Kjetil Siem om ny stadion. Akkurat nå.

VPN tok en spørsmålsrunde med Vålerengas avtroppende direktør. Hva er status, hva kan skje og hva håper vi på? Og hva skal Siem gjøre med det? – Hvor mye og hvordan skal Kjetil Siem jobbe videre med stadion-saken? Foreløpig jobber jeg med stadion på tilnærmet samme måte som tidligere, men vi må jo etter hvert … Fortsett å lese «Kjetil Siem om ny stadion. Akkurat nå.»

VPN tok en spørsmålsrunde med Vålerengas avtroppende direktør. Hva er status, hva kan skje og hva håper vi på?
Og hva skal Siem gjøre med det?

– Hvor mye og hvordan skal Kjetil Siem jobbe videre med stadion-saken?

Foreløpig jobber jeg med stadion på tilnærmet samme måte som tidligere, men vi må jo etter hvert se hva som er Vålerengas behov for min «hjelp» etter at ny direktør er på plass osv. Jeg ønsker å bidra forhåpentligvis med å fullføre et prosjekt jeg var med å starte, og som jeg mener er avgjørende for klubbens fremtid i toppen. I en slik prosess er en viss kontinuitet viktig.

– Hvem er arbeidsgiver i forhold til eventuell jobbing med dette? Eventuelt hvem tar jobben sammen med/istedetfor deg?

Klubb og akseselskap vil alltid stå sammen om ønsket med ny stadion. Vi er flere som jobber sammen med dette, og ny adm.dir er nok den som eventuelt overtar min del av arbeidet.

– Hvor står det nå: hva vil Entra være med på av forslagene som finnes? (Oslo S, Revierhavna, Vippetanga, Sørenga eventuelt andre steder)

Jeg syns vi er inne i en meget konstruktiv, men samtidig litt kritisk fase nå. Bystyret har fattet vedtak om at kommunen skal sammen med oss se på hvilke muligheter som finnes. Byråd Grethe Horntvedt har igangsatt sine analyser og utredninger før hun kommer tilbake til oss. Det blir spennende.
Vålerenga er helt avhengige av at kommersielle aktører (type Entra) vil være med å bygge på aktuell tomt. Foreløpig er det kun Sørenga som er «ferdig finansiert», men de neste 6 månedene vil vise om andre ting er umulig, eller om Sørenga likevel går. Med andre ord spennende måneder i vente.

– Hvor møter man motbør på alternativene, politisk og økonomisk? Er det f.eks noen av alternativene som det er lettere å gjennomføre med tanke på penger og tillatelser?

Å bygge fotballstadion i Bjørvika, slik Vålerenga nå prøver å få til, er selvsagt ikke enkelt, og vi har dessverre provosert både grunneiere og politikere en del i prosessen. Dels skyldes dette vår manglende innsikt på de riktige irrgangene og hvem vi burde snakke med først og sist, dels skyldes det litt prinsipprytteri og prestisje «på andre siden». Denne fasen er vi heldigvis over, og jeg opplever at alle ønsker at Vålerenga skal få sitt eget stadion.

– Hva er tidshorisonten på disse alternativene, om det er noen, ie: når er stadion ferdig?

Vanskelig å svare korrekt, men jeg opplever det nå er på «enten eller» stadiet. Går det bra i løpet av 6 – 8 mnd, står stadion ferdig innen 2009 – 2010. Stopper det nå (noe jeg ikke tror skjer) kan det bli lenge til.

– Hva skjer som det neste i denne prosessen, uansett hvor veien leder?

Det neste er faktisk å vente litt. Vente på at kommunen får utredet hvilke alternativer de synes er best/kan svelge, så er det å se om Entra og Fredriksen enten får lov på Sørenga, eller er med på noe annet. Ventetiden vil ventelig ta 6 – 8 måneder. I den perioden er kommunikasjon og god dialog med grunneiere, investorer og politikere avgjørende.

– Er det andre selskaper enn Entra som er aktuelle partnere?

Utenom Fredriksen pr i dag ikke. Det går noen rykter om annet, men de ryktene er ikke bekreftet.

– Noe annet å fortelle?

Ja.

(men han sa ikke mer,)

Legg igjen en kommentar