Gabardinserien: NFF

Gallagubbene – Norsk fotballs siste amatører…Sigarer, Cognac, kanapéer og et lite knippe eldre herrer som feirer seg selv, det kunne ha vært referat fra julebordet til sentralkomiteen i tidligere Sovjet, men jeg tenker selvsagt på NFF, vår vanskeligste og mest usportslige motstander. Mens lag som Lillestrøm, Brann og Lyn er lette å hate og lette å … Fortsett å lese «Gabardinserien: NFF»

Gallagubbene – Norsk fotballs siste amatører…Sigarer, Cognac, kanapéer og et lite knippe eldre herrer som feirer seg selv, det kunne ha vært referat fra julebordet til sentralkomiteen i tidligere Sovjet, men jeg tenker selvsagt på NFF, vår vanskeligste og mest usportslige motstander. Mens lag som Lillestrøm, Brann og Lyn er lette å hate og lette å møte, spiller NFF i en annen liga. Våre vanlige motstandere følger nemlig regler, vi har en dommer, riktignok ofte av dårlig kvalitet, men i det minste uavhengig og kampene er ferdig på 90 minutter. Kampen mot NFF er av en helt annen karakter, det er en evig kamp mot en motstander som lager sine egne regler, som selv dømmer og som bytter regler når det passer dem. NFF fortjener ikke vårt hat, de fortjener ikke annet enn forakt.

NFF ble stiftet for å tjene fotballen, i dag er det fotballen som tjener NFF. Vi vet knapt hvem NFF består av, det eneste vi vet er at dem ramler forfyllede ut av skapene oppe på Ullevaal når noe skal feires. Du kjenner dem lett igjen, det er gutta med de rødeste nesene og de største sigarene som kommer fra NFF, de rører rundt og driter ut både seg selv og fotballen. Vi husker vel alle Omdals berømte ”tubatale” under middag med fotballandslaget. Like sikkert som åtseldyrene dukker frem når det ligger et kadaver i ørkenen, like sikkert er det at gallagubbene dukker opp når noe skal feires. Det skal ikke heves et glass i fotball-Norge uten at man husker å ta NFF sin skål.

Veien til toppen
Veien til toppen for en idrettsutøver er brolagt med svette, blod og tårer, derfor er også toppidrettsutøverne våre gjennomført profesjonelle. Veien for å bli forbundstopp derimot er en ganske annen, her holder det å ha vært en ildsjel i kakelotteriene innen den frivillige idretten, eller å være en dreven ryggpisser med venner i systemet. Poenget er uansett hvordan du kommer deg dit, at det i praksis er en honorær stilling, altså at du blir ansatt for hva du har gjort, eller hvem du kjenner og ikke for hva du kan utrette. Spillere som er dyktige blir henta fra små klubber til større klubber og får en karriere. Er det ikke rart med alle de store selskapene som er involvert som støttespillere i fotballen, at ikke en eneste NFF-topp er henta til det private næringslivet? Like sikkert som at RBK får hjemmekamp i serieåpningen og 16. mai, ja like sikkert er det at, er dem først ansatt i NFF så blir dem i NFF. Kall det hva du vil, men et kvalitetstegn på godt lederskap er det ikke.

Kjøpte presidentjobben
Ta Sondre Kåfjord, fotballpresident, valgt fordi det var han som lovte mest penger til lag i de lavere divisjonene. Han bytta altså stemmer med løfter om penger. Kall det hva du vil, jeg kaller det ”korrupsjon”, riktignok åpen og lovlig ”korrupsjon”, men like fullt et kjøp av personlig posisjon for medlemmenes sparepenger. Takke meg til real korrupsjon, hvor man i det minste bestikker med sine egne penger. Selvsagt er det ingen som reagerer, selvsagt er det ingen som må stå til ansvar. NFF handler nemlig ikke om ansvar, det handler om å beskue sin egen navle og hylle seg selv og sine organisasjonsbrødre.

Eldremilliarden
Ja, du husker norske politikeres kjempeløft for de eldre. En virkelig gigantisk satsing på alle norske eldre, hvor det ble investert en milliard i omsorg. Når du tenker på all oppmerksomheten dette fikk, tenk på at NFF forærte Rune Hauge 10 % av en ”eldremilliard” for et par timers forhandlinger med TV2 tidligere i høst. De sier i ettertid at de undervurderte verdien på Tv-rettighetene med 500 millioner, altså en halv ”eldremilliard”, men det kan skje alle som aldri må stå til ansvar, det kan skje alle som det ikke stilles krav til. Ingen har måttet forlate sin post i NFF og jeg kan forsikre dere om at julebordet blir akkurat like prangende i år som i tidligere år. Det var jo tross alt bare klubbene sine penger. Penger som kunne vært brukt til å lønne ca. 400 personer til gjennomsnittlig industriarbeider lønn eller 50 høyt gasjerte forhandlingsledere. Når du til og med mangler kompetanse til å ansette dyktige medarbeidere, ja da har du ikke mye å fare med.

Skål, Roger og Sondre, synes dere ikke selv at det er litt rart at det er dere som skal ta klubblisensen fra klubber som har en budsjettbom på en million, eller to? Jeg mener i forhold til deres egen halvmilliardsprekk vil et underskudd på ti femten millioner, fremstå som kirurgisk presis regnskapsføring.

Roger Solheim, ondskapens apostel
Hva er det med ondskapsfulle kortvokste menn i maktposisjoner? Historien er full av dem, og Roger Solheim føyer seg pent inn i rekken, med sin overgrepslignende saksbehandling. Ta bare flyttingen av kampen mot Molde, her fikk Vålerenga valget mellom å ta livet av drømmen om seriegull, eller om å ta livet av drømmen om UEFA-cupen. Roger Solheim er drapsmannen som er frekk nok til å skryte av hvor human han er, siden han tross alt lot offeret velge drapsdagen.

Kafkas Prosessen var teori, NFF er praksis
Norsk fotball må være verdens snilleste liga, Hulsker ble dømt for en dult i ryggen på Petter Werni og dette skulle sette standarden for bruk av tvbilder. Man skulle bruke tvbildene når dommeren ikke så situasjoner som kunne medføre karantener. Siden den gang har vi spilt mer enn 100 eliteseriekamper og NFF har ikke klart å se en eneste stygg albue på corner, ikke en eneste nedrivning av spiller i skåringsposisjon, ikke en eneste overvektig trener med markeringsbehov som dytter ned lagkapteinen på et Skiens lag, i det hele tatt 100 kamper uten at noe stygt har skjedd. Er det rart vi ikke har tillit til gubbeveldet? Hulsker måtte dømmes fordi NFF fikk saken til behandling, ingen vet hvordan de fikk saken til behandling. Ingen andre saker har vært til behandling, og jeg tror ikke det er fordi videospilleren på Ullevaal har gått i stykker. Det er noen regler for Bernt og Vålerenga, det er ingen regler som gjelder for de andre.

Pamper er ikke invitert
Hvis du fikk lønnsøkning, ville du invitert skattefogden på festen? Like dumt blir det om forbundets forgubbede pampevelde skulle komme for å dele ut medaljer til oss, om vi skulle være så heldige å vinne noen i år. Send medaljene i posten. Dere har snylta nok på andres suksess, vår eventuelle glede bør deles med de som har fortjent den, hele den store Vålerenga-familien. Vinner vi NM kan dem sette pokalen ved utgangen når dem slår av lyset og går hjem. Både seriegull og kongepokal vil, om vi tar det, være resultat av et gigantisk spleiselag av innsats. Folk som kommer tomhendt i spleiselag og går hjem med doggiebag under begge arma, blir ikke invitert tilbake. Festelige lag gjør seg nemlig best med venner, la oss slippe gallagubbene på vår fest.

Hva med fremtiden?
De kan slå oss i dag, de kan slå oss i morra, men vi veit at i det lange løp så dør NFF, slik som alle andre tilsvarende regimer er i ferd med å forsvinne over hele verden. Mitt tips er at Nord-Korea blir demokratisk før norsk fotball, men jeg håper i det minste at det blir et jevnt løp. Norsk fotballmuseum ligger allerede på Ullevaal, utvid museet og begynn med å ta penger for å vise frem den forgubbede administrasjonen også, så kan norsk fotball ansette nye folk, folk som kan noe, folk som vil noe og folk som må stå til ansvar for det de gjør. Gallagubbene har i år kosta norsk fotball, mer enn hundre millioner, mye irritasjon og et narraktig stempel. Norsk fotball fortjener bedre og vi fortjener det NÅ.

Legg igjen en kommentar