Viking – Vålerenga 0-0

Viking Stadion 16.10.2005 – Tippeligaen 24. runde – 14.973 tilskuere Viking var nære, Vålerenga var nære, men begge lagene var fornøyd med å dele poengene. Viking 0 ( 0)        –         Vålerenga 0 ( 0) Freddy dos Santos 57 min. Magne Hoseth 68 min. Mbulelo Mabizela 85. min Arni Gautur Arason David Brocken Ronny Johnsen Andrè Muri … Fortsett å lese «Viking – Vålerenga 0-0»

Viking Stadion 16.10.2005 – Tippeligaen 24. runde – 14.973 tilskuere
Viking var nære, Vålerenga var nære, men begge lagene var fornøyd med å dele poengene.

Viking 0 ( 0)        –         Vålerenga 0 ( 0)

Freddy dos Santos 57 min.
Magne Hoseth 68 min.
Mbulelo Mabizela 85. min

Arni Gautur Arason
David Brocken Ronny Johnsen Andrè Muri Freddy dos Santos
Stefan Ishizaki (Mbulelo Mabizela fra 45.) Thomas Holm Magne Hoseth Daniel Fredheim Holm
Ardian Gashi
Steffen Iversen

Lagoppstilling Viking: Anthony Basso – Bjørn Dahl (Jørgen Tengesdal fra 73.), Brede Paulsen Hangeland, Frode Hansen, Thomas Pereira – Peter Kopteff, Trygve Nygaard, Sandro Grande, Allan Gaarde – Egil Østenstad, Toni Nhleko (Allan Borgvardt fra 73.).

Hoveddommer: Espen Berntsen, Vang

Viking var nære, Vålerenga var nære, men begge lagene var fornøyd med å dele poengene etter 0-0 på Viking Stadion søndag kveld. Og poenget var nok til å sende Vålerenga foran Start på tabellen – denne gangen på poeng.

Mbulelo Mabizela var definitivt nærmest for Vålerenga da han satte ballen rett på Viking-keeper Anthony Basso i en en mot en-situasjon et kvarter før slutt. En kjempesjanse som kunne gitt Vålerenga tre svært kjærkomne poeng. Men for all del, Viking hadde sine sjanser også…

Tam førsteomgang
Som vanlig spilte Vålerenga en tam førsteomgang selv om laget var flink til å presse Vikings forsvar og midtbane. Dessverre var våre spillere minst like dårlige på å treffe med pasningene sine.

– Vi kan være upresset, men likevel sende ballen ut over sidelinja, sa Kjetil Rekdal til Canal+ i pausen, og hadde veldig rett i den observasjonen.

Vålerengas eneste sjanse kom etter 25 minutter, men Steffen Iversens heading fra kloss hold gikk langt over. Han ble kanskje dyttet litt i ryggen av Vikings Bjørn Dahl, men det er bare Aalesund som får så billige straffer.

Viking på sin side hadde flere halvsjanser, men også en rimelig stor sjanse to minutter før Iversens avslutning. Egil Østenstad var delvis alene med Arni Gautur Arason som reddet skuddet hans. Returen satte Toni Nhleko høyt over. For det var keeperens aften i Stavanger.

Vålerenga tok over
Bare fem minutter var spilt av andre omgang da Østenstad spilte Nhleko helt alene med Arason. Denne referenten så den tidligere Brann-spilleren sende ballen forbi Arason, og ble lettere sjokkert da det viste seg at Vålerengas sisteskanse fikk en hånd på ballen.

Men så tok Vålerenga over.

Laget fant hverandre mye mer og hadde ofte powerplay-spill mot Viking-forsvaret. Men den forløsende pasningen, og den nødvendige avslutningen, manglet for å gi Vålerenga sin første seriescoring på alt for lang tid. Nærmest var sjansen til Mabizela, men også Daniel Fredheim Holm var nære minuttet etter. Han rotet imidlertid bort sjansen da han gikk seg fast i tre Viking-spillere.

Viking presset på i sluttminuttene, men det ble 0-0 i Stavanger, og det virket som at begge lag var fornøyd med det resultatet.

Arason og Hoseth imponerte
For Vålerenga viste Arason seg som den matchvinneren han er, samt at Magne Hoseth strålte på midten. Mabizela viste gode takter da han erstattet en svak Stefan Ishizaki i pausen, men mistet litt av piffen etter kjempesjansen hans. David Brocken fikk faktisk spille hele kampen for en gangs skyld, og kom seg fint frem på høyrekanten. Dessverre var ikke innleggsfoten nøyaktig nok innstilt.

André Muri og Ronny Johnsen spilte solid godt som stoppere, mens Freddy dos Santos var god som venstreback. Thomas Holm var litt anonym ved siden av Hoseth sentralt på midten, mens Fredheim Holm ble litt anonym på venstrevingen. Gashi gikk over på høyrevingen fra sin offensive midtbanerolle i andre omgang, og kom mer til sin rett der, men likevel ikke en veldig imponerende kamp av han. Steffen Iversen gjorde mye rett på topp, men manglet en spisskollega som kunne styre pasningene i mål.

Dommer Espen Berntsen gjorde en god jobb som kampleder. Noen situasjoner her og der som kan diskuteres, men var svært anonym og det er slik vi liker å se dommerne.

Alt i alt var det greit med poengdeling i Stavanger, selv om det hadde smakt godt med tre poeng.

Legg igjen en kommentar