Steaua Bucuresti – Vålerenga 3-1

Stadionul Ghencea, 29.09.2005 – UEFA CUP – 12.000 tilskuere Etter en strabasiøs natt i Constanta, og en nesten like strabasiøs busstur til Georghe Hagi stadion, var de drøyt 100 Vålerenga-supporterne klar til kamp. Dessverre var Steaua det også, og de endte opp med å slå Vålerenga fortjent 3-1. Steaua Bucuresti 3 ( 2)        –         Vålerenga 1 … Fortsett å lese «Steaua Bucuresti – Vålerenga 3-1»

Stadionul Ghencea, 29.09.2005 – UEFA CUP – 12.000 tilskuere
Etter en strabasiøs natt i Constanta, og en nesten like strabasiøs busstur til Georghe Hagi stadion, var de drøyt 100 Vålerenga-supporterne klar til kamp. Dessverre var Steaua det også, og de endte opp med å slå Vålerenga fortjent 3-1.

Steaua Bucuresti 3 ( 2)        –         Vålerenga 1 ( 0)

31 min. Nicolae Dica 1-0
41 min. Gabriel Bostina 2-0
48 min. Victoras Iakob 3-0
3-1 Bernt Hulsker 53 min.
Tommy Stenersen 7 min.
Mbuelo Mabizela 19 min.

Øyvind Bolthof
Steinar Strømnes Amund Skiriv (Ardian Gashi fra 61. min) Andrè Muri
David Brocken (Freddy dos Santos fra 56. min) Magne Hoseth Mbuelo Mabizela Tommy Stenersen
Stefan Ishizaki Tore André Flo Bernt Hulsker (Morten Berre fra 70.)

Hoveddommer: Joao Francisco Lopes Ferreira, Portugal
Assistentdommere: Ja

Etter en strabasiøs natt i Constanta, og en nesten like strabasiøs busstur til Georghe Hagi stadion, var de drøyt 100 Vålerenga-supporterne klar til kamp. Dessverre var Steaua det også, og de endte opp med å slå Vålerenga fortjent 3-1.

Vi ble kjørt rundt hele stadion to ganger mens vi måtte lirke oss forbi parkerte biler fordi sjåføren ikke visste hvor vi skulle, og til slutt havna vi på selveste hovedtribunen.

Til vår store overraskelse var kampen nesten utsolgt, kanskje fordi det var gratis inngang skulle det vise seg. Dermed var det rundt 12.000 tilskuere hvorav rundt 100 holdt med Vålerenga.

Ifølge Rekdal var banen så tung at du sank ned i den om du sto stille. Det inviterer vel ikke akkurat til finspill.

Markert
Kampen startet med et angrepsvillig Vålerenga, som jaktet et tidlig mål. Men noen store sjanser blir det egentlig ikke. Etter bare sju minutter må Tommy Stenersen dra ned høyrevingen til Steaua ute på kanten og blir belønnet med gult kort.

Det var tydelig at Flo var en markert mann i denne kampen, han var forøvrig også sentrum for oppmerksomheten fra media og andre utenfor banen. Til og med politiet på flyplassen spurte om å bli tatt bilde av med Tore André Flo. Undertegnede forsøkte å overbevise dem om at en av klansmenna på turen egentlig var Erik Mykland, men han hadde de ikke hørt om. Men nok om det. Flo ble i alle fall røft behandlet og fikk flere albuer mot hodet, den første etter ni minutter, da han skulle ta imot en langpasning.

Steaua begynte å presse massivt, og bare noen minutter senere må Mabizela spandere på seg et gult kort, da han legger ned en Steaua-spiller som er på vei igjennom. Frisparket fra 17 meter går i muren. Og bare minuttet senere er Nicolita alene igjennom, og skyter ballen hardt i bakken for å lure Bolthof, men ballen spretter over mål.

Etter dette kommer VIF høyere opp på banen, og Hulsker drar seg fint fri på kanten og legger inn til Flo, som er en skostørrelse fra å tuppe ballen imål. Hoseth prøver seg på et langskudd rett etterpå.

Men så skjer det fatale. Etter 31 minutter kåler Vålerengas midtstoppere det til og mister ballen inne i 16-meteren. Dica kan sette ballen enkelt i hjørnet, utagbart for Bolthof.

Vålerenga prøver fortsatt, og Mabizela skyter utenfor fra 25 meter, og noen minutter senere chipper Hoseth ballen fint forbi forsvaret, Flo er på den, men mangler som vanlig den berømte tåspissen fra å sette den i nettet.

Også skjer det igjen, etter 41 minutter rygger vi og rygger, ingen går opp i ballfører, som får brenne av et skudd som skifter retning og Bolthof er sjanseløs. 2-0. Steaua kommer alene igjennom en gang til, men skyter utenfor. Selv om vi har skapt noen sjanser, kunne vi like gjerne ha ligget under 4-0 til pause.

Fra vondt til verre
Andre omgang starter litt sløvt, før Flo går opp i en hodeduell, får en albue rett i bakhodet, og går ned for telling. Dommeren synes det er helt greit, så Steaua kontrer og Iacob får sette inn 3-0.

Etter dette kommer Hulsker fri på venstrekanten, skjærer inn foran forsvareren, men blir taklet. Vålerenga synes fortsatt ikke det er noen god ide å være tett oppe i ballfører, fordi vi fortsetter å rygge, mens Steaua skaper målsjanser.

Og så, etter 56 minutter, da undertegnede fortsatt står og skriver, scorer Vålerenga. Jeg ble fortalt etterpå at det var Ishizaki som stjal ballen fra Steauas venstreback, og la inn til Hulsker som kunne sette en av de enklere scoringene sine. Rumenerne på tribunen under oss applauderer høflig. Mon tro hva de hadde gjort hvis vi hadde gålla fem til, da hadde nok politiet på siden av
oss tatt fatt i skjoldene sine. Men faren for at det skulle skje var minimal.

Vålerenga gjør så en serie bytter, Freddy kommer inn for Brocken, Gashi for Skiri og Berre for Hulsker.

Etter dette roer ting seg ned, Gashi løper som en mann, men ingen andre gjør noe særlig. Steaua får flere muligheter til, som Bolthof avverger. En gang fikk han også hjelp av stanga.

Etter en heller miserabel forestilling i første kamp kommer i alle fall Bolthof tilbake, og gjør en god kamp i Constanta. Hadde han ikke gjort det, ville dette blitt mye styggere sifre. Vålerengas beste.

Steauas beste var Banel Nicolita på venstrekanten som var en skikkelig tekniker.

Og til slutt, en stor takk til Unibet som sørget for at VPN fikk sendt en mann nedover.

Legg igjen en kommentar