En kort prat med Harald Aabrekk

VPN har tatt en kort prat med en av våre nye ervervelser i trenerteamet denne sesongen, Harald Aabrekk. Aabrekk er talentutvikler i klubben, og vil jobbe sammen med Rekdal, Myhre, Drillo og Bohinen. Aabrekks rolle i Vålerenga er å få frem talenter, og Aabrekk innrømmer at det er en del å gjøre. – Det er … Fortsett å lese «En kort prat med Harald Aabrekk»

VPN har tatt en kort prat med en av våre nye ervervelser i trenerteamet denne sesongen, Harald Aabrekk. Aabrekk er talentutvikler i klubben, og vil jobbe sammen med Rekdal, Myhre, Drillo og Bohinen.

Aabrekks rolle i Vålerenga er å få frem talenter, og Aabrekk innrømmer at det er en del å gjøre.
– Det er alltid nok å ta tak i. Og det å komme til en klubb som er ferske seriemestere, betyr at de har gjort ting riktig også. I år er det nye mål, og nye muligheter. Det er jo også et trenerteam som består av flere personer, og det blir spennende, forteller Aabrekk som legger til at hans oppgave blir å skape profiler, som klubben har lange tradisjoner med. – Folk vil ha profiler som man vil komme og se på, konkluderer han.

Det er kjent at Aabrekk har sagt at han tror Tore Andrè Flo kommer til å score mange mål i år, men hva med Daniel Fredheim Holm?
– Jeg ble positivt overrasket over gutten. Han er god. Jeg er litt gammeldags av meg, og mener at man skal ha en spiss med motorisk målteft. Og det er det jeg skal skape, sier Aabrekk.

Aabrekk har jo vært trener i en rekke klubber, blant annet Brann. Og da måtte vi jo bare spørre om han syntes det var spesielt å komme til Vålerenga. Og Aabrekk svarer at Brann er en klubb med sterk identitet, voldsomt engasjement. Det samme er Vålerenga, om ikke enda sterkere. Og jeg gleder meg til å bli kjent med både klubben og Klanen, svarer Aabrekk.

Hva med yngre talenter? Skal du jobbe med de også? Jeg tenker på u-gruppa for eksempel. Primært skal jeg jobbe med a-laget. Jeg er selvfølgelig interessert i unge talenter, men Vålerenga har dyktige personer i organisasjonen som tar seg av disse. Men jeg blir nok å finne rundt dem til tider også.

Vi spurte helt til slutt om Aabrekk trodde det ville bli like spennende i Tippeligaen i år også. Og til det svarer han. Ja, det tror jeg. Det er flere gode klubber i år, så det blir nok spenning hele veien.

Legg igjen en kommentar