VPN anmelder Klanens DVD 2005

Endelig en film om Vålerenga anno 2005 som ikke skuffer. Tvert i mot; Klanens DVD 2005 er en nytelse fra start (hehe) til slutt. Her er VPNs anmeldelse av filmen. Etter å ha blitt voldsomt skuffet etter å ha sett TV 2s utgivelse for et par uker siden, forsøkte jeg å dempe forventningene til Klanens … Fortsett å lese «VPN anmelder Klanens DVD 2005»

Endelig en film om Vålerenga anno 2005 som ikke skuffer. Tvert i mot; Klanens DVD 2005 er en nytelse fra start (hehe) til slutt. Her er VPNs anmeldelse av filmen.

Etter å ha blitt voldsomt skuffet etter å ha sett TV 2s utgivelse for et par uker siden, forsøkte jeg å dempe forventningene til Klanens utgivelse. Det behøvde jeg ikke. At folkene i Klanen har lært mye fra fjorårets storsuksess er det liten tvil om. Årets film er langt mer profesjonelt utført, og du skal hate Vålerenga mye for å ikke elske denne filmen.

Innhold
Filmen varer i 60 minutter og viser glimt fra de beste kampene til Vålerenga Fotball i sesongen 2005. Det var dessverre ikke så mange av dem, men vi fikk se bilder fra bortekampene mot Rosenborg, Molde, Fredrikstad og Aalesund. Dette er fremfor alt ikke en film hvor man får se mål, men hvor man får se supporternes reiser og reaksjoner. Turene til Ålesund og Brugge ble plukket ut, og vi får se ekstra mye fra disse turene. Klanen klarer også å få frem alle mulige slags reisemåter på bortekampene på en glimrende måte.

Men fremfor alt vies denne produksjonen til siste serierunde med påfølgende feiring. Man var så vidt halvveis i filmen da fokuset ble rettet mot Skien og kampen mot Odd Grenland. Akkurat slik det skal være. Vi får se togene forlate Oslo S, samt bilder inne fra toget nedover. Underveis i kampen mot Odd var fokuset rettet mye mot Klanens og dens reaksjon på meldingene om mål i Fredrikstad, samt feiringer av egne mål i Skien. Jubelscenene etter kampen kan Mastercard presentere som Priceless. Litt togbilder på vei hjem fra Skien, og filmen avsluttes med jubelscenene på Rådhuset.

Vil du se en voksen mann gråte? Sett på Klanens DVD og følg med. Han vil juble, han vil deppe, han vil danse og han vil gråte. Denne filmen tar deg gjennom alle de emosjonelle tilstandene vi hadde gjennom hele sesongen. Fra nedturen i Belgia til oppturen i Skien. Alt mikset med god musikk i bakgrunn.

På ekstramaterialet finner vi fire bilder fra tifoene vi har hatt mot Lyn. Det er kult å se hvordan våre store tifoer blir skapt på noen sekunder.

Vurdering
Jeg så filmen gjennom et par ølbriller på Bohemen sist lørdag, men kunne i ro og mak se på filmen noen dager senere. Det vil si, jeg var vel alt annet enn rolig da jeg så den. Jeg tok meg selv i å strekke armene triumferende over hodet flere ganger underveis. Og jaggu presset det seg ikke frem et par tårer også. For denne filmen er virkelig en nytelse for alle oss som holder med Vålerenga. Denne filmen viser rettferdighet til det som endte opp med å bli en fantastisk sesong, og det til tross for at vi langt i fra spilte optimalt på banen. Det er akkurat her Klanens DVD viser seg å være hodet over alle andre. For bildene fra kampene vi helst vil glemme var minimale, mens kampene vi virkelig husker var med. Alle fire…

Vi starter rolig med noen arkivbilder fra Oslo by før vi går over på noen intervjuer av mer eller mindre kjentfolk i Klanen. Grei start, faktisk litt morsomt selv om jeg vanligvis er blottet for humor. Bildene fra borteturene var bra, selv om man ikke må ta med de fulleste PR-kåte individene som stikker hodet frem hver gang de ser et kamera. Men man reflekterer kanskje Klanen på tur på en riktig måte likevel? Et minus for dekningen av kampen i Brugge. Vi vet vi taper straffekonken, og synes dette burde blitt kuttet vekk. Det var eneste gangen jeg faktisk måtte spole litt.

Man klarte også å få frem nedturen mot slutten av sesongen, selv om sekvensen ble noe i det lengste laget. Tabben til Arason burde også blitt kuttet vekk, selv om man reddet seg med å fortelle via tekst at han var vår viktigste spiller.

I motsetning til i fjor valgte man i år å ikke vise alle målene vi scoret. Med tanke på hvordan sesongen var synes jeg det er helt greit. Det hadde for det første sikkert kostet masse mer, og for det andre så var det ikke så veldig mange høydepunkter å hente i de andre kampene enn de som fikk ekstra omtale. Men hadde vi hatt en lignende høst i år som i fjor, ville jeg forlangt å se flere mål. Jeg elsker å se publikums reaksjoner etter scoringer, og dette fikk vi se en del av. Likevel håper jeg å se enda mer fra dette i neste utgivelse som jeg virkelig kommer.

Det jeg synes var best med denne produksjonen er hvordan man klarte å holde tempoet oppe. Mens fjorårets utgivelse varierte veldig på dette, holdt årets utgave deg interessert fra start til slutt. Det ble actionfyllt uten å bli stressende. Det er en balansegang det er veldig vanskelig å finne, men dette klarte Klanen med stil. Det som hindrer Klanens DVD 2005 å få toppkarakter er det som er nevnt over, samt det at klippingen ikke alltid var 100 prosent – spesielt mot slutten av filmen. Men for all del, dette er småtterier som ingen burde verken klage eller irritere seg over.

Klanens DVD 2005 vil gi deg en fantastisk opplevelse, og du skulle ønske det var kamp senere den kvelden. For blodet bruser og du har bare så sinnssykt lyst å reise deg opp og støtte gutta frem til nye titler.

Terningkast: 5(+)

Informasjon:
Tittel: En by – ett lag
Original tittel: Klanen DVD 2005
Utgiver: Klanen
Produksjon: Plastikk Media
Pris: 150 kroner i Sjappa og gjennom klanen.no
Spilletid: 60 minutter.

Legg igjen en kommentar