Gabardinmannen: Rosenborg

Per ”Mattis” Høgmo skulle være frelseren av Lerkendal. To runder før slutt står RBK med begge mokkasina og til langt oppover tennissokka i nedrykksmøkka. Vit det trøndere, at når barten deres smaker snørr og salt etter kampen på søndag, så nyter vi gullet. Jykker ned med Høgmo Vi gleder oss til å sende dere ned … Fortsett å lese «Gabardinmannen: Rosenborg»

Per ”Mattis” Høgmo skulle være frelseren av Lerkendal. To runder før slutt står RBK med begge mokkasina og til langt oppover tennissokka i nedrykksmøkka. Vit det trøndere, at når barten deres smaker snørr og salt etter kampen på søndag, så nyter vi gullet.

Jykker ned med Høgmo
Vi gleder oss til å sende dere ned til Flekkerøy og andre lag som aldri har vært på en tippekupong. Se ut av vinduet på toget til Oslo, og vit at dere neste år bare er en divisjon unna og måtte møte lag som kommer fra selv de minste av stoppestedene langs jernbanen på veien mot hovedstaden. Mens dere må finne frem kart over Norge i liten målestokk for å finne melkerampeklubbene dere skal spille mot, har vi kjøpt inn globus og lommeparlører, vi er klare for Europa.

”Når mørket no har senka sæ”
Husk at det var Vålerenga som slo av lyset. Vi fulgte dere til døra i fjor og viste hele fotball-Norge at det var mulig, i år må dere sitte som veggpryd mens Vålerenga svinger seg i seiersvalsen. Hvilken kamp dette kan bli, avdanket rusten prumpelukt av storhet, møter Norges nye fotballgigant. Vålerenga møter Rosenborg, en mygg i norsk herrefotball 2005. I tillegg til å ta det som kan og skal være et stort skritt mot seriegull, kan vi som en bonus servere deres bartebefengte hode på et fat til Tromsø neste uke. Vi er lei både laget, folket og fylket, dere vil ikke bli savnet, dere vil bare bli borte. Takk for visitten.

En stor bart
Ja, det er nå så lenge siden RBK slo Vålerenga at selv kvinner ville hatt tid til å gro en skikkelig snurrebart på overleppa. Deilig å tenke på, naturligvis snakker jeg om de 4 strake seirene over RBK og ikke damer med bart. Det er tenåringer i dette landet som ikke har opplevd annet enn seriegull til RBK, måtte disse ulykkelige unga oppleve å få barnebarn før gullet igjen havner nord for Valhall og syd for brakka.

Rai, rai og godfot i ræva
Nils Arne Eggen har allerede gitt ut to bøker som er en samling selvfølgeligheter. Godfotteori handler kun om at fotball er ett lagspill. Samhandling og relasjoner handler også bare om at fotball er et lagspill, alt er geniforklarte fotballselvfølgeligheter. Litt mer spennende er det at Ola By Rise nå holder på med en uautorisert oppfølger som skal hete ”Godfot i ræva – takken for seriegull og lang og tro tjeneste”. Solskinnsdagene er over, slutt er den tiden hvor man kunne sole seg i gullglansen på Lerkendal, nå handler det om å fordele skyld. Trøndere har lange tradisjoner i å skylde på hverandre og å dolke sine egne i ryggen, i brakka på Lerkendal har svik stått oftere på menyen enn kjøttkaker. Ingen av delene er ingredienser i et festmåltid.

Heia Tufte
En kristen nerd, med markkryper klareringer og en kroppsbeherskelse som minner om en spastisk geleklump. Jeg snakker overraskende nok om Espen Johnsen, og ikke en av Erik Thorstvedts gutter. Espen Johnsen er ikke med i Tufte, og det er ikke på grunn av at han spiller i RBK, nei snarere fordi gutta i Tufte har sjarm og utstråling. Espen Johnsen har bare hansker. Takke meg til den herlige gjengen i Tufte, de har begrenset klovneriene sine til underholdningsprogram på Tv. Espen Johnsen plager oss alle med å være andrekeeper på landslaget. Hver gang jeg ser Espen Johnsen i RBK-drakt gleder jeg meg, hver gang jeg ser han i norsk landslagsdrakt, tenker jeg på helsa til Thomas Myhre. Hold deg frisk Myhre, hold deg frisk.

Mattis
Da jeg var liten fikk foreldrene mine meg til å si Drøbak og Drammen, mange nok ganger til at jeg lærte meg å uttale den vanskelige bokstaven R uansett hvor i ordet den måtte stå. Mens jeg måtte slite meg gjennom de vanskeligste sammensetninger av ord og stavelser, kunne Mattis leke med dukker og gjøre andre ting som former et pikesinn. Mens jeg i dag går, står, pisser og prater som en mann, har Mattis valgt den mer følsomme veien inn i yrkeslivet. Et RBK i krise burde ansatt en med mannfolkbakgrunn, de fikk i stedet en trener fra damefotballen, med diksjon som en treåring. Det siste utrygge karer trenger å få høre fra sjefen på vei ut i krigen er ”fjemad, stol på Pej-Mattis”.

Når krybben er tom…
I RBK har de gjort mer enn å sloss internt i motgangen, de har synki lavere enn som så. La meg få lov til å ønske Sebastián Eguren velkommen til Ullevaal. RBK har henta den første spilleren som spiller i norsk tippeliga, etter å ha vært utestengt for brudd på dopingreglene. Nå har verdens eneste heterofile mann i rosa dress, Egurens agent Liverød, lovd at Eguren var uskyldig og ble kokaintatt bare fordi han drakk sterk te. Pastellkledde Liverød var for øvrig samme mann som lovde at Eguren var en verdensstjerne, som ville dominere tippeligaen fra dag en. Hvis du snufser på søndag Eguren, så håper jeg det er fordi du er lei deg etter kampen, og ikke fordi du har vært på ”tebesøk” på plata. Der jeg kommer fra kaller vi sånne som deg juksemakere, i Trondheim kaller dem deg sentral midtbanespiller, dem om det.

Bare lave priser
Før sesongen var det slagordet til sponsoren til RBK, nå på slutten av sesongen passer slagordet bedre som beskrivelse av verdien på spillerstallen deres. Mens RBK tidligere var flaggskipet i norsk fotball, er nå rollene byttet, dere har tatt ned storseilet og heist det gule flagget. Ut over høsten vil rottene rømme fra skipet før tapermentaliteten har fått ødelagt alt de har av talent. Neste år slipper vi og resten av Europa hundrevis av karskstinkende harryambassadører på onsdagskveldene utover høsten. Det blir Vålerenga som skal forsvare Norges farger i Champions league, og igjen kan man med stolthet i stemmen si at man er norsk.

Kampen
Vi er ved et veiskille i norsk fotball, trøndere som ikke ser til helvete å komme seg unna, vil bli overkjørt i 90 minutter. På søndag har dere vikeplikt fra alle retninger. Jeg har et tips til dere trøndere, prøv å sikre dere disse draktene: Arni, Bolthof, Brocken, Gashi, Muri, Skiri, Grindheim, Hoseth, Holm, Fredheim Holm, Hulsker, Ishizaki, Johnsen, Stenersen, Wæhler, Steffen ”Rosenborg er ræva” Iversen, Freddyboy, Mathisen, El-Garbi, Hovi, Mabizela, Flo og Strømsnes . I åra som kommer vil det nærmeste dere kommer disse stjernene være tv-skjermen.

Kjære Vålerengafamilie, vi er bare litt magi unna seriegull. Det er som det bør være, det er gutta på banen og du og jeg, som sammen skal prøve og avgjøre, vi skal skape magien, vi skal lage ett trykk man aldri har hørt maken til. Spillerne skal løftes frem på et 90 minutters langt primalbrøl, på søndag er vi ikke bare spiller nr. 12, vi skal være en hel jævla innbytterbenk, med stemning og trøkk. God historisk kamp alle sammen.

Ps. RBK: Vikarligaen og Flekkerøy er nedover…deres skjebne er vår bonus! Ds.

Legg igjen en kommentar