedre ligaen?

Klare forbedringspotensialer med turneringen er at klubbene får spille innendørs. Det er meningsløst at Vålerenga og Lyn skal reise til Tønsberg for å spille kamper i turneringen. Beskjeden fra turneringsledelsen med dette er at det er uinteressant om det kommer publikum eller ikke. Starttidspunktet for turneringen må også endres slik at det starter opp nærmere serieavslutningen og drar med seg serieinteressen for lagene inn i Royal League spillet.

Har du sett noen kamper live eller på TV fra ligaen?
Har ikke sett kamper live, men noen på tv. De beste tv-bildene synes jeg utvilsomt er fra innendørskampene fordi man da får inntrykk av at det er publikum tilstede. Dårlige gressbaner, stillongsspillere og tomme, snødekte tribuner frelser ikke nye venner til fotballen.

Legg igjen en kommentar