VPN anmelder Årboka 2005

Årboka fra 2004 følges opp i år med en ny årbok. For sesongen 2005. Og som det uhildede folk vi har gir vi deg en anmeldelse av boka: Boka er skrevet av Birgit Kolboe og utgitt på Sportsblikk redigert av Øyvind Johannessen. Coveret er mjukvare, og omslynges av det kule reklamebildet med gutta og helikopteret … Fortsett å lese «VPN anmelder Årboka 2005»

Årboka fra 2004 følges opp i år med en ny årbok. For sesongen 2005. Og som det uhildede folk vi har gir vi deg en anmeldelse av boka:

Boka er skrevet av Birgit Kolboe og utgitt på Sportsblikk redigert av Øyvind Johannessen. Coveret er mjukvare, og omslynges av det kule reklamebildet med gutta og helikopteret på forsiden, mens baksidebildet er fra Skien der man først og fremst ser Christian Grindheims tårevåte blikk på seriepokalen. Ganske vakkert.

Boka er delt inn i fire deler: Kronologisk en med oppsummeringer og hilsner, en del med sesongen kamp for kamp, en del med portretter av spillere (i Vålerenga ja) fra kampprogrammene og en del med statistikk og fakta tilslutt, kompilert av den nesten alltid nærværende Jarle Teigøy.

De litt obligatoriske hilsenene på starten er grei nok lesing, mest av alt Rekdals ord der man kan se hvor mye Rekdal tar hva inn over seg i forhold til sesongens gang.

Bokas beste del er selvfølgelig hoveddelen, nemlig gjennomgangen av sesongens kamper. For hver kamp får du fakta, samt de mer viktige kommentarene fra spillere, trenere og andre til media. Samt VPNs betraktninger i mange tilfeller. Hvilket ikke er noe minus….kremt.
Når man leser seg gjennom dette blir hele sesongen gjenopplevet slik man selv så den, ikke slik en DVD ville vist deg. For meg ble store deler av sesongen etterhvet litt tåkete, det skjedde lissom så mye. Og tåka var for ordens skyld ikke rusrelatert. Da er det ganske deilig å lese årboka, si til seg selv ”ja, fy faen, så sjukt det var” osv osv. Den organiserer minnene fra den fineste sesongen med Vålerenga jeg har opplevd i alle fall.
Også er det ganske moro å lese hva spillere og andre har sagt til media, sånn i etterpåklokskapens lys og med gullet i boks. Bokas hoveddel lives fint opp av forfatterens lune skrivestil, som er virkelig bra. Det blir ikke en kjedelig oppramsing, men en fin fortelling om sesongen 2005. For eksempel det som er skrevet fra kamper borte mot Brann, da med henblikk på banneret bergenserne laget til Flo: ”Hva som sto på banneret? La oss nøye oss med å si at ikke alle supportere har sans for finesser”

Portrettene er profesjonelt gjort, men kanskje noe mer sterile siden de er fra kampprogrammene. Dog finner man lesbare ting fra de som vi har snakket om mest på tribunen, for eksempel Hulskers intervju. Fakta og statistikk til slutt runder av pakka fint. Du har kort sagt det meste om sesongen her.

Vi kunne kanskje ønsket oss delene tydligere inndelt, type kapittelinndelinger for de fire delene. Men siden det er omtrent det eneste kritiske vi kan komme med skjønner du at dette ikke er dårlige saker. Prisen på 149.-kroner for 194 sider er heller ikke avskrekkende.

Vi er i alle fall glade for å ha boka. Du får kjøpt den i Sjappa for pålydende, eller bestilt den direkte fra www.sportsblikk.no for litt mer kroner.

PS! Det skrytes uhemmet av VPN i Årboka. Vi vil med dette poengtere at det har absolutt på ingen som helst måte noe som helst påvirkning på vår ytterst objektive og velpoengterte anmeldelse.

Legg igjen en kommentar