Så var det på’n igjen…

Forberedelsene til neste sesong er allerede i gang. Spillere kommer og spillere går. Ryktene svirrer. Det skrives under den ene dagen. Kontrakter rives i fillebiter dagen etterpå. Noen tukler med kontrakter, andre skriver dem ned på en serviett en sen lørdagsnatt i drosjekøen. Det viktigste er uansett at ingenting er som det egentlig ser ut … Fortsett å lese «Så var det på’n igjen…»

Forberedelsene til neste sesong er allerede i gang. Spillere kommer og spillere går. Ryktene svirrer. Det skrives under den ene dagen. Kontrakter rives i fillebiter dagen etterpå. Noen tukler med kontrakter, andre skriver dem ned på en serviett en sen lørdagsnatt i drosjekøen. Det viktigste er uansett at ingenting er som det egentlig ser ut til å være, bortsett fra én ting.

Hva er det som skjer? Når Torgeir Bjarmann kan gå fra LSK til Lyn, kan vel Kjetil Rekdal gå til LSK, og Arild Sundgot kan komme til Vålerenga, når Oliver Occean går til LSK samtidig som Ardian Gashi er ønsket av Rosenborg selv om Petter Vågan Moen gikk til Brann som kjøpte Martin Andresen fra Stabæk forrige sesong fordi Raymond Kvisvik gikk til FFK slik at de ikke rykka ned slik Aalesund gjorde så Ivar Morten Normark fikk sparken og kunne gå til Tromsø samtidig som Erik Hoftun blir spillende trener i Bodø/Glimt som også rykket ned fordi Stefan Bärlin handset før utlikningsmålet i nest siste serierunde…

Noen som blir svimle her?

Ifølge Dagbladet er det LSK som er vinneren på overgangsmarkedet i år. De har nemlig sikra seg Odds superspiss Oliver Occean. Vi så jo at Brann var vinneren i fjor fordi de sikra seg «siggen» til Martin Andresen. Katta i sekken sang Klanen til han.

Før kalte man lojale spillere for «klubbspillere». Dette var spillere som ofra seg for klubben sin uansett. I Vålerenga har vi ikke så mange sånne. I LSK hadde de Torgeir Bjarmann – ikke lenger. I Rosenborg hadde de Erik Hoftun – ikke lenger. Hvorfor?

Hvorfor velger ikke Steffen Iversen å bli med Vålerenga videre? Fordi han er for god for norsk fotball? Det er pisspreik fra ende til annen. Han er ikke så forbanna god, han kunne ha fortsatt, men velger altså å fortsette karrieren i England.

Tom Henning Hovi har signert en ny ettårskontrakt med Vålerenga. Det er den andre. Han skulle egentlig gi seg etter 2004-sesongen, men var sulten på mer suksess? Hvorfor? Som Tom Henning så treffende selv sa det da jeg traff han i Vallhall da Vålerenga spile mot Tufte:

«Fordi jeg er sulten på mer. Jeg kan ikke avslutte nå. Da blir jeg Tom Henning Hovi som ikke spilte siste del av sesongen 2005 på grunn av en ryggskade. Så dersom klubben vil ha meg er jeg innstilt på ett år til.»

En slik spiller kan med rette kalles en klubbspiller. Han er god den mannen. Kommer fra Gjøvik og greier. Han ble til og med foreslått som en av kandidatene til prisen: «Århundrets Nordmann». Tom Henning Hovi avslutter karrieren sin i Vålerenga. Etterpå skal han bli fysioterapeut. Kanskje han blir Schwabes assistent.

At spillere kommer og går er en naturlig sak i fotballen. Men som vi har sett i det siste. Flere spillere ønsker å binde seg til sin klubb i en lengre periode. Noen forlenger kontrakten fordi de ønsker en ny runde for klubben sin.

Tom Henning Hovi er en av disse. Han er hel ved som de sier der oppe på landet. I Oslo sier vi ryggrad. Så får vi bare håpe at ryggen stiler opp for Vålerengas klubbspiller i særklasse.

Hva Torgeir Bjarmann skal gjøre i Lyn er uvisst, men at han kan velge og vrake i pannebånd det er like sikkert som at Julekvelden kommer som en overraskelse på kjærringa hvert år…

Legg igjen en kommentar