Gabardinserien: Skyll skikkelig ned

I de siste par ukene har gabardinmannen hatt tilholdssted på en campingstol i hagen, mens han venter på sommeren. I natt ga han opp, så her er hans tanker om Brann i cupen. Gabardinserien er tilbake.Skyll skikkelig ned Vi veit at møkk flyter. Vi veit at noe møkk flyter irriterende godt. Du veit den harde … Fortsett å lese «Gabardinserien: Skyll skikkelig ned»

I de siste par ukene har gabardinmannen hatt tilholdssted på en campingstol i hagen, mens han venter på sommeren. I natt ga han opp, så her er hans tanker om Brann i cupen. Gabardinserien er tilbake.Skyll skikkelig ned
Vi veit at møkk flyter. Vi veit at noe møkk flyter irriterende godt. Du veit den harde lille klumpen som nekter å la seg skylle ned i toalettet. Uansett hvor mange ganger du trekker i snora så titter den frem igjen. Du hiver på litt toalettpapir og prøver igjen, det går noen sekunder og plutselig hører du et lite plask. Ja riktig, det er klumpen som bryter vannskorpa igjen. Den lille jævelen forsvinner alltid til slutt, det er bare så veldig irriterende å bruke uforholdsmessig mye tid på å skylle ned noe så ubetydelig. Det er slik vi har opplevd Brann det siste året også, vi skylte dem ned i Royal League, dem kom flytende opp i serien og vi skylte dem ned igjen, men før du veit ord av det, så er dem jaggu her igjen. Vel det er tid for praktisk fysikk: Teorien om at møkk alltid flyter opp til overflata, skal igjen få prøve seg mot teorien om at tålmodighet og nok skyllinger fjerner selv den mest irriterende lille klump.En fin TV-høst
Vi er lei av bergensere, men det er ingenting mot hva dem må føle. Vi ødela den urealistiske drømmen deres om finale i Royal League, vi ødela det urealistiske håpet deres om gullmedaljer i serien, ikke bare det, vi gjorde det i Bergen. Og nå er dem jaggu tilbake for å få mer. Storkjefta og desillusjonerte tror dem at denne gangen, ja denne gangen skal dem slå Vålerenga. Stakkars naive bønder, i kveld ryker den siste drømmen, drømmen om cupfinale.
Mens vi sender dere hjem til mørke høstkvelder hvor alternativet til å se tomt ut over havet er å se Oslos stolthet på fjernsyn, er vår høst fylt med høydepunkter. I tilegg til å glede oss selv, har Vålerenga fått hovedansvaret for norsk fjernsynsunderholdning på tirsdager og onsdager langt inn i 2006.

Store byer og elver
Vi i Oslo har malerisk skjønne Akerselva, på samme måte som London har Themsen. Til og med lille Trondheim har pene Nidelva, som sildrer gjennom byen. I Bergen så har de ikke en bekk en gang, alt de har er lille Lungårdspytten, en liten dam som fylliker pisser og spyr i, og det er alt. Kongen har valgt seg Trondheim som by nummer to, og det er lett å forstå hvorfor. Det er ikke mulig og trives i Bergen, eller med bergensere, til det er de for selvopptatte og pompøse. Hadde de i det minste hatt en grunn til å være stolt. Bergen er en hel by som lever som kongen i ”Kongens nye klær”. De har ikke en dritt, men oppfører seg som om de eier hele verden. Narrete kaller vi det i Oslo, eller narrer som skarrer om du vil.

Mons Ivar Mjelde
Man kan si hva man vil om Mjelde, og det gjøres sikkert også. En ting skal mannen allikevel ha, han deler den gjengse oppfatning av bergenspublikummet som dårlige supportere når de møter det minste snev av motgang. Mjelde er derfor stadig ute og klager på ”supporternes” piping og mobbing av egne spillere. Lillestrøm-ikonet Rune Rudberg har større sjanse for å slippe igjennom en grensekontroll uten å bli penetrert av gummihansker, enn Mjelde har for å lykkes med å lære bergenserne tribunekultur. Alt er med andre ord som det pleier å være i Bergen, det er høst og man krangler om hvem som har skylda.

Davy Wathne
Den bergensforherligende Davy Wathne var så flau over brannpublikummet i seriekampen i Bergen at han fant det opportunt å komme inn i garderoben til Vålerenga for å beklage oppførselen mot Flo, på vegne av hele byen. Jeg skjønner at du er flau Davy, men du har ingenting å si unnskyld for. Det er barnelærdom at det er de minste bikkjene som bjeffer mest.

Myten om de syv ”fjell”
Vi har hørt bergenserne skryte av de sju ”fjella” som omkranser Bergen. Slå opp i leksikon og sjekk hvor høye disse ”fjella” er, selv ikke dansker ville blitt imponert, de små bergknattene som omkranser Bergen titter knapt over tregrensa. Som med alt annet er også disse fjella en bergensk landsbyskrøne, de juger om alt mulig for å virke større der borte. ”Fjella” er omtrent på høyde med Grefsenkollen, St. Hanshaugen og andre knauser vi har i Oslo. Den eneste grunnen til at knausa rundt Bergen ser ut som fjell, er at Bergen ”sentrum” er så lite at knausene kommer veldig nærme. Oslo Plaza ser høyere ut når du står inntil og ser rett opp, enn når du står på Ensjø og ser på samme bygget. Den eneste funksjonen de syv jordhaugene rundt Bergen har, er å stoppe alt regnvær fra å trenge østover, og den funksjonen fyller de så bra at det regner mer eller mindre sammenhengende i landsbyen der borte. Du blir ikke gammel om du blir født med underbitt i Bergen.

Katta i sekken
I Bergen prøver dem å tjene penger på alt, og som vanlig er i rurale strøk, så er det populært å lage ting med henda. Du kan spikke, du kan bake, eller du kan gjøre noe med katter?
Bergen er nemlig den eneste byen nord for Kina hvor du kan få kjøpt katteskinn, eller utstoppa katter på torget. Og da snakker vi om norske huskatter. Sjuke mennesker er det, hvem er det som selger skinnet til katten sin på torget? Svaret gir seg selv og det skarrer. At skranglete Martin Andresen, tidligere norsk fotballprofil, spiller kampen i kveld, skyldes utelukkende frykten for å ende opp på en peishylle i fiskerlandsbyen.

Kampen
Det er kvartfinale i cupen, vi er to kamper fra finalen. For oss er cupen en av mange turneringer vi kan vinne. For bergenserne er cupen det siste halmstrået de har for å redde restene av årets sesong. De har handla spillere og brukt penger som fulle sjømenn og i kveld er alt de sitter igjen med en jævlig hodepine. Møt opp og hyll våre helter, kampen på lørdag er enda et steg på veien mot en historisk trippel. I år så tar vi virkelig ALT.
Kjære osloborgere, støtt Oslos stolthet, 2005 er året vi aldri vil glemme, gi ditt bidrag på veien.

Kos dere i Oslo dere også bergensere, dette er deres siste visitt i hovedstaden i 2005. Gjør klar buekorps og nystemte citarer, slik at dere kan feire sesongavslutning på god gammeldags landsbymanèr etter aftenens oppgjør.

Legg igjen en kommentar