Sebastian Mila er klar for Enga!

Husker du høsten 2003? Samme uka som Vålerenga sendte polske Wisla Krakow ut av Uefa cupen, sjokkerte en annen liten og ukjent polsk klubb (Groclin Grodzisk) fotballeuropa ved å sende Manchester City ut av samme cupen. Målskårer for polakkene var en venstrebeint, kjapp og teknisk begavet spiller, Sebastian Mila. Hans innsats i kampen, samt hans … Fortsett å lese «Sebastian Mila er klar for Enga!»

Husker du høsten 2003? Samme uka som Vålerenga sendte polske Wisla Krakow ut av Uefa cupen, sjokkerte en annen liten og ukjent polsk klubb (Groclin Grodzisk) fotballeuropa ved å sende Manchester City ut av samme cupen.
Målskårer for polakkene var en venstrebeint, kjapp og teknisk begavet spiller, Sebastian Mila. Hans innsats i kampen, samt hans rykte for å være dødelig effektiv på frispark, gjorde at europeiske klubber raskt hadde han på handlelista.
Det var Austria Wien, hans nåværende arbeidsgiver, som sikra seg godbiten for den nette sum av 17 millioner kroner, i 2005.

Den nye Boniek?
Mila som i Polen ofte blir sammenlignet med den legendariske landslagsspilleren Boniek har i polske medier vært linket opp mot klubber i Spania, Tyskland og England. Ifølge tansfermarkt.de har han en markedsverdi på ca 8.5 millioner, ifølge VPNs antagelser vil Vålerenga neppe betale så mye for Mila, da kontrakten hans går ut etter 2007 sesongen. Austria Wien måtte kvitte seg med han nå for å få litt igjen av investeringen på ca. 17 millioner fra 2005.

Vindusshopping
Ryktene vill ha det til at Fc Lyn Oslo også var interessert i Sebastian Mila i januar. Trolig er det ordtaket ”ingen armer, ingen kake” som gjør at pengelense Lyn må ta til takke med å se på at den venstrebeinte begavelsen blomstrer i Oslos stolthet. For min del setter dette en ekstra spiss på overgangen.

Reserve på et bunnlag
Mange vil nok lure på hva vi skal med en spiller som ikke er fast på et bunnlag i Østerrike. Vi tror mye av grunnen til at han har slitt benk i 2006 sesongen er at han tok en Tobbe og havnet på kant med klubben, treneren og supporterne, bl.a. gjennom et intervju han ga til polske medier om Austria Wiens triste sesongstart. Det vi ellers klarer å hente ut fra nettsteder i Polen og Østerrike er at svakheten til spilleren er at han, som mange andre utprega tekniske spillere, i perioder kan melde seg litt ut av kamper.

Kontraktslengde
I første omgang har vi en kjøpsavtale med Austria Wien og en avtale med spilleren på ett år, hvor vi har opsjon på forlengelse med ytterligere to år. Det virker som vi har fulgt spilleren i lang tid og veit hva vi får. Vi håper at vi har lært av tidligere erfaringer og følger opp spilleren sosialt slik at vi ikke går på ny O.J, Vikmae eller Levan.

Fakta:
Navn: Sebastian Mila
Født: 1. juli 1982
Nasjonalitet: Polsk
Plass på banen: Venstrebeint, offensiv midtbanespiller
Høyde: 1.78
Vekt: 71 kg
Tidligere klubber: Austria Wien (Austria Magna nå siden en sponsor har kjøp klubbnavnet),
Landskamper: 27 (Polen), 6 mål

Legg igjen en kommentar