Derbydag -3

3 dager igjen. Og media begynner endelig å se mot kampen. Et altfor hyggelig møte mellom Arason og Al-Habsi står i kontrast til våre følelser mot de rødhvite. Himmel eller helvete om 3 dager. Klar for noia? Aftenposten ser mot «Slaget om Oslo» og drar sammen keeperne på de to lagene. Og om vi vet … Fortsett å lese «Derbydag -3»

3 dager igjen. Og media begynner endelig å se mot kampen. Et altfor hyggelig møte mellom Arason og Al-Habsi står i kontrast til våre følelser mot de rødhvite. Himmel eller helvete om 3 dager. Klar for noia?

Aftenposten ser mot «Slaget om Oslo» og drar sammen keeperne på de to lagene. Og om vi vet at Arason er god og ytterst snill må vi vel motvillig innrømme at Lyn-keeperen ikke er en så ille fyr. Eller som en kompis sa: «Den eneste Lyn-spilleren med et snev av anstendighet i seg.» Heldigvis drar han til Bolton om ikke lenge, og vi kan igjen hate hele forbanna Lyn med god samvittighet.

Begge er så greie med hverandre i intervjuet at vi ikke vil snakke om det. Ingenting skal få ødelegge for sitringen i kroppen så kort før derbyet.

Da lurer jeg på om Lyn-folket har det sånn også. Vi vet de er noen iallefall nå, men man kjenner ikke så mange. (Heldigvis).
Jeg kjenner eller vet om tre. Det må jeg ærlig innrømme.

Han ene er en kompis fra barneskolen. Vi var ganske close da, også reiste han ut i verden. På ordentlig. Og akkurat som han ble overrasket over at jeg fikk et så intenst forhold til fotball og Vålerenga ble jeg like sjokka over at han påberoper seg noe med Lyn. Det er antagligvis det eneste jeg misliker med fyren. Jeg vet egentlig ikke hvor seriøst det er, og om han er på kampen søndag. Han sender en sms i måneden om andre ting ellers. Men når det er derbydager kommer det plutselig noen i uka. Om derbyet. Og de siste kampene har jeg fått flere enn det etter kampen av irriterende, men forståelige grunner. Håper det blir få meldinger fra han til meg, men desto fler fra meg til han denne gangen.

Han andre var også en fra barneskolen. En temmelig kunsterisk og egentlig smårar type. Grunnen til at jeg husker hans Lyn-forhold var da vi spilte løkkefotball med mine kompiser fra sør-øst Oslo og han ropte «Lyn, Lyn, best i byn» hver gang han hadde ballen.
Jeg tror han skeia litt utpå senere i livet, men jeg har ikke møtt han på sikkert 15 år eller noe sånt.

Han siste snakker jeg med i jobbsammenheng temmelig ofte. Han er markedssjef i et bedre kjent firma. Nei, ikke han nissen som klippa klanskortet da han ble markedssjef i Lyn – for en tulling som fikk Jagland mfl til å se ut som seriøse og troverdige fotballsupportere.
Neida, en helt vanlig og grei fyr. Han er på de fleste hjemmekampene til vestkantsvina, og noen borteturer. Samtalene våre er stort sett siviliserte, men jeg digger å høre han snakke om baksiden av medaljen med at Bastionen har vokst i antall: at det er en høy prosent av usmakelige og overbreiale valper som følger klubben han har fulgt lenge. Men det er bedre enn gamle dager, sier han. Og vi er enige om en ting: derbyene er knall for begge klubber og for fotballen i Norge generelt.

Her skulle man tro at jeg var på glattisen og holdt på å glemme hva søndagen handler om. Men det er ikke vanskelig å klikke inn i ekstremt hat-modus igjen. Jeg tenker på Morgan Andersen, Alte Brynestad, Steven Lustu, Tommy Berntsen, Jan Derek Sørensen, og den oppskrytte ungdomssatsingen deres der de kjøper det de kan mellom 16-19år og sier de er egenavla. Kamper der de vinner på minste mulige margin, og mest av alt: noen hundre klysete valper med halsbånd rundt hodet…

Over 13000 billetter solgt til kampen. Det blir flere. Kjøp billett nå.

Legg igjen en kommentar