Vålerenga – Midtjylland 0-1 (0-0)

Royal League – Vallhall 12.02.2006 – 2653 tilskuere Midtjylland viser seg å være en tøff nøtt å knekke. Og vi forsøker å knekke nøtten med silkehansker og bomullsdotter… Været var strålende. 8-10 kuldegrader, skyfritt og hard, knirkende snø. Hadde vi vært i Nordmarka kunne vi kost oss med perfekt skiføre. I Vallhall ble det kladdeføre, … Fortsett å lese «Vålerenga – Midtjylland 0-1 (0-0)»

Royal League – Vallhall 12.02.2006 – 2653 tilskuere
Midtjylland viser seg å være en tøff nøtt å knekke. Og vi forsøker å knekke nøtten med silkehansker og bomullsdotter…

Været var strålende. 8-10 kuldegrader, skyfritt og hard, knirkende snø. Hadde vi vært i Nordmarka kunne vi kost oss med perfekt skiføre. I Vallhall ble det kladdeføre, glipptak og ploging.

Gummilukten slo mot oss da vi entret Valhall og en kamerat bemerket at da visste man riktig nok at fotballsesongen var i gang. Med nyheten om at Steffen Iversen drar til RBK hengende over oss hadde det vært så uendelig mye mer festlig om vi kunne prestere god fotball selv i hans fravær.

Kampen begynner imidlertid ganske festlig. Etter bare 30 sekunder har vi fått et innkast og et hjørnespark som dessverre strøk noen desimeter utenfor. Vi håper at presset mot danskene mål skulle fortsette, men det dabbet av ganske kjapt.

Etter 12 minutter sender Freddy dos Santos, som spiller midtstopper for anledningen, tilbake en ball som havner rett i føttene på en danske og vi får en farlig sjanse mot oss. Vi kontrer og i andre enden av banen «tisser» Morten Berre inn en ball…eh…med balla…men ingen…eh…plukker den opp. Grindheim jobber hardt på midtbanen og river til seg ballen ved flere anledninger. I Gashis fravær har han tatt terrierrollen og er i kampen første minutter den av våre som står frem.

Berre får gult kort etter 18 minutter etter å ha dyttet en danske overende etter at ballen er spilt bort. Et unødvendig kort synes vi så lenge det ikke betydde noe som helst i forhold til spillet.

21 minutter Hoseth briljerer liggende og hælsparker seg forbi to mann mens han ligger på bakken. Dommeren blåser uforståelig frispark, fordel Hoseth. Det må da kunne gå an å rundlure et par motstandere mens man ligger på bakken uten at dommeren nødvendigvis behøver å blåse i stykker kampen!

Med Hovi på plass ser vi den «serven» som har vært borte i hans skadefravær. Mye går innom Hovi som lemper oppover. Dessverre ikke alltid like presist og også litt for pregende. Enkelte av våre angrep blir drept før de liksom kommer i gang fordi ballen skal spilles opp fra vår venstre side.

Begge lagene spiller ustrukturert og lite planmessig. Angrepene kommer noe tilfeldig og det mangler store sjanser på begge sider. Og vi hadde akkurat notert dette da Hoseth kommer inn i danskene 16 meter og brenner av et godt skudd som treffer stolperoten. Jan Derek Sørensen holder liv i ballen og plukker opp fra dødlinjen og drar seg skrått ut mot 16 meteren og forsøker seg på et skudd. Dessverre ikke godt nok og måltavlen viser fortsatt 0-0 da dommeren blåser for pause.

Så langt har det vært en kamp som kunne minne om en skitur på feilsmurte ski i slapseføre uten oppkjørte løyper…

Ingen bytter i pausen.

Vi setter pølsa i halsen etter 3 minutter. Midtjylland nummer 8, David Nielsen rager høyest i feltet etter et innlegg. Ha får stå umarkert på omtrent fem meter og der lar man sjelden noen stå alene uten å bli straffet hardt for det. Så også vi. Bolthof er sjanseløs da Nielsen går opp og header ballen forbi. 0-1 og vi synes plutselig norsk fotball og februar måned likevel ikke hører sammen.

12 minutter ut i andre omgang slår Jan Derek et innlegg fra vår høyre side og ballen skrur godt inn foran mål. Morten Berre er på vei full fart fremover, men presterer å bomme på ballen. Vår største sjanse så langt i andre omgang.

Hoseth byttes ut etter 59 minutter. Ardian Gashi kommer inn.

Minuttet etter er det klart for en ny bom. Thomas Holm står parat på 17 meter og lader slegga etter at Grindheim legger igjen ballen. Thomas fyrer av, men treffer bare luft.

Derek tas ut etter 76 minutter. Mabizela settes inn i forsvaret og Freddy rykker fremover i angrep. Vi forsøker å endre formasjonen uten at dette hjelper nevneverdig. I dag var det viljen og evnen det skortet på. Og ferdighetene. Og det som mange ynder å kalle fotballintelligensen. Midtjylland gjør en god jobb av å spille oss dårlige ved å bruke mangelen på samkjøring i vårt forsvar. Flere ganger kommer de igjennom på forholdsvis enkle overganger og vi klarer ikke å kommer etter og ei heller å justere i forhold til danskenes formasjon. Hoseth og Grindheim får godkjent ellers synes det som om de fleste hos oss har en heller dårlig, og kjedelig, dag på jobben. Storbæk var svært anonym og symptomatisk for kampen blir selv Grindheim tatt fra ballen ved et par anledninger i kampen siste fase.

Alt i alt en kjedelig kamp uten de helst store høydepunktene. Og betegnede nok var kampen mellom LSK og København et klart hakk opp i den rent fotballmessige kvaliteten og den gikk på TV…

Lagoppstilling Vålerenga:

Bolthof
Storbæk Muri Dos Santos Hovi
Sørensen (Mabizela fra 76.) Holm Grindheim Berre
Hoseth (Gashi fra 60.)
Fredheim Holm

Lagoppstilling Midtjylland:
Rasmussen – Daugaard, Troest, Hansen, Jessen, Poulsen – Sørensen, Poulsen, Mikkelsen – Nielsen, Bak Nielsen.

Mål: 1-0 David Nielsen 48 min

Gule kort:
Morten Berre 18 min.
David Nielsen 43 min.
Rasmus G. Hansen 71 min.
Anders Rasmussen 86 min.

Legg igjen en kommentar