Royal League: suksess eller fiasko, Alejandro Schau?

På en søndag har vi fått svar på våre enkle spørsmål om Royal League fra Aleksander Schau, en av programlederne fra det geniale radioprogrammet FK Fotball på NRK Petre. Klare meninger her: Er Royal League en suksess eller fiasko iår, og hvorfor? – Royal League er overhodet ikke en suksess i år. Turneringa sliter på … Fortsett å lese «Royal League: suksess eller fiasko, Alejandro Schau?»

På en søndag har vi fått svar på våre enkle spørsmål om Royal League fra Aleksander Schau, en av programlederne fra det geniale radioprogrammet FK Fotball på NRK Petre. Klare meninger her:

Er Royal League en suksess eller fiasko iår, og hvorfor?

– Royal League er overhodet ikke en suksess i år. Turneringa sliter på de aller fleste fronter. I fjor var det ikke så gæærnt. Det var gøy selv om de udugelige danskene søyt og klaga fra de sto opp, til de la seg og mens de sov.

Hva må gjøres for å forbedre ligaen?

– Mye kan og bør gjøres. Det er egentlig ikke så forbanna vanskelig. Det åpenbare er jo at folk må få spille på hjemmebane. Treningskampen mot Odd i Vallhall i helga trekker kanskje flere folk enn Vålerengas RL-matcher i Tønsberg. Det sier seg selv at det kun er udugelighet fra Royal League sin side som gjør at vi får nærmest tomme tribuner. Det virker som om de ikke har lyst til å innse fakta: Vålerenga skal og må spille i Oslo. Start skal og må spille i Kristiansand. Dette er enkel matematikk. Dette er 1+1=2. Å begynne å tukle med noe så enkelt er idiotisk. «Nei, vi nekter å gå med på at 2+3=5. Vi her i Royal League syns at 2+3 blir 11.» Idioti.

Og, snart må de slutte å gjemme seg bak «ansvaret ovenfor sponsorene» og annet vissvass. Ingen sponsorer kommer til å spytte inn penger i en synkende skute. Som sagt: det er ikke så forbanna vanskelig egentlig. Kommer an på hva du gjør det til.

TV-messig er det dessuten fryktelig stygt å se på når tribunene er tomme og været er grått. Stygg TV genererer som kjent veldig få seere, og med få seere både på tribunen og foran TV’n, kan selv de flotteste initiativ dø. Det vil vi jo ikke, for Royal League er egentlig en finfin idé.

Har du sett noen kamper live eller på TV fra ligaen?
– Ja. Utrolig nok. Jeg elsker jo fotball

Legg igjen en kommentar