Gabardinmannen: Viking

Av en eller annen syk grunn så fenger navn som Vålerenga, Steffen Iversen, Magne Hoseth, Tore Andre Flo osv. osv. bedre enn navn som Viking, Frode Hansen, Bjørn Dahl og Jørgen Tengesdal 90 minutter i rampelyset Som et resultat av det de i Stavanger mener er en stor Oslostyrt konspirasjon velger pressen derfor å skrive … Fortsett å lese «Gabardinmannen: Viking»

Av en eller annen syk grunn så fenger navn som Vålerenga, Steffen Iversen, Magne Hoseth, Tore Andre Flo osv. osv. bedre enn navn som Viking, Frode Hansen, Bjørn Dahl og Jørgen Tengesdal

90 minutter i rampelyset
Som et resultat av det de i Stavanger mener er en stor Oslostyrt konspirasjon velger pressen derfor å skrive mer om Flo, Hoseth og Iversen. Etter en hel sesong med sutring over at de får alt for lite medieoppmerksomhet er endelig siddisenes bønner hørt. Stjernene fra Oslo kommer på besøk, og Vikings grå mannskap får noen smuler med oppmerksomhet de også.

En dverg, med trebein, kviser og pungbrokk
Tenk deg at du er sammen med ei lite attraktiv dame, ja jeg veit det er ekkelt, men tenk deg det. Ok, la oss gjøre det mer realistisk, si du er sammen med ei lite attraktiv dame, som er ett godt ligg… Tenk deg så at dama forteller deg og alle som gidder å høre, at hu dumper deg fra sommeren 2006, da hun heller vil være sammen med Finn, en dverg, med trebein, kviser og pungbrokk. Du hadde naturligvis straks kasta hu på dør, og fortalt alle gutta at dere egentlig aldri hadde vært sammen. Viking Fk har valgt en annen løsning, de trygla om at Roy Hodgson i hvert fall kunne være sammen dem frem til fotballdvergen Finland blir ledig sommeren 2006.
Enten er Roy Hodgson et jævlig bra ligg, eller så er Viking inn i helvete lite attraktive.

Egil Østenstad legger opp
Når fotballspillere legger opp så er det gjerne for å begynne med noe annet. Slik er det ikke Egil Østenstad. Når noen fotballspillere legger opp så vasser de i tilbud fra interesserte arbeidsgivere, slik er det ikke med Egil Østenstad. Når noen fotballspillere legger opp er de attraktive som trenere, slik er det ikke med Egil Østenstad. Ja, men hva er det med Egil Østenstad? Det er ikke godt å si, men hvis maksimal utnyttelse av området over snippen er å gå med lue, så sliter man selv i et romslig arbeidsmarked.

Bankraner eller turist?
Raner du en bank i Oslo kan du stikke av med bil i alle mulige himmelretninger. David Toska og resten av banden valgte seg en bank i Stavanger isteden. Det var nærmest et mirakel at de ikke ble tatt allerede første dagen. Det er mange forskjeller på Roma og Stavanger, for bankranere er en av de mest sentrale forskjellene at det er bare en veg ut av Stavanger. Du kan selvsagt ta ferge fra Stavanger også, men mange vil føle at de skiller seg for mye ut fra mengden, med kjeledress og finlandshetter. Politiet har derfor en lett jobb, det er bare å sette opp en veisperring på Bryne, og kjeltringene løper rett i armene på deg etter halvannen røyk. Toska og resten av lenkegjengen i Stavanger ble ikke tatt den første dagen, rett og slett fordi at de oppsiktsvekkende nok, frivillig valgte å bli i ”byen” i flere dager. Som de første menneskene noensinne valgte disse folka å bli i Stavanger, selv etter at jobben var gjort. Om hundre år vil David Toska trolig være mer kjent som den første turisten i Stavanger, enn som bankraner.

Hva er det med vestlandets lillebror?
Du skal ikke ha reist mange gangene til Alta og Hammerfest, før du takker gud i aftenbønnen for at Norge er et så langstrakt land. Du skal ikke ha reist mange gangene til Bergen og Stavanger, før du lurer på hvorfor han ikke strakk landet vårt mer ut i bredden også, avstanden til Stavanger og Bergen er rett og slett skremmende kort.
Selv om både Stavanger og Bergen har likheter, og da spesielt i forhold til manglende evne til å kunne uttale bokstaven ”r” med klar diksjon, er det heldigvis noen forskjeller også. Mens innbyggerne i storebror Bergen er høyrøstede og skrytete, basert på et forvridd verdensbilde og en psykopats selvinnsikt, er lillebror Stavangers befolkning selvutslettende beskjedne, basert på en kirurgisk presis selvinnsikt.

Hva skjer a?
Oslo har arrangert OL og VM i stort sett alt, i Stavanger er de stolte og gleder seg til å være europeisk kulturhovedstad i 2008. Ukevis med pauker og trekkspill, pantomime og gjøgling, hverdagen din er trist hvis du finner glede i slikt. Stavanger har frivillig søkt om lov til å være arrangør, sjukt er det. Ryktene går allerede om at byens geniforklarte turistsjef arbeider i det skjulte med å sikre byen status som nordisk dikthovedstad i 2012 før planen er at Stavanger skal være skandinavisk lydbokhovedstad i 2020. Hamsun sa at ”om hundre år er allting glemt”, han glemte den for Stavangers del viktige tilføyelsen ”om man først har gjort seg bemerket”. En gjennomsnitts nordmann har nemlig glemt mer fakta om Oslo, en generasjoner har brydd seg med å lære om Stavanger.

Selve kampen
På søndag blir det litt til alle. Vi får poeng, de får oppmerksomhet og alle vil være enige om at det har vært en flott dag på jobben. På mandag vil alt handle om Vålerengas gullsjanser, mens Frode Hansen igjen bare er ett av de vanligste navna i telefonkatalogen. Vålerenga har til gode å tape to seriekamper mot samme lag i år, det skjer ikke mot Viking på søndag heller. Vi lar oss ikke ydmyke av et lag, hvis trener er fornøyd med å trene Finlands landslag. Vi lar oss ikke ydmyke foran et publikum som bruker ”Vi er landslaget i ishockey” som supportersang.
Vi lar oss rett og slett ikke ydmyke. Vi er Vålerenga.

God tur til de 800 som reiser bortover, god kamp til dere alle.

Legg igjen en kommentar